14 Reacties

10 dagen geleden

Overal is eigenlijk de regel dat kinderen zwembandjes om moeten zolang ze nog geen zwemdiplomas hebben. Sommige zwembaden hebben bakken met leenbandjes, niet allemaal, dus neem vooral je eigen bandjes mee. Meenemen: - Badpakje uiteraard en zwembandjes dus - Ik neem altijd twee handdoeken per kind mee, eentje voor tussentijds opwarmen/afdrogen en eentje voor daarna bij het aankleden. - Douchegel om daarna even af te zepen eventueel - Kleingeld voor kluisje eventueel Ik heb geen ervaring met krullend haar maar nat worden de haren sowieso. Zou dus als je denkt dat het nodig is gewoon shampoo en verzorgingsproducten meenemen voor erna. Geen eigen speelgoed meenemen. Daar gaan sowieso andere kindjes mee aan de haal en dan raak je het kwijt. Sommige zwembaden hebben overigens ook speelgoed liggen, maar zelfs als dat niet zo is dan vermaakt ze zich wel.

10 dagen geleden

Wat leuk dat je wilt gaan zwemmen met je dochter! Geen domme vragen hoor. - Zwembandjes/puddle jumper is verplicht (wanneer een kind geen zwemdiploma heeft) maar kun je soms bij het zwembad lenen/aanschaffen, wellicht even informeren hiernaar - Ikzelf neem altijd 2 grote hydrofieldoeken (om onszelf mee af te drogen), een badponcho voor als we even wat gaan drinken ofzo, en een normale hydrofiel mee (om op te staan in het hokje) - Betreft de haren, je kunt bij veel zwembaden douchen/f枚hnen achteraf of capuchon op en thuis op het gemakje doen - Meestal niks, wel wat van snacks voor tijdens/na het zwemmen. Het zwembad waar we laatst waren had allerlei speeltjes in het peuterbad liggen. - Zou makkelijke kleding aandoen, waar je zelf snel in kan, en ook voor je kind niet te veel poespas. Bij het zwembad waar wij vaak gaan zijn er plekken waar je makkelijk je kindje kan aankleden op hoogte en vervolgens ga ik daarna samen met aangekleed kind mijzelf in een hokje omkleden. Misschien gewoon eens een keer kort gaan, kijken hoe het bevalt en of je dingen "mist" qua speelgoed en dit dan meenemen. Vaak vermaken ze zich al puur met samen in het water drijven, spetteren en de speeldingen die er zijn. Veel plezier alvast!

10 dagen geleden

Bedankt @hamburger en @olivia15. Goed om te weten dat gewone zwembandjes goed zijn, die hebben we namelijk al. En fijne tip om extra handdoeken mee te nemen, daar zou ik niet aan gedacht hebben. 馃

10 dagen geleden

PS misschien had je dit al bedacht maar op de heenweg je eigen zwemkleding al aanhebben onder je outfit scheelt ook!

10 dagen geleden

Ik trek mijn eigen badkleding en die van de peuter al onder (gemakkelijke) kleding en schoenen aan. Dan hoef je bij aankomst alleen broek, trui en schoenen uit te doen. Tip: neem dan wel ondergoed mee. Ik kan uit ervaring vertellen dat het niet handig als je het vergeet haha. Qua laten wennen zou ik gewoon beginnen met het peutergedeelte. Dat is ondiep en heeft vaak een glijbaantje. Als ze daar vertrouwd mee is kun je kijken of ze in het diepe durft. Wij kijken trouwens vooraf filmpjes en foto's als we naar iets nieuws gaan. Dan is het minder onbekend en spannend.

10 dagen geleden

Reactie op Olivia15

PS misschien had je dit al bedacht maar op de heenweg je eigen zwemkleding ...
Maar dan niet vergeten ondergoed mee te nemen 馃槀

10 dagen geleden

Reactie op hamburger

Maar dan niet vergeten ondergoed mee te nemen 馃槀
Dit is een hele belangrijke toevoeging op de tip ja hahaha

10 dagen geleden

In aanvulling op wat al gezegd is: snack/drinken voor na het zwemmen :-) onze jongen heeft altijd honngeeeeer en dorst na het zwemmen.

10 dagen geleden

Reactie op Prana

Bedankt @hamburger en @olivia15. Goed om te weten dat gewone zwembandjes ...
Check wel even of de zwembandjes passen bij het gewicht van je kindje. Je zou ook nog even kunnen kijken of het zwembad peuterzwemmen aanbiedt. Je krijgt dan nog wat extra begeleiding met watervrij maken van je kindje en onder water durven.

10 dagen geleden

Reactie op Olivia15

PS misschien had je dit al bedacht maar op de heenweg je eigen zwemkleding ...
Oh ja ook een goed idee.. En inderdaad @3maaal3, ook een goede tip. 馃槀

10 dagen geleden

Reactie op Pluis01

Check wel even of de zwembandjes passen bij het gewicht van je kindje. Je ...
Thanks, daar had ik niet aan gedacht. Net gekeken, maar ze gaan tot 18kg, dus dat kan nog. Peuter zwemmen had ik al eens naar gekeken, maar is hier helaas altijd op momenten dat ik werk.

10 dagen geleden

Reactie op Mommytobeez

In aanvulling op wat al gezegd is: snack/drinken voor na het zwemmen :-) on ...
Top, ook heel verstandig. 鉁旓笍

10 dagen geleden

Vaak zijn er ook speciale grotere familiehokjes voor het omkleden!

10 dagen geleden

Ik heb vaak 2 tassen mee: eentje met spullen die we in het zwembad al nodig hebben: shampoo ed, handdoeken, drinken en snacks. En andere tas in het kluisje met dus schoon ondergoed, borstel enz!