15 Reacties

één jaar geleden

Dit klinkt heel prima hoor. Hoe is hij na het avondeten, is hij dan vol en klaar? Misschien is het meer de aandacht?

één jaar geleden

Reactie op Team

Dit klinkt heel prima hoor. Hoe is hij na het avondeten, is hij dan vol en ...
Ja dan merk ik niks. Maar ja nu heeft ie 2 boterhammen op en is gelijk gaan slapen.. Viel mij toevallig vanmorgen voor het eerst op dat hij na het brood nog onrustig was. Ik gaf toen een soepstengel en daarna was het goed en heeft hij 1,5 uur in de ochtend geslapen.. Normaal slaapt ie nooit zolang overdag. Zou hij dan echt zoveel honger hebben?

één jaar geleden

Het stuk van 12 tot 17 is best lang. Ik zou dan half 2 yoghurt geven en rond half 4 nog iets van een koekje. Wij hebben het omgedraaid. Smorgens tussendoortje en middag fruit. En ik zou voor fruit overgaan op gewoon fruit ipv potje. Want dat ligt iets zwaarder op de maag. Halve banaan ofzo is genoeg voor die kleintjes

één jaar geleden

Reactie op Ang6

Het stuk van 12 tot 17 is best lang. Ik zou dan half 2 yoghurt geven en ron ...
Ja ik ben ook voorstander van gewoon fruit. Maar dan eet hij alleen banaan.. de rest is te glibberig en dan spuugt hij het weer uit. Hij is qua structuur enzo heel kieskeurig

één jaar geleden

Het lijkt mij wel genoeg. Hij eet in ieder geval meer dan mijn dochter van 5! Misschien 's middags wat meer geven?

één jaar geleden

Het lijkt mij wel genoeg. Hij eet in ieder geval meer dan mijn dochter va ...
Ja denk dat we dat moeten doen inderdaad.. maar wat? Toch maar weer yoghurt geven?

één jaar geleden

Wat krijgt hij overdag zoal te drinken?

één jaar geleden

Wow, dat eet mijn dochter van 15 maanden niet hoor. Hij eet al supergoed! Mijn dochter eet een stukje minder en drinkt nog steeds poedermelk in de avond. Ze lust nog steeds geen melk. Misschien weer yoghurt of kwark gaan geven? Lekker gezond en kwark zit wat meer eiwitten in, dat vult wat beter. Wat mij ook opvalt van potjes eten dan er maar weinig vlees en vis! Ik zou echt meer vers geven.

één jaar geleden

Reactie op Zebra2021

Ja ik ben ook voorstander van gewoon fruit. Maar dan eet hij alleen banaan. ...
Probeer eens banaan en aardbei/peer/meloen samen in een bakje. En dan observeren, super leuk. Lekker proeven, keuzes maken welke pak ik. Lekker ontdekken. Blauwe bessen waren hier ook een hit en dan door midden en stukje insnijden

één jaar geleden

Dochter van 17 maand krijgt ongeveer wel her zelfde ze eet alleen geen potjes. Misschien even letten op extra drinken en wat extra's tussendoor bijv. Soepstengel of een crackotte etc dat zou ik inidergeval doen.

één jaar geleden

Hij eet prima, maar mijn eten ontwikkelen zich snel en dat kost ook veel energie! Je zou wat kleine aanpassingen kunnen proberen: - volle melk ipv halfvolle melk - brood met korst (evt begin dopen in water of melk) en beleg op brood. - toetje na het eten kan ook standaard yoghurt zijn, hoeft niet altijd zoet, en dan wellicht na elke avondmaaltijd.

één jaar geleden

Reactie op Roos Anne

Dochter van 17 maand krijgt ongeveer wel her zelfde ze eet alleen geen potj ...
Je kan ook gewoon naast het potje juist wat meer in stukken aanbieden dit vult alleen maar extra.. maar misschien doe je dit al. Ik zou niet denken dat hij ineens veel extra nodig heeft meer wat tussendoortjes.

één jaar geleden

Hier eet onze dochter van 13 maanden: - Griekse yoghurt als ontbijt - tussendoor fruit (hele stukken, eet dan een hele banaan, hele appel, hele peer oid) - lunch 3 boterhammen met korst - tussendoor: snoeptomaatjes, paprika, fruit, net wat ik in huis heb. Geen koekjes want dat vult niet én geeft snel weer een hongergevoel - avondeten met de pot mee Ze krijgt geen fles of melk meer. Ik zou meer vers gaan geven, meer stukken, zodat er meer gekauwd moet worden en er een voller gevoel komt in de maag. En waarom geef je brood zonder korsten? Dat scheelt vrij veel op een boterham! Hier geven we de kosten vaak eerst, kan ze lekker op bijten. Ondertussen smeer ik de boterham dan en eet ze daarna de stukjes belegd brood. Je kunt ook kiezen voor beleg dat goed vult, zoals 100% pindakaas of avocado. Deze hebben veel gezonde vetten. Succes!

één jaar geleden

Reactie op Sannydraatje

Wat krijgt hij overdag zoal te drinken?
Sochtends en savonds halfvolle melk en overdag ranja maar dan heeeel licht aangemaakt