33 Reacties

één jaar geleden

Ja wij doen dat! 2 dagen KDV en 2 dagen peuterschool tot 13.40. Bij ons is het uit nood maar ons zoontje was ook niet echt een prater en merk wel echt enorm verschil sinds hij eind augustus is gestart.

één jaar geleden

Reactie op minke2020

Ja wij doen dat! 2 dagen KDV en 2 dagen peuterschool tot 13.40. Bij ons is ...
Goed om te horen! Merk jij nou nog echt verschil tussen de beide opvangen?

één jaar geleden

Ik volg, wij overwegen dit ook!

één jaar geleden

Hier zeiden ze dat als je kindje naar de opvang gaat. Ze niet naar peuterspeelzaal hoeven. De opvang werkt namelijk ook samen met de basisschool. En doet ook de voorbereiding. Peuterspeelzaal is hier echt gericht op kindjes die met een achterstand op de basisschool beginnen doordat ze bijvoorbeeld niet naar kinderopvang geweest zijn. Ben ik financieel ook blij om, het kost echt ontzettend veel meer. En ook de uren wanneer een peuterspeelzaal open is , is lastig te combineren met werk

één jaar geleden

Mijn zoontje gaat naar een gastouder en wij hebben daarom wel ingeschreven voor de peuterspeelzaal. Denk dat het goed is als voorbereiding op school. Het verschilt ook per opvang hoeveel ze aan voorschoolse educatie doen. Maar zeker als je kindje maar 1 dag gaat, kan ik me goed voorstellen dat je daar psz bij wil doen.

één jaar geleden

Onze dochter gaat 2 dagen naar de opvang en op dezelfde locatie vanaf maart naar het peuterprogramma. Dat als voorbereiding op de basisschool. Ze besteden daar meer aandacht aan activiteiten voor oudere kindjes. Ze zit nu op een 0 tot 4 groep met veel babietjes en zal dus binnenkort daar een van de oudste zijn. Ze is als ze begint 2.5 jaar :). Benieuwd hoe ze t gaat vinden! Dus lees ook graag jullie ervaringen.

één jaar geleden

Reactie op M_1986

Hier zeiden ze dat als je kindje naar de opvang gaat. Ze niet naar peutersp ...
Onze opvang is echt gericht op het opvangen van kindjes en niet zozeer op leren en voorbereiden op de basisschool. Net toch nog even met de peuterspeelzaal gebeld en zij geven aan dat zij veel meer gericht zijn op leren, spelen en voorbereiden. Hier kost het natuurlijk wel geld, maar gelukkig niet meer dan de opvang. Het uurtarief is zelfs iets lager dan bij de kinderopvang.

één jaar geleden

Hier gastouder en 2 ochtenden peuterspeelzaal en dit gaat prima. Gastouder is lekker relaxed, huiselijk. Mee om boodschappen, mee naar school de oudere kindjes wegbrengen. Helpen in de tuin en lekker freubelen thuis. Peuterspeelzaal is leerzaam, ze komt iedere keer weer met een nieuw liedje thuis en hele verhalen over wat ze gedaan heeft. Ze besteden aandacht aan zindelijk worden, behandelen elke maand een ander thema. Leert goed omgaan met andere kindjes. Zie geen reden om het niet te doen eigenlijk.

één jaar geleden

Reactie op Lace

Mijn zoontje gaat naar een gastouder en wij hebben daarom wel ingeschreven ...
Dit doen wij ook. Bevalt prima! Hij vermaakt zich er goed en leert er ook veel en weer andere dingen dan bij de gewone opvang.

één jaar geleden

Reactie op Mandy.

Onze opvang is echt gericht op het opvangen van kindjes en niet zozeer op l ...
Ah daar zit dus wel verschil in. Onze opvang gaat ook bijvoorbeeld een middag naar de basisschool. Hier is het ook duurder dan de opvang en je krijgt er minder toeslag voor. En ze hebben maar iets van 10 plekken.

één jaar geleden

Onze dochter gaat op maandag naar kdv, een 0-4 groep. Daar is het gericht op spelen, met af en toe een activiteit. Er is wel een 2-4 groep maar een lange wachtlijst. Op dinsdag en donderdag ochtend gaat ze naar de peuterspeelzaal. Dat is echt voorbereiding op de basisschool, wordt ze veel meer uitgedaagd, en sinds ze daarheen gaat maak haar taal grote sprongen. Ze leert daar echt schoolse vaardigheden, iets wat ik belangrijk vind. Ik kan het dus echt aanraden.

één jaar geleden

Hier 1 dag in de week opvang. Vanaf dat hij 2 jaar is gaat hij op zijn opvangdag naar de 3+ groep. Dat is de peuteropvang + kindjes van de dagopvang die er aan toe zijn. Zoon was echt wel toe aan wat meer uitdaging. De 3+ groep is dus ook meer gericht op voorbereiding op de basisschool.

één jaar geleden

Ja, dit hebben wij precies zo gedaan en dat beviel heel erg goed! Ook 1 dag opvang en twee ochtenden peuterspeelzaal. Gewoon voor het sociale contact en lekker spelen met andere kindjes. Met de jongste gaan we dat ook weer zo doen.

één jaar geleden

Reactie op M_1986

Hier zeiden ze dat als je kindje naar de opvang gaat. Ze niet naar peutersp ...
Hier heb ik echt nog nooit van gehoord.

één jaar geleden

Hier heb ik echt nog nooit van gehoord.
Er zit blijkbaar verschil in de manier van kinderopvang en peuterspeelzalen. Op de opvang brengen ze ook regelmatig een ochtend of middag door op de basisscholen. Wat ik verder al aangaf ze hebben plek voor 10 kindjes op de psz, kindjes die met een achterstand gaan beginnen op de basisschool hebben sowieso voorrang. Mijn tantezegger is daar 1 van, nooit opvang gehad en is bijna 4 maar praat niet in zinnen en woordenschat is matig. Haar moeder krijgt de kosten ook compleet vergoed. Terwijl het voor ons een giga bedrag per maand extra zou kosten. Daarnaast zijn de tijden moeilijk te combineren met een baan.

één jaar geleden

Reactie op M_1986

Hier zeiden ze dat als je kindje naar de opvang gaat. Ze niet naar peutersp ...
Oh? Mijn zoontje ging naar de psz en heeft geen achterstand. Hij wordt in december 5 en zit nu in groep 2. Heeft zelfs een voorsprong. Mijn dochtertje is bijna 2,5 en doet het hartstikke goed op de psz. Dus ik kan jouw opmerking niet plaatsen, maar goed. Hier bij ons kosten de psz en de opvang hetzelfde, geen verschil en kosten dus. @TS: Wij hebben een korte periode ons zoontje naar de psz en de opvang gestuurd, dit ivm geen plekje voor extra dagen bij de psz. De opvang heeft andere tijden en grotere klassen bij ons. Verder hebben beiden dezelfde thema’s. De psz bij ons is meer gericht op spelenderwijs leren en de opvang meer op het opvangen van de kids. Uiteraard ook spelenderwijs leren. En prima te combineren met werk.

één jaar geleden

Reactie op beebje2021

Oh? Mijn zoontje ging naar de psz en heeft geen achterstand. Hij wordt in d ...
Dat is hoe ze het hier vertellen. Dat het niet nodig is om in te schrijven voor PSZ want de kinderen zitten al op de opvang die de voorbereiding doet voor de basisschool. Overigens werkt mijn beste vriendin bij een PSZ en ook zei geeft aan dat als het kindje normaal ontwikkelt de PZS overbodig is en de weinige plekken ook alleen besteed worden aan kindjes met mogelijke achterstand tot de basisschool. Je mag hier vanaf 2 jaar inschrijven op de peuterspeelzaal en de gemiddelde wachttijd is 2 tot 2,5 jaar... Psz is bijna 3 euro duurder per uur en je krijgt er minder toeslag voor terug.

één jaar geleden

Reactie op M_1986

Dat is hoe ze het hier vertellen. Dat het niet nodig is om in te schrijven ...
Oh PSZ is 3 dagen per week open, op deze dagen hebben we ook opvang. Maar we werken van 8 tot 17 uur en gaan om half 8 de deur uit. PZS is van half 9 tot 12:45. Dus wij hebben dan voor ervoor en erna opvang probleem.

één jaar geleden

Reactie op M_1986

Oh PSZ is 3 dagen per week open, op deze dagen hebben we ook opvang. Maar w ...
Bij ons is het 5 dagen per week van 08.20-13.40 (dus echte schooltijden) en onze middelste ging juist voor de uitdaging daarheen. Letters leren en cijfers. En onze nu jongste gaat voor de taalontwikkeling en om structuur van school aan te leren. Onze kinderopvang doet volgens nauwelijks kringgesprekken en bij peuterschool 2 per dag bijvoorbeeld. Bij ons is het gratis voor kinderen met vve indicatie en wij betalen gewoon normale tarief en krijgen toeslag. Verschil echt per gemeente en per aanbieder

één jaar geleden

Reactie op Mandy.

Goed om te horen! Merk jij nou nog echt verschil tussen de beide opvangen?
Ja gigantisch. Omdat er geen plek voor mijn zoontje meer is na kerst op KDV gaat hij dan 4 dagen naar peuterschool. Vind ik ook goed. Want vind KDV echt anders. Bij ons ligt de nadruk bij KDV op opvang en bij peuterschool op school.