33 Reacties

één jaar geleden

Mijn dochter van 2 is gek van Nemo 🫣😂

één jaar geleden

Misschien heb je hier wat aan https://www.kijkwijzer.nl/klachten/overzicht/finding-nemo/ Kijkwijzer raadt vanaf 6 jaar aan. Ik snap wel dat je dochtertje dat eng vond, maar zou er zelf niet boos op zijn geworden

één jaar geleden

Zoon van 4 jr en dochter 1,5 jr vinden het fantastisch

één jaar geleden

4 jaar en Nemo moet toch kunnen? Je moet zelf inschatten wat je kindje wel of niet spannend vind. Jouw dochtertje vond het in dit geval eng dus dan had het fijn geweest dat tante hem af had gezet.

één jaar geleden

Ik denk dat het advies inmiddels is aangepast. Op Disney+ staat nu 6+ en eng. Wij hebben het toevallig vorige week nog over een aantal film gehad en wanneer je die 'mag' kijken. Wij gaan zoveel mogelijk het kijkwijzer advies als minimaal aanhouden en dan nog goed opletten, of het wel kan of niet.

één jaar geleden

Is per kind verschillen toch wat ze eng vinden of niet dus de kijkwijzer wil niet altijd wat zeggen. Maar om nou meteen boos te worden en iemand onverantwoord te noemen… je schoonzus heeft er heus geen kwade bedoelingen mee gehad om dat aan te zetten. Discussie over welke leeftijd geschikt is vind ik dus ook echt onzinnig, kind heeft de film al gezien en het is per kind verschillend wat ze eng of niet eng vinden. Wat wil je met de antwoorden doen? Je schoonzus confronteren of jezelf beter voelen dat je ‘terecht’ boos bent geworden?

één jaar geleden

Ik vind het best kunnen voor een 4 jarige 😬 Maar als ze hem eng vond, zou ik hem niet nog een keer opzetten natuurlijk😅

één jaar geleden

Ik werk op een bso waar we in vakanties wel eens filmmiddag hebben. Die films moeten leuk zijn voor kinderen van 4 t/m 9. Best een uitdaging.. Veel films die voor alle leeftijden geschikt lijken te zijn, zijn achteraf toch te spannend. Laatst keken we met alleen de oudere kinderen Lepel die geschikt is voor alle leeftijden en toen kwam er een jochie van 9 huilend bij me zitten omdat ie Loes Luca doodeng vond in haar rol. Het is dus best lastig om van tevoren in te schatten of zo'n film geschikt is en ik denk inderdaad echt dat het afhankelijk is van je eigen kindje wat ze wel of niet spannend vindt.. Misschien vindt ze de volgende keer finding Nemo minder eng omdat ze hem dan al een keer gezien heeft?

één jaar geleden

Reactie op Liez💕

Is per kind verschillen toch wat ze eng vinden of niet dus de kijkwijzer wi ...
Ja uiteraard is dat per kind verschillend. En ook per ouder wat je wel en niet goed vind. Dus in die zin is elke discussie dan onzinnig hier 🤷‍♀️ ik vraag om meningen om te vergelijken, duh. Weet niet met welk been je vanmorgen uit bed gestapt bent maar je reactie is wat overtrokken. Zoals in mijn bericht al te lezen was, na het zien van de AL werd ik milder. Het zou bij mij nooit opkomen om die film op te zetten voor mijn dochters, en ik had dus ook zeker verwacht dat het wel 6+ zou zijn. Geen gekke gedachte blijkbaar want op disney+ is dat advies inmiddels ook aangepast.

één jaar geleden

Reactie op Rosannelalala

Ik werk op een bso waar we in vakanties wel eens filmmiddag hebben. Die fil ...
Ja haha, wellicht wil ze hem nu elke week zien 😂 Het zou niet bij me op komen om het op te zetten, maar door het AL advies ging ik twijfelen. Nu zijn er natuurlijk hele stoere kindjes van 2 die het superleuk vinden en wat angstiger kindjes van 6 die er snachts van wakker liggen. Dat verschil hou je altijd natuurlijk...

één jaar geleden

Reactie op Anoniemert

Ja haha, wellicht wil ze hem nu elke week zien 😂 Het zou niet bij me op k ...
Jaa dat is idd zo! Ik keek vroeger regelmatig met mijn wat oudere broers mee naar hun spannende jongensseries/films terwijl mijn beste vriendin nog met haar kleine zusje naar de teletubbies keek. Overigens keek ik zelf laatst voor het eerst sneeuwwitje van Disney en ik had daarna nachtmerries van die heks 😂🙈 Nou is die voor 6 jaar en ouder hé maar toch. Ik dacht echt welk kind vind dit leuk om naar te kijken 😱. Ik kijk overigens zelf met de kinderen op de bso alleen maar films die ik zelf recentelijk nog gezien heb (met uitzondering van die Lepel film want dat was hier in het dorp georganiseerd). Misschien kun je zelf een selectie maken van films waarvan je weet dat je dochter daar met plezier naar kijkt en die sturen naar je schoonzus? Dan weet je zeker dat ze geen nieuwe spannende dingen ziet..

één jaar geleden

Het is zo persoonlijk! Als tante kind niet zo goed kent zou het handig zijn om eerst even met jou af te stemmen. Mijn dochter vond met 6 jaar de serie robocar poli heel eng en wilde m daarom niet kijken, mijn zoontje van 3 vindt die serie fantastisch en heeft m al minimaal 5x helemaal gezien…

één jaar geleden

Vind het sowieso onzinnig om boos te worden. Als ze nou een horrorfilm ofzo had opgezet.. kinderen vinden nou eenmaal weleens wat eng, dat ga je niet altijd tegen houden, en daar houden ze echt niks aan over. Zelfs al was het een film voor 6+ is je kind echt absoluut niet in enig gevaar, dus om haar onverantwoord te noemen vind ik echt veel te ver gaan. Tante kan nou ook niks meer spontaans doen zonder bang te worden dat mamma gelijk boos wordt als het nichtje het ook maar een klein beetje eng vind.

één jaar geleden

Ik heb mij ook verkeken op die film. Dacht dat het leuk was om te kijken met mijn dochter maar toen ik het vanuit haar perspectief zag dacht ik: dit is veel enger dan ik mij herinnerde. Denk dat ze toen ook rond 4 jaar was.

één jaar geleden

Ja in principe houden wij 6 jaar aan. Zie kijkwijzer. Om de film te kunnen 'volgen' is dat ook handiger. Series van 6+ hebben een kortere verhaallijn waardoor ze jonger het verhaal al kunnen snappen. In bijna alle Disney films zitten elementen die spannend of eng kunnen zijn. Je bent hier zelf bij wanneer je je kind(eren) hiernaar wil laten kijken. En samen kijken is ook al anders dan je kind achter een film zetten. Dan kan je de reactie van je kind in de gaten houden en bespreken wat je ziet wat het met je kind doet. Dat kan helpen om te leren omgaan met spannende situaties, dat die er mogen zijn en dat ze dat ook spannend mogen vinden.

één jaar geleden

Vind het sowieso onzinnig om boos te worden. Als ze nou een horrorfilm ofzo ...
Denk dat dat dat helemaal waar is. Kinderen kunnen wel degelijk 'iets overhouden' als ze vaak blootgesteld worden aan enge dingen zonder dat daar over gesproken wordt. En als 'mama' haar kind wil beschermen, denk ik alleen maar, wat fijn dat er mama's zijn die hun kind willen beschermen 👍.

één jaar geleden

Als er AL op de film staat kan je de oppas ook niks kwalijk nemen. Van vroeger weet ik nog dat er wel spannende stukjes in zitten. Mijn dochter van ook bijna 4 mag de tv uitdrukken als ze iets spannend vindt. Of ze vraagt of ik even erbij wil zitten, want dan weet ze hoe het afloopt. Geen nachtmerries hier van Pieter Konijn (6). Tweejarige kijkt ook gewoon mee, bij de gastouder ziet ze ook wel eens wat van de oudere kinderen.

één jaar geleden

Reactie op Jpater

Denk dat dat dat helemaal waar is. Kinderen kunnen wel degelijk 'iets overh ...
Aan eenmalig finding nemo zal ze wel niks overhouden hoor. Waar jij het over hebt is een onderzoek wat over geweldadige films gaat. Dit is juist een mooi moment voor mama om dochter met angst om te leren gaan. Ik zeg niet gelijk dat ze het dan vaker moeten gaan kijken, maar als het weer eens voorkomt met tv kijken. Je kan ook te beschermend opvoeden. Juist dan leren kinderen angst overnemen helaas. Dan zien ze het wel bij een ander, en weten ze niet ermee om te gaan.

één jaar geleden

Onverantwoord ook echt 😂

één jaar geleden

Vind het sowieso onzinnig om boos te worden. Als ze nou een horrorfilm ofzo ...
Het maakt blijkbaar veel los bij mensen. Ik vind jouw reactie dan weer overdreven. Blijkbaar is het niet helder, ik werd boos en het leek mij onverantwoord tót dat ik dus de leeftijdsindicatie zag...