9 Reacties

één jaar geleden

Hoi! Afwassen is inderdaad voldoende. Zelf probeer ik elke week nog de flessen, spenen en tutjes uit te koken (nu 5 mnd oud), maar het hoeft dus niet. Het koude water mag uit de kraan, hoef je niet te koken. En welke temperatuur, wij houden zelf aan 1/3 gekookt en 2/3 koud water. Werkt voor elke fles, 120, 150, 180. Ideaal :) succes!

één jaar geleden

Je eerste vraag: ja is voldoende. Je kan er echt op vertrouwen dat je kraamzorg je betrouwbare info geeft 😊 Je tweede vraag: het koude water hoeft niet gekookt te worden. Kun je dus gewoon meenemen. Je derde vraag: ik kreeg ooit de tip van iemand om de temp te meten met een vleesthermometer. Dat werkt ideaal.

één jaar geleden

Gewoon afwassen inderdaad Koud water hoeft niet gekookt te worden. Voor een fijne temperatuur kan je 1/3 gekookt heet water aanhouden (net uit de waterkoker) en 2/3 koud water (uit de kraan, even laten stromen zodat het echt koud is) dus bij een fles van 3 schepjes zou dat 30cc heet en 60cc koud water zijn. Ik doe het zelf dan ook zo ik de thermosfles maar als je een super lange tijd weg bent, weet ik niet goed wat handig is. Ik bewaar het altijd maar een paar uurtjes en dan blijft het met een goede thermosfles op temperatuur. Je laatste vraag heb ik nooit bij nagedacht. Tot nu toe gaat het met de verhouding die ik hierboven noemde goed en weet dat veel meer mensen die verhouding gebruiken.

één jaar geleden

Hey! Mijn oudste dochter is 15 maanden en toen moesten we ze nog wel dagelijks uitkoken. Mijn jongste dochter js 3 weken en toen vertelde de kraamverzorgster mij dat je inderdaad de flesjes niet meer hoeft uit te koken. Maar gewoon na iedere voeding schoon kan maken én ze mogen in de vaatwasser (1x gedaan en toen hadden we een rode speen van pasta resten?! Dus dat doen we niet meer). Alleen heeft mijn dochter spruw gekregen en toen kreeg ik als advies om minimaal 1x per dag uit te koken. Ik doe ze nu 2x per dag in een magnetron sterilisator, ideaal! Flesje met koud water hoeft niet gekookt te zijn! Koud water mag je gebruiken uit de kraan (warm water niet). Of je koopt flesjes water in de supermarkt 😊 En als antwoord op je laatste vraag. Je warmt alleen het water op. Als het op goede temperatuur is, dan doe je de poeder erbij. Je warmt dus niet het flesje inclusief poeder op, want dan vergaan inderdaad de voedingsstoffen. Komt goed! 😊 succes met afbouwen.

één jaar geleden

1. Ik stop de flessen en spenen gewoon in de vaatwasser. Gaat al 2 jaar lang prima. Ik heb nog nooit uitgekookt. 2.ik maakte de melk thuis gewoon en dochter lief vond het koud ook lekker. Geen gedoe of gesmeer.

één jaar geleden

Ik voelde gewoon met mijn vinger. Ongeveer 1/3 heet water en 2/3 koud. Even schudden of zwenken en dan voelen met mn pink. Temperatuur goed? Dan pas de poeder erbij.

één jaar geleden

Ik spoel de flessen en spenen af en vervang de spenen om de zoveel weken. Ik heb difrax en avent flessen gehad die kookte ik uit. Heb nu browns en die zet ik in de vaatwasser. Voor onderweg maakte ik een fles klaar door in de magnetron op te warmen dat over te gieten in de thermosfles. Doordat ik in het begin weinig gevoel had in mijn handen gebruikten wij zon vleesthermometer, dan wist ik zeker dat het niet te warm/koud was.

één jaar geleden

Je hebt al voldoende antwoorden waar ik me bij aan sluit. Wat ik ter aanvulling wil zeggen is dat als je één keer de verhouding heet water koud water hebf gebruikt, of water in de magnetron hebt opgewarmd (meestal 30 sec) weet je de juiste verhoudingen of opwarmtijd en kan je die aanhouden dus zal je nooit te heet gaan 😉 liever ietsje te koud dan te heet natuurlijk. En zoals al gezegd warm je eerst het water en dan pas de poeder erbij. Op een gegeven moment weet je zelfs aan je hand om de fles met water of het goed voelt qua temperatuur!

één jaar geleden

Ontzettend bedankt voor alle antwoorden, hier kan ik wat mee!:) Zo kom ik er wel uit. Hartelijk dank allemaal!