17 Reacties

6 maanden geleden

Wij hadden hetzelfde probleem met ons zoontje, was wel wat jonger nog, 1,5 toen geloof ik. Echt tegen mijn principes in maar we hebben hem op die momenten in de houdgreep gehouden en het in zn mond gespoten, daarna nog een spuitje ranja om het weg te spoelen. Voelde echt niet fijn om te doen, maar t zat ook bij zn oog en als die krentenbaard in t oog zou komen waren we nog verder van huis..

6 maanden geleden

Nee, ik denk niet dat dat kan. Antibiotica is een specifieke "cultuur" die onder specifieke omstandigheden bewaard moet worden, zeker in vloeibare vorm. Invriezen of verhitten beschadigd waarschijnlijk de werkzame stofjes. Wat een struggle met die kid he 😬🙈 Succes.

6 maanden geleden

Je zou nog met chocomelk kunnen proberen, maskeert de smaak (ooit van een apotheek gehoord)

6 maanden geleden

Wat lastig! Qua geen zuivel zou je wel nog plantaardige (choco)melk of vruchtenyoghurt of chocomousse of zoiets kunnen proberen, als je kindje dat wel lekker vindt. Er zijn in elk geval behoorlijk veel plantaardige alternatieven van die producten te vinden. Succes...

6 maanden geleden

Wat betreft invriezen, dat weet ik niet of dat kan... ik zou het niet zomaar doen zonder overleg met apotheek. Wellicht HAP bellen hiervoor?

6 maanden geleden

Mengen met appelmoes. Een andere vruchtenmoes mag ook. Ik geef ook medicatie met appelmoes bij cliënten met slikproblemen. Combinatie met appelmoes mag altijd..

6 maanden geleden

Dit soort vragen kun je stellen aan je apotheker. Daar zijn we voor ;-) Om antwoord te geven op je vraag: nee, flucloxacilline wordt onwerkzaam als het bevriest. Om ook even een paar misverstanden die hier genoemd worden te ontmantelen: - flucloxacilline is een semisynthetisch betalactam antibioticum, geen "specifieke cultuur". - niet innemen met zuivel betekent dat je het niet samen met voedsel mag innemen waar (veel) calcium in zit. Dus ook geen plantaardige zuivel! Het calcium gaat namelijk een verbinding aan met de werkzame stof, waardoor het niet meer opgenomen kan worden door het lijf. Het werkt dan gewoon niet meer.

6 maanden geleden

Aanvulling: - op lege maag betekent ook geen appelmoes. Dat vermindert de opname aanzienlijk en dan werkt het dus ook minder goed

6 maanden geleden

Ik heb 2 ijsjes gemaakt en in de vriezer gezet, dan bel ik morgen even een apotheek die open is. Ik heb te veel voor de kuur gekregen dus ik kom niet te kort mocht ik ze alsnog weg moeten gooien. Ik begreep dat het alleen gemengd kan worden met water of siroop omdat het op een lege maag moet. Zuivel, zuivelvervangers en appelmoes enz zouden de werking sowieso verminderen omdat het zo niet meer op een lege maag komt? Kan iemand dit bevestigen of liever, ontkrachten? 🙈 De houdgreepmethode heb ik ook overwogen alleen ze slikt het sowieso niet door en spuugt alles lekker spetterend weer uit… dat wordt dan ook niks. Pff 🙈

6 maanden geleden

Reactie op Pluis01

Dit soort vragen kun je stellen aan je apotheker. Daar zijn we voor ;-) Om ...
Aaah kijk tijdens het typen van m’n bericht eigenlijk antwoord op al mijn vragen! Ik dacht bel morgen even, wil nu niet de hap hiermee lastig vallen. Appelmoes en zuivel had ik dus goed begrepen, bedankt voor je bevestiging. Alleen.. wat kan ik dan nog wel proberen?🙈 Bedankt voor je reactie! Ijsjes gaan de prullenbak in🙈

6 maanden geleden

Ik had laatst de hack gezien: wangen van je kindje zachtjes beet pakken en er een beetje in knijpen en dan met een spuitje in de mond doen. Dan kunnen ze het niet uitspugen (liggend geven). Echt niet leuk om te moeten doen maar medicatie binnen krijgen is wel echt het aller belangrijkste. Invriezen lijkt mij echt niet ok. De meeste antibiotica moet je bewaren tussen 7 en 25 graden. Of gekoeld tussen de 2 en 8 graden.

6 maanden geleden

Overigens kom ik ook niet veel verder dan in de houtgreep en met een spuitje achterin de mond spuiten. Anders misschien een beloningssysteem optuigen?

6 maanden geleden

Reactie op Pluis01

Overigens kom ik ook niet veel verder dan in de houtgreep en met een spuitj ...
Nou as we speak ben ik dus een kaart met vakjes aan het knutselen met vakjes waar ze stickers mag plakken na iedere inname, in de hoop dat dat inderdaad toch ook nog kan helpen

6 maanden geleden

Vanmorgen weer een poging gedaan, lepeltje werd direct afgewezen. Mijn prachtig gemaakte aftelkalender met cadeautjes en stickers is al helemaal niet interessant. Houdgreepmethode ook geen succes, ze spuugde alsnog alles uit. Zag net een filmpje waarop het onmogelijk zou zijn om te spugen, dat straks maar proberen. Ook een drinkpakje geknutseld waar ik t dan in verstop maar ze proeft het, dat spul is met siroop ook gewoon mega bitter. Wat is dit ontzettend kut, zo waardeloos!

6 maanden geleden

Reactie op IslandVibes

Vanmorgen weer een poging gedaan, lepeltje werd direct afgewezen. Mijn prac ...
Ah wat klote!! Sterkte mama ❤️🙏 weet zeker dat het goedkomt!

één maand geleden

Ik heb dit probleem nu met mn dochtertje van 6 maanden.. krijg het er met geen mogelijkheid in 😭

18 dagen geleden

Reactie op kaleisalom

Ik heb dit probleem nu met mn dochtertje van 6 maanden.. krijg het er met g ...
Had je berichtje niet eerder gezien! Hopelijk ben je er inmiddels vanaf! 🍀