4 Reacties

20 dagen geleden

Klinkt alsof hij wakker wordt puur om te drinken en die interactie te hebben. Is het een idee om de fles slimpie op te bergen, bijvoorbeeld in je nachtkastje voor je eigen gebruik. Te zeggen dat mama die niet meer heeft dus niet naar jou hoeft te komen. Ik weet niet of hij zelfstandig kan drinken uit een beker. Maar dan zou je wel als alternatief een beker water bij zijn bed kunnen plaatsen.

20 dagen geleden

Dit lijkt mij aangeleerd gedrag. Slecht voor de nachtrust en ook voor de tanden. Kun je de limonade vervangen door water? Soms vinden kinderen het dan niet meer de moeite om voor wakker te worden en is het probleem opgelost. En anders daarna doorzetten om het af te leren. Dat gaat niet makkelijk worden vrees ik maar is wel voor jullie allebei beter. Ik geloof namelijk niet dat jullie zo een goede nachtrust hebben.

20 dagen geleden

Mijn gedachte is, dit is gewenning. Zou je eigen fles opbergen zodat hij het niet ziet en dus weet dat er niets te halen valt. Als alternatief bij hem een beker water neerzetten en als hij komt aangeven dat er bij jou niets is, maar hij wel op z’n kamer uit eigen beker kan drinken. Wat wij doen is een beker water (munchkin) naar zijn bed zetten zodat hij gewoon kan drinken en verder slapen zonder ons wakker te maken. Bewust ‘s avonds de munckin omdat ik geen zin heb in een nat bed als ie slaperig gaat drinken. Bereid je wel voor dat het even drama kan worden in het begin. Een gewoonte doorbreken geeft vaak de nodige drama. Mijn ervaring bij onze peuter is wel dat dit vaak maar 2 dagen/nachten is en dan is het weer oke

20 dagen geleden

Reactie op JVM8

Mijn gedachte is, dit is gewenning. Zou je eigen fles opbergen zodat hij h ...
Dat is een goeie, ik ga morgen gelijk even op jacht naar zo’n beker! 😊