41 Reacties

2 jaar geleden

Een gepureerd soepje van aardappelen en groenten? Ik maak zelf vaak soep van linzen, wortelen en zoete aardappel

2 jaar geleden

Dit geef ik dan wel bij de lunch als extra bij een boterham

2 jaar geleden

Reactie op mrsrdnb

Dit geef ik dan wel bij de lunch als extra bij een boterham
Dat heb ik nog niet geprobeert. Soepje ga ik morgen gelijk proberen ik hoop dat hij dat dan wel eet.. anders weet ik het ook niet meer

2 jaar geleden

Geen zorgen, dat komt echt vanzelf. Gewoon blijven aanbieden en geen punt van maken als hij het niet wil eten. Mijn oudste is nu 2,5, en lust alles. Maar soms wil hij echt geen groenten, maar wel graag aardappels en pasta. En soms een periode geen aardappels en pasta maar wel graag alle groenten en vlees bijvoorbeeld. Zijn echt fases en gaat vanzelf. Komt echt goed!

2 jaar geleden

Herkenbaar 馃槄 Maar het zijn echt fases, want de ene keer wil hij niks en de andere keer eet hij toch ineens wel wat groente. Ik haal vaak van die knijpzakjes van ellas kitchen met groente en fruit. Zit in zo'n zakje volgens mij 60 gram groente en 60 gram fruit. Die vind hij erg lekker en heeft hij toch ongemerkt groente binnen, haha.

2 jaar geleden

En als je verse pastasaus pureert? Dat zou gelijk aan het soep idee moeten werken 鈽猴笍 Wil hij het alleen niet warm of eet hij ook geen rauwe of afgekoelde groentes gewoon los? Je zou eens kunnen kijken wat er in die spreads voor op brood zit waar groente en fruit in zit. Dat is dan ook weer iets!

2 jaar geleden

Mijn dochter ook! Ik probeer wel nog steeds van alles op verschillende manieren aan te bieden. Bv rauw paprika reepjes, gepureerde pompoen, stukjes gekookte boontjes, om een beetje te ontdekken wat ze dan wel lekker vindt.. Verder is dit m'n nieuwe ontdekking: kleine stukjes groente uit de vriezer (bv broccoli rijst), en door een ei heen bakken. Ei vindt ze wel lekker en ze heeft niet door dat er stukjes groente bij zitten 馃き

2 jaar geleden

Reactie op Cooc

Geen zorgen, dat komt echt vanzelf. Gewoon blijven aanbieden en geen punt v ...
Oh ben zo blij dit te horen. ik maak me echt zorgen van daar. ik blijf het ook zeker aanbieden.

2 jaar geleden

Reactie op Babyjuni01062020

Herkenbaar 馃槄 Maar het zijn echt fases, want de ene keer wil hij niks en de ...
Dat is inderdaad ook een optie ga ik zeker proberen zo ben ik tog geruster en weet ik dat hij wel wat groenten binnen kijgt

2 jaar geleden

En als je verse pastasaus pureert? Dat zou gelijk aan het soep idee moeten ...
nee rauw eet hij het helemaal niet.. en afgekoelde groente los heb ik ook geprobeert moest hij ook niks van hebben. spreads op de brood zou kunnen een keer gebrobeert eigenlijk toen hij dit uit spugde gelijk mee gestopt.

2 jaar geleden

Reactie op Kade

Mijn dochter ook! Ik probeer wel nog steeds van alles op verschillende mani ...
Yesss dit heb ik geprobeert werkte allee de 1e keer daarna haalde hij de groenten eruit en at hij de alleen het ei 馃槀

2 jaar geleden

Reactie op Diem

Yesss dit heb ik geprobeert werkte allee de 1e keer daarna haalde hij de g ...
馃槫 Kleine genie 馃槃

2 jaar geleden

Ohh dat is hier ook drama (19maanden). 脺berhaupt avondeten is geen succes. Ik blijf het gewoon aanbieden, soep gaat wel ok茅 en wij geven ook knijpfruit met groente erin. Vooral geen drama van maken of pushen. Ook zonder veel groente worden ze groot :)! Komt vanzelf wel weer, ze gaan nu ontdekken dat ze hier invloed op hebben. Ik volg op insta kidsvoeding.nl zij geeft vaak tips

2 jaar geleden

Ze krijgen vanzelf honger.... Dat is iig hoe wij ons zoontje opgevoed hebben en die eet nu alles wat los en vast zit. Kiest zelf zijn groentes en hij heeft ook potjes met tomaten plantjes, boontjes en frambozen en aardbeien. Hij word in januari 4. Misschien helpt t bij jou ook om groente "leuk" te maken. Laten zien waar t vandaan komt en dat je t zelf kan laten groeien bijvoorbeeld of schilderen met groentes of knutselen met groentes. Er is zo veel te bedenken om groente onder de aandacht te brengen zonder de nadruk op het eten.

2 jaar geleden

Mijn dochter zit nu ook in een fase dat ze geen groenten eet of heel weinig. Ik verstop het nog wel eens in een pastagerecht. En ze vindt bijv wel komkommer lekker met een beetje naturel dressing erover. Eet hij wel fruit?

2 jaar geleden

Reactie op Angela29LW

Ze krijgen vanzelf honger.... Dat is iig hoe wij ons zoontje opgevoed hebbe ...
Oh dit is zo leuk om te lezen. ik ga zeker meer met groente bezig zijn samen met hem zodat hij het ook lekkerder zal gaan vinden. ik heb namelijk nog een jongeren zusje van 9 en zie dit zo erg bij haar dat ze geen groenten wil en mijn moeder nogsteeds moeite doet om haar dit te geven. dat wik ik echt niet bij mijn eigen kinderen..

2 jaar geleden

Reactie op Kade

馃槫 Kleine genie 馃槃
ja he haha 馃槀馃槀

2 jaar geleden

Reactie op MGSS

Ohh dat is hier ook drama (19maanden). 脺berhaupt avondeten is geen succes. ...
ahh vervelend he.. ik wil ook zo graag dat ie gezond eet. ik blijf het ook gewoon aanbieden hoor e pushen doe ik allang al niet meer in het begin paat keer gedaan omdat ik me zorgen maakte npg meer dan nu. maar ik zag al meteen dat het niet hielp. ik ga even op die insta kijken dankjewel!

2 jaar geleden

smoothies zoals banaan,spinazie,mango. oh ..niet heel gezond maar bijv. wortels koken in suikerwater.. dan zijn ze lekker zoet!!

2 jaar geleden

Heb je al broodbeleg bestaande uit groente geprobeerd? Ik denk aan hummus, guacamole, paprikasalade, artisjoksalade etc. In de bioplanet is er een grote keuze. In combinatie met brood lukte het eigenlijk beter hier. Zo kon hij snel aan verschillende smaken wennen. Mijn zoontje dipt ook graag soepstengels, reepjes groente (komkommer/wortel) of toastjes in deze sausjes. Het is eens een andere manier van groente te eten dan gekookt of gestoomd met aardappels of rijst.