24 Reacties

20 dagen geleden

Je gevoel hierbij volgen is heel belangrijk. Wij zijn bij twee verschillende kinderdagverblijven gaan kijken en bij één was het gevoel veel beter dan bij de andere. We hebben ons gevoel ook gevolgd en we zijn nog steeds heel blij met de keuze: dochter is heel tevreden bij de opvang.

20 dagen geleden

In dit soort gevallen klopt je gevoel, jij moet je kindje met een gerust hart achter kunnen laten. Het is niet erg om te zeggen dat je toch voor een ander kiest, zonder teveel uit te wijden over je persoonlijke redenen. Succes!

20 dagen geleden

Op ons kdv had ik.bij een leidster een heel goed gevoel,maar mijn zoontje vindt haar niks! Moet altijd huilen bij haar. Van een andere leidster had ik geen goede eerste indruk: heel harde stem, mijn partner en ik vonden haar intimiderend. Maar mijn zoontje was op slag verliefd op haar! Kortom ja het is natuurlijk belangrijk maar zelf kon ik niet goed inschatten wie het fijnste voor ons zoontje zou zijn.

20 dagen geleden

Ik had bij de kennismakingen bij de verschillende kdv’s ook overal dat ik dacht van hmm is dit het nou? Want Ja je laat toch je kind erachter. Maar ben blij dat ik die knop heb omgezet. Ze is namelijk hartstikke blij op het kdv, vindt het erg leuk.

20 dagen geleden

Ik vind het helemaal niet veeleisend als je bepaalde verwachtingen hebt waarvan je wilt dat eraan voldaan wordt. Alleen maar goed dat je kritisch bent over de plek waar je je kind gaat achterlaten. Er wordt tegenwoordig heel makkelijk gezegd “je moet allang blij zijn als er ergens plek is” maar zelf ben ik het daar echt niet mee eens. Ik zou nooit mijn kind ergens achter laten tenzij ik zeker weet dat het overeenkomt met mijn normen/waarden etc en er aan mijn eisen voldaan wordt

20 dagen geleden

Ik zou denk ik eerder afgaan op hygiëne en veiligheid. De buurt waar het kinderdagverblijf ligt enzo. Weinig speelgoed kan ook goed zijn voor de fantasie van kinderen. Hangt er een beetje van af wat je onder weinig verstaat? Heb je leidsters met de kindjes zien omgaan? Waren ze wel vlot in hun manier van praten, dingen uitleggen en je vragen beantwoorden? Ik weet van mijn zus dat ze niet super is in haar communicatie naar de ouders toe (lichte vorm van autisme en ze vindt het altijd stresvol als er er op haar gekeken wordt en ze zichzelf moet bewijzen), maar ze is super naar de kinderen toe! Voorheen werkte ze als kleuterjuf en kreeg heel vaak van kindjes te horen dat ze de liefstje juf was en ze het leuk hadden. Maar dat kan je natuurlijk moeilijk weten. Je kent niet toevallig ouders die hun kindje daarheen brengen? Wat vond je minder bij de andere plekken? Weegt het op bij een mindere klik met de leidsters? Je zou eerlijk kunnen zijn, wie weet hebben ze er wel een reden voor!

20 dagen geleden

Oe lastig. Allereerst gaat er geen enkele kdv aan je verwachting voldoen want het is je eigen kind en er zullen altijd mitsen en maren zijn. Ik denk dat je moet kiezen (op een rijtje zetten) wat voor jou het belangrijkst is. Als dat communicatie is, zou ik niet voor dit kdv gaan.

20 dagen geleden

Zoals hier gezegd, volg je gevoel. Maar als ik eerlijk ben, denk ik ook dat je wel erg kritisch bent. Geen hand geven bij weggaan vind ik normaal. Bij binnenkomst geef je elkaar een hand, om je voor te stellen. Maar vind niet dat een kdv de plek is waar je elkaar ook nog een hand geeft om gedag te zeggen. Als je straks je kindje brengt en haalt is het ook alleen maar 'hoi' en 'doei' Ik weet niet op welk moment van de dag je er was? Bij ons werd er altijd door iedereen opgeruimd voor de eet-momenten. Dus als je dan kwam, lag er idd niet zoveel speelgoed. En misschien alleen maar fijn als er geen overload aan speelgoed is? Vervelen zal denk ik heus niet zo gauw gebeuren. Voel je normaal gesproken wel meteen een klik met mensen die je voor het eerst ontmoet? Soms moet je elkaar ook even leren kennen. Dus tja, volg je gevoel. Maar maak het jezelf ook niet te moeilijk en leg de lat misschien iets lager. Ja ze zorgen natuurlijk voor je allerbelangrijkste bezit. Maar het zijn ook maar mensen.

20 dagen geleden

Ik vind juist de sociale interactie het allerbelangrijkste. Locatie, hoeveelheid speelgoed, etc interesseert me veel minder. De Pm’er zorgt voor mijn kind, dus die connectie moet goed zitten. Echt prio 1. Een plek waar je die connectie niet voelt of denkt dit niet te gaan vinden, zou ik niet voor kiezen.

20 dagen geleden

Als je al bij meerdere bent wezen kijken en er is altijd wel wat dan denk ik dat het voor een groot deel ook aan jou ligt. Kun je niet nog een 2e keer gaan kijken op een andere dag en tijdstip? En dat ze geen hand geven bij weggaan vind ik nou niet echt gek.

20 dagen geleden

Ik denk dat je echt de klik pas ontdekt wanneer je mensen iets langer meemaakt. Ik moest enorm wennen aan één van de juffen van mijn kind, maar nu hij haar wat vaker gehad heeft, ben ik echt fan! Weinig speelgoed zichtbaar hebben liggen, geeft ook rust. Op onze babygroep hebben ze een kleine basis, maar er rouleert heel veel speelgoed vanuit een opslagkast. Geen verveling dus, wel vermijden onnodige prikkels. Kun je vragen aan ouders in jullie omgeving hoe hun ervaringen zijn met een bepaalde opvang?

20 dagen geleden

Kan me voorstellen dat je het aller beste wilt voor je kindje. Alleen het perfecte kinderdagverblijf zal nooit bestaan ben ik bang! Hand geven bij weggaan of überhaupt een hand geven gebeurt veel minder sinds corona merk ik. Daarnaast, hoeft een intake op het kinderdagverblijf niet heel formeel te zijn. De leidsters waren denk ik ook aan het werk? Misschien 100 andere dingen aan hun hoofd ondertussen? Sommige leidsters zijn misschien goed communicatief, maar absoluut niet creatief, zorgzaam/warm, ondernemend, fantasierijk enzovoorts. Weinig speelgoed kan ook goed zijn? Wat is hun visie, wat willen ze uitstralen en vinden zij belangrijk? Je kind afgeven aan onbekende is spannend. Meer spannend voor ouders dan voor de kids! Vaak komt het echt wel goed. Succes met je zoek tocht:)

20 dagen geleden

Misschien ook iets om over na te denken, deze leidsters zitten er niet voor eeuwig. In de 2 jaar dat mijn dochter op deze opvang zit is er al zo vaak gewisseld met leidsters dat ik soms de namen gewoon niet weet 🙈 ik vond vooral de mogelijkheden om buiten te spelen en dat er binnen ook genoeg vermaak met afwisseling is belangrijk en daar ben ik wel heel tevreden over bij deze opvang

20 dagen geleden

Reactie op ElisabethChh

Op ons kdv had ik.bij een leidster een heel goed gevoel,maar mijn zoontje v ...
Hier dezelfde ervaring. Had bij een leidster een beter gevoel dan bij de andere, maar mijn dochtertje lacht altijd het meeste naar die persoon. Het klopt dus ook niet altijd.

20 dagen geleden

Als je de klik niet voelt zou ik een andere kdv zoeken als je die optie hebt. Mijn gevoel bij de leidsters was juist doorslaggevend. Ik vind ze stuk voor stuk geweldig. Altijd even een gesprekje bij het brengen en ophalen. Een van de dames was echt zo close met mijn zoontje dat we beiden hebben gehuild toen hij van de babygroep naar de dreumesgroep ging. Dus ja, ik vind dat misschien nog wel het belangrijkste van een kdv. Maar is het nu gebaseerd op 1 ontmoeting? Misschien een oefen ochtend inplannen en kijken hoe het dan voelt? Kan ook een moment opname zijn natuurlijk.

20 dagen geleden

Heb je de luxe om zo kieskeurig te zijn? Met de huidige wachttijden en drukte bij opvang. Hand geven is geen ding meer op veel plekken door corona. Je hebt maar 1 moment gezien, dus denk niet dat je daar een goeie beoordeling op kunt geven als de opvang wel goed scoort.

20 dagen geleden

En weinig speelgoed kan ook een visie zijn. Bij ons is er ook weinig speelgoed op de baby en dreumes groep. Bij de peuters is dan weer veel meer speelgoed. Onze opvang volgt de visie van Emmi Pikler. Dus veel zelf liggen en spelen op de grond op een mat. Minder gericht op de baby continu entertainen. Mijn zoontje vond het heerlijk en het maakte de omgeving juist heel erg rustig zonder al te veel prikkels. Zo’n dag op de opvang is al mega intens voor die mini’s.

20 dagen geleden

Persoonlijk vind ik het veel belangrijker hoe de pm'ers met de kinderen omgaan. Ik hoef niet perse een klik te hebben met ze, als mijn kinderen dat maar wel hebben en er goed voor ze wordt gezorgd. Ik zou je daar meer op focussen, hoe de interactie met de kinderen is.

20 dagen geleden

Ik weet niet waar je woont, maar als je in de randstad woont heb je helaas de luxe niet zo om te kiezen, omdat er nergens plek is. Wij hadden bij 10 opvangen ingeschreven en maar bij 1 was plek.. Hoe zit dat bij jullie? Is er uberhaupt plek? Tuurlijk is een klik belangrijk, maar ja.. soms denk je in het begin dat je de leidsters niet zo vindt en blijkt het later allemaal mee te vallen(was bij ons ook het geval).. alleen als je echt geen goed gevoel hebt moet je het niet doen..

20 dagen geleden

Of het terecht is of niet maakt niet zo heel veel uit in deze. Het aller belangrijkste is dat jullie er zelf een goed gevoel bij hebben. De eerste keer dat je straks je kindje weg moet brengen is al lastig genoeg, zeker als je je er, voor je gevoel, dan niet helemaal lekker bij voelt... Dus ik zou toch kijken naar een ander dagverblijf. Wellicht nog een keer een tweede afspraak maken ergens anders, als reden kan je dan opgeven dat je toch nog twijfelt. Hier een heel fijn gevoel bij de leidsters en mijn zoontje is gek op iedereen! Knuffels/high five bij het weggaan, zelf als de leidsters die dag niet eens bij hem op de groep stonden maar op de BSO staan😅 dan loopt hij daar nog even langs🙈 Zoiets moet wel groeien natuurlijk maar dat geeft wel een gerust gevoel bij het wegbrengen. En dat is, vind ik, echt heel belangrijk!