24 Reacties

één jaar geleden

Mijn dochter van 3 slaapt in een ledikant met deken. Ze kan al wel in een groot bed slapen maar ze vindt dit prima zo. Lekker knusjes, ruimte genoeg ook nog (95cm is ze)

één jaar geleden

Mijn dochter van 2 jaar (en 4 maanden) slaapt sinds kort met een dekbed en zonder slaapzak in haar ledikant. We hebben eerst geoefend met een dunne slaapzak onder het dekbed en hebben het daarna zonder slaapzak gedaan. Zo kan ze straks over naar een peuterbed, maar zolang ze nog niet uit haar ledikant klimt laten we het zo. Ze is straks in ieder geval al gewend aan een dekbed.

één jaar geleden

Onze zoon weigert ook een slaapzak aan te doen inmiddels. Wij laten hem in z’n ledikant slapen met een dekentje. Zo kan hij eraan wennen met een deken te slapen maar nog niet zelf uit bed klimmen. Daar heb ik nog niet zoveel zin in ;-)

één jaar geleden

Ha! Fijn om te horen dat meer kindjes dit doen! Dan laten we het gewoon lekker zo. Ik ben er ook nog niet zo van overtuigd dat ze in een open bedje er niet uit zou komen. Heb helemaal zo’n beeld in m’n hoofd dat ze er meteen uit zou komen en zou gaan zitten spelen of iets.

één jaar geleden

Hier ook , ze wilt geen slaapzak meer aan. Wij hebben een peuter dekbed . En dat gaat prima

één jaar geleden

Mijn zoontje is met 16 maanden naar een peuterbed ingegaan. Tot ruim 1,5 jaar met slaapzak geslapen en toen hij 20 maanden was, hebben we een dekbed gekocht omdat hij niet meer in de Puckababy paste en hij niet meer dwaalde in bed. Dit is altijd prima gegaan. We leggen voordat we zelf naar bed gaan vaak even zijn dekbed goed. Hij heeft het nooit te koud of te warm, snapt goed hoe hij moet blijven liggen (hoofdeind). Eruit komen heeft onze zoon nooit gedaan, pas nu (hij is net 2) komt hij eruit als zijn slaapwekkend op groen gaat.

één jaar geleden

Onze zoon is met 19 maanden overgegaan naar een groot bed, wel nog met slaapzak. Hij heeft nu sinds 2 weken een dekbed omdat ie er zelf om vroeg, hij word volgende week 2 🙂

één jaar geleden

Reactie op xDommelx

Onze zoon is met 19 maanden overgegaan naar een groot bed, wel nog met slaa ...
Spannend! Gaf jullie zoon dat destijds zelf aan?? Onze zoon is nu 19 maanden en is al bijna 1 meter, dus wij zitten er ook over na te denken. Heb je toen een peuterbed aangeschaft?

één jaar geleden

Heb je haar gevraagd? Of begint ze zelf over een groot bed? Ligt ze nu zonder slaapzak onder een fleecedekentje o.i.d.?

één jaar geleden

Onze dochter is van april 2020 en ze kan de slaapzak uittrekken wat ze wil maar ze gaat echt nog niet in een peuterbed. Ze slaapt sinds kort met een deken en dat gaat hartstikke goed!

één jaar geleden

Spannend! Gaf jullie zoon dat destijds zelf aan?? Onze zoon is nu 19 maande ...
Nee hij gaf het niet aan maar sliep onwijs onrustig en we kregen het vermoeden dat de ruimte hem misschien beperkte. We zijn gelijk naar een 1 persoonsbed gegaan en sindsdien gaat het super goed. We hadden het ledikant er nog bij en lieten hem zelf kiezen, maar hij was zo trots op zijn nieuwe bed, dat ie daarin wou en we het ledikant dus de volgende dag ook weg hebben gehaald.

één jaar geleden

Onze dochter is met net 2 jaar over gegaan op een 1 persoonsbed. Ze sliep nog wel met een slaapzak en dekbed.. Toen ze 2 jaar en 3 mnd was wou ze zelf geen slaapzak meer aan en sindsdien slaapt ze alleen onder een dekbed. Ze is nog steeds nooit zelf uit haar bed gekomen! Ze heeft zelf nooit geen signalen gegeven dat ze uit het ledikant wil, maar aangezien ze straks een broertje krijgt wouden we dat ze van te voren al in het grotere bed ging slapen en niet dat ze denkt dat ze uit het ledikant ‘moest’ vanwege de komst van haar broertje.

één jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Heb je haar gevraagd? Of begint ze zelf over een groot bed? Ligt ze nu zond ...
Goeie! Ja, hebben we gevraagd, dan zegt ze “niet slaapzak aan!” Bij vragen of ze het warm of koud heeft zegt ze allebei “nee.” Meestal laat ze dat ook wel weten. Ik vroeg vanavond of ze haar bedje fijn vind, toen zei ze “bedje mij! Slapen bed, mij!” En vroeg ze om haar knuffel. Ze wees ook duidelijk naar haar bed. Ze ligt nu in haar romper met pyjama. Er ligt een grote hydrofiel doek bij haar maar die gooit ze van zich af. Als het frisser is ligt er altijd een gehaakte deken in haar bed, dat is ze ook gewend. Wanneer ze het koud heeft kruipt ze er altijd zelf onder. Voor nu is het plan om gewoon haar te volgen. Zo lang dit prima is voor haar, is dat het voor ons ook.

één jaar geleden

Als ik jullie ervaring zo lees, geven maar weinig kindjes echt signalen dat ze er aan toe zijn om naar een groot bed te gaan. Best interessant! Wel fijn, al die positieve verhalen! Vanavond even over gehad en voor nu volgen we ons meisje. We zitten er wel aan te denken om eind dit jaar te gaan kijken voor een peuterbed. Dan is ze 2,5 jaar. Momenteel ligt ze heerlijk te slapen zonder slaapzak, haar ene voetje steekt nét tussen de spijlen door… Smelt… 🥰😍

één jaar geleden

Er zijn behoorlijk wat slaapcoaches die je sowieso pas zullen aanraden om niet eerder dan 3 jaar over te stappen naar een peuter bed. De ontwikkeling voor die tijd is nog zo intens en voor kinderen van 2 is de overstap vaak heel groot naar ‘ik moet blijven liggen, mag er niet uit komen’ etc. Dus ik zou ook zeker even wachten. Wij doen de slaapzak binnenstebuiten aan. Dan kan ze niet bij de rits, want die zit dus ook van binnen. Voor ons is het al lastig met dat schuifje omhoog schuiven, dus dat lukt haar echt helemaal niet.

één jaar geleden

Reactie op Floor92

Als ik jullie ervaring zo lees, geven maar weinig kindjes echt signalen dat ...
Dat dachten wij ook bij 2,5. Dat ze het wel zat zou zijn. Nou nee hoor, denk dat ze er met 5 niet meer in past en dan wel moet. Grote bed is al een tijdje klaar. Alleen de slaapzak wil ze niet meer vanaf 3 jaar.

één jaar geleden

Reactie op Bananana

Dat dachten wij ook bij 2,5. Dat ze het wel zat zou zijn. Nou nee hoor, den ...
Hahaha! Ben benieuwd! Zonder slaapzak gaat eigenlijk prima…

één jaar geleden

Er zijn behoorlijk wat slaapcoaches die je sowieso pas zullen aanraden om n ...
Goeie tip! Gaan we onthouden! Binnenstebuiten was een goeie geweest maar inmiddels zijn we best oké met zonder slaapzak slapen. Gaat prima!

één jaar geleden

Herkenbaar hier een zoontje van 1,5 doet ook de slaapzak zelf uit ook achterstevoren🤷‍♀️ nu mt de warmte geen probleem deken slaapt die ook niet onder😅 me oudste dochter begon met 2 a 2,5 uit bed te klimmen dr matras eruit te gooien schreeuwen etc dat was duidelijk jij gaat naar een peuterbed 3 helse nachten gehad en ja continu eruit maar na een week ging ze liggen en sliep ze klokje rond😊 Als hij zonder slaapzak ook lekker slaapt in de ledikant zou ik dr nog lekker daarin laten al is het voor je eigen nachtrust als ze echt eraan toe zijn laten ze dat vaak wel duidelijk merken door er niet meer in te willen:) je zou ook het peuterbed alvast neer kunnen zetten zodat die zichtbaar is avonds voor het slapen in het grote bed een verhaaltje en na een tijdje zelf laten kiezen waar die slapen wilt

één jaar geleden

Haha zulke wisselende verhalen altijd. Hier een dochter die met 2,5!jaar naar een peuterbed is gegaan. Ze klom met slaapzak en al uit haar ledikant en dat is niet erg veilig. Wij hebben een vloerbed (montessori) en ze is er een paar keer uitgevallen. Deels ons eigen schuld want de ingang zit bij haar hoofd ipv de voeten en we mogen haar niet andersom erin leggen🙈. Hier wordt trouwens met slaapzak en al onder een dekbed geslapen. Ze is er na 4 maanden nog niet aan toe om die af te staan. Helemaal prima.