4 Reacties

9 maanden geleden

Wolbroeken gaan meestal op broekmaat (en groter kan ook). Welke maat heeft je peuter nu? (ik heb nog een maat 74-80, maar die is vast al te klein) Wassen, lanoliseren en drogen kost idd tijd, maar vooral het drogen is wachten. Hier duurt het op zolder (koud) ongeveer 36 uur voor het wolbroekje droog is. Het wassen en lanoliseren samen duurt 5 min en 30 minuten wachten. Ik heb 2 wolbroekjes die elkaar kunnen afwisselen, zodat ik de droogtijd kan incalculeren. Ik was alleen als er poep op gekomen is. Aangezien mijn jongste nog bv poep heeft, gebeurt dat wel minimaal 1x per maand (een minimale hoeveelheid). Mocht het niet (meer) gebeuren was ik ze als ze na het luchten nog steeds ruiken. Bij mijn oudste was dat maar 1x per 6-8 weken.

9 maanden geleden

Reactie op Suusrp

Wolbroeken gaan meestal op broekmaat (en groter kan ook). Welke maat heeft ...
Bedankt voor je reactie. Hij draagt nu broeken in maat 86/92. Ja het drogen lijkt mij idd ook een ding gezien het weer en het niet in de droger mag. Word moedeloos van al weeeeken elke nacht alles moet verschonen en we daardoor beide niet meer goed slapen

9 maanden geleden

Zo werkt het niet. Je gaat je wolbroeken toch echt zelf moeten lanoliseren, elke keer (of iig regelmatig) als je ze wast. En het lijkt me ook niet zo fris om wolbroeken waar iemand anders in geslapen heeft ongewassen voor jouw kind te gebruiken. Ik heb pas voor het eerst wolbroeken gelanoliseerd en ik vond het wel meevallen. (Ik hoop dat ik het goed gedaan heb). Ik heb deze instructies gevolgd: https://natuurlijk-wasbaar.nl/pages/wolbroek-lanoliseren Eigenlijk: "vettig water" maken met flinke bodem lauw water en een flinke theelepel wolvet in een emmer. Heel klein drupje wolwasmiddel erin zodat het wolvet een beetje mengt met het water (je hebt ook product waar dit al gemengd is, dat is nog gemakkelijker) Wolbroek erin. Beetje knijpen in en bewegen met de wolbroek in het water. Nachtje laten trekken. (Dit gedoe eventueel herhalen). Daarna strak in een theedoek rollen om het meeste vocht eruit te knijpen en dan uithangen (horizontaal over wasrek leggen)

9 maanden geleden

Reactie op Leake

Zo werkt het niet. Je gaat je wolbroeken toch echt zelf moeten lanoliseren, ...
Sterkte!! Ik ga de slapeloze nachten nog tegemoet... 😵