34 Reacties

2 jaar geleden

Ik volg. Met eten heb ik wel alles in plastic bakjes. Maar geen wegwerp. Verder probeer ik qua speelgoed alles van hout/rubber (of tweedehands). Kleding tweedehands, wasbare luiers. Glazen fles heb ik niet gedaan, omdat m'n dochtertje de fles nogal eens op de grond gooit.

2 jaar geleden

Hoe bevallen de glazen dr brown flessen? Ik kan nergens de kleine versie vinden met smalle hals. Gebruiken jullie ook glazen bewaarpotjes voor moedermelk, welk merk?

2 jaar geleden

Weet iemand of er nog verschil is tussen verschillende soorten siliconen als het gaat om weekmakers en andere schadelijke stoffen? Zijn silliconen altijd bpa-vrij?

2 jaar geleden

Reactie op TruthWins

Weet iemand of er nog verschil is tussen verschillende soorten siliconen al ...
Volgens mij wel.. ik heb gelezen dat als het geurloos is en als je het doormidden drukt en niet verkleurd het 100% silicon is.. als het wit word met bijeen drukken dat zit er plastic in

2 jaar geleden

Reactie op Manchester

Hoe bevallen de glazen dr brown flessen? Ik kan nergens de kleine versie vi ...
Mij bevallen de dr brown glazen flessen super! Ik heb er wel een blauw beschermhoes omheen voor als er eentje valt.. we gebruiken kunstvoeding

2 jaar geleden

Ja! 👋 Wat ik zoal doe; Boodschappen bij Pieter Pot (alles verpakkingsvrij) , wasbare luiers en billendoekjes, zelf schoonmaakmiddel maken, sponzen e.d. van natuurlijk materiaal, blokzeep ipv flessen shampoo e.d. Hmmm.. meer kom ik op t moment even niet op... 😅

2 jaar geleden

Reactie op Manchester

Hoe bevallen de glazen dr brown flessen? Ik kan nergens de kleine versie vi ...
Wij hebben de brede van 160 (?) ml en ze bevallen erg goed. Houdt ook beter de warmte vast dan plastic. Maar ze kunnen wel stuk, als je ze stoot oid. Dus nu mijn dochter hem zelf vast kan houden toch een plasticcen erbij.

2 jaar geleden

Super dat de flessen bevallen! Wij willen ook zo bewust mogelijk onze meiden opvoeden. Wasbareluirs, tweedehands kleding of duurzame kleding, 2de handse kinderkamer enz. Leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die zo bewust keuzens maken. Wij zijn in onze omgeving de enige.

2 jaar geleden

Mij bevallen de dr brown glazen flessen super! Ik heb er wel een blauw besc ...
Is die beschermhoes voor het kapot vallen?🤨 omg.. ik dacht vanwege de hitte. Dus nooit aangeschaft, leek me onnodig. 2 flessen kapot in 8 maanden, maar ik ben ook nou eenmaal een onhandig persoon. Desondanks, nogsteeds fan van glazen flessen. Denk dat ik nu wel een hoes ga aanschaffen😂 thanks voor de tip!

2 jaar geleden

Reactie op Odile1992

Ja! 👋 Wat ik zoal doe; Boodschappen bij Pieter Pot (alles verpakkingsvri ...
Wauw heel interessant! Pieter pot nog nooit van gehoord haha

2 jaar geleden

Reactie op Raaau-

Is die beschermhoes voor het kapot vallen?🤨 omg.. ik dacht vanwege de hitt ...
Hitte? Ik hoop dat de melk niet heet is? Maar helpen die echt bij het vallen van de fles? Ik heb ze namelijk niet omdat ik niet geloof dat ze dan wel goed blijven.

2 jaar geleden

Hier mag geen glazen fles meer op het kdv. Die van ons is dat gevallen en overal glas op de groep. Ik baalde zo erg, ondertussen losgelaten. Verder heeft ze niets van plastic. Alles is stof, hout siliconen

2 jaar geleden

Reactie op Mamameisje

Hier mag geen glazen fles meer op het kdv. Die van ons is dat gevallen en o ...
Er zijn ook rvs flessen te verkrijgen. Zag ze laatst op greenjump.nl Misschien is dat een idee?

2 jaar geleden

Reactie op Bananana

Hitte? Ik hoop dat de melk niet heet is? Maar helpen die echt bij het val ...
Het helpt wel eens.. ik denk sws beter dan zonder wellicht, ze zijn wel eens gevallen en niet gebroken maar heb ook eens gehad dat ze net verkeerd vielen en toen brak die evengoed

2 jaar geleden

Er zijn ook rvs flessen te verkrijgen. Zag ze laatst op greenjump.nl Missch ...
Ik heb RVS drinkbekertjes met siliconen rietjes 😁

2 jaar geleden

Wauw heel interessant! Pieter pot nog nooit van gehoord haha
Ja is echt superfijn! Ze hebben alleen houdbare producten op t moment. Dus groente haal ik op de markt met mn eigen zakjes en bakjes en vlees/zuivel eet en drink ik niet..

2 jaar geleden

Reactie op Bananana

Hitte? Ik hoop dat de melk niet heet is? Maar helpen die echt bij het val ...
Ja als de melk werd opgewarmd in een flessenwarmer dan was de melk gewoon goed op temperatuur maar het glas de eerste 1-2 min heet als je het vastpakte (heet voor een baby, niet voor een volwassene).

2 jaar geleden

Ik was er altijd heel goed mee bezig en probeer het nog wel, zo weinig mogelijk plastic, maar moet wel zeggen dat met een partner en een zwangerschap en nu een kleine het me al een tijdje niet zo goed lukt. Maar heb wel verse theeën, wat ik in grote zakken kan krijgen, die ik weer kan laten hervullen. Heb vooral glazen bewaarbakjes in huis, probeer zoveel mogelijk 2e hands te krijgen en wat ik over heb aan spullen, dat geef ik weg of verkoop ik of gaat naar de tweedehandswinkel, kleding vooral naar de kledingbank. Nu heb ik ook allemaal wasbare luiers liggen van marktplaats, maar omdat ik veel verschillende heb, moet ik wel even over een drempel heen om ze te gebruiken, gewoon omdat ik nog niet helemaal goed weet hoe het werkt. Had graag glazen flessen gewild, maar vriend had al de plastic dr. Brown flessen gehaald.

2 jaar geleden

Reactie op Rijan

Ik was er altijd heel goed mee bezig en probeer het nog wel, zo weinig moge ...
Oh ja ik gebruik blokken zeep voor de handen en onder de douche, deo uit een glazen potje, afbreekbare kauwgom, afbreekbare flos, tandpasta uit een potje. En maak m’n eigen schoonmaakmiddel en soms m’n eigen wasmiddel.

2 jaar geleden

Ook hier gebruiken we de glazen flessen van dr. Brown. Super tevreden mee 😀. 1 nadeel is dat de maatverdeling nogal snel vervaagd. Of ik doe iets verkeerds? Ik heb daarom een paar extra gekocht. Ook niet erg.