26 Reacties
vorig jaar
Ik eet niet glutenvrij, maar ik heb eens de glutenvrije brownies gegeten van Damhert. Die zijn erg lekker!
vorig jaar
Ik volg even om tips te kunnen lezen en later ook te kunnen geven (nu geen tijd). Maar in mijn ervaring is zelf maken inderdaad echt veel lekkerder dan wat je in de winkel koopt, hoewel het wel veel uitmaakt of je ervaring hebt met gluten-producten of niet (of je weet wat je mist, zeg maar).
vorig jaar
ik vind Schar Vitals persoonlijk het lekkerste brood. Een goed recept om zelf te bakken heb ik nog niet gevonden.
En maak verder een lijst met veel 'normale' producten die gv zijn. Ook wanneer anderen voor jullie willen koken of je daar eens bent bijv is dat handig
vorig jaar
Craft heeft echt het allerlekkerste brood/gebak/croissants enz. Je kan soms bestellen, maar naar 1 van hun winkels rijden is echt een feestje! Ik deed dat dan wel combineren met een grote bestelling afhalen. Dan kocht ik zo 20 croissants en wat bollen enzo, dan is het echt wel de moeite om daarheen te gaan
vorig jaar
Ik gebruik altijd de Peak’s free from oliebollenmix met oud en nieuw. Deze is ook melkvrij, daarom gebruik ik hem maar we hebben in onze omgeving ook een kindje die niet tegen gluten kan en die zijn er ook altijd heel blij mee. Ik vind ze zelf niet glutenvrij smaken zeg maar. Peak’s free from heeft ook andere bakmixen, waaronder speculaas en kruidnoten. Die heb ik zelf nog niet gebruikt maar misschien wel het proberen waard.
Van Albert Heijn heb ik laatst ook een keer glutenvrij chocolademuffins geprobeerd, die bevielen ook erg goed.
vorig jaar
De Glutenvrije weken bij de lidl! Sowieso lekkere koekjes die ook nog eens een prima prijs hebben. Daarnaast Glutenvrije Cornetto's, Afbakbroodjes, zoute sticks, crackers etc.
vorig jaar
Wij hebben altijd een lading brood van bakker Leo in de diepvries liggen.
Bakken zelf ook brood in de broodbakmachine. Tot nu toe vinden we de vezelrijke mix vd glutenvrije webshop (5kg) het beste.
Verder vinden onze dochters Schar brood lekker. We hebben ook veel andere producten van Schar (crackers, cakes, soepstengels, etc). Schar is ook regelmatig bij de AH en Holland & Barret in de aanbieding. Nu ook 😉
Koekjes oaties verkade bij de AH, in de aanbieding 2 voor €3. Teff chocofingers ook erg lekker.
Pannenkoekmeel van Koopmans (soms voor €1 bij de AH in de bonus).
Bij my protein grote 2,5kg zakken havermout en havermeel voor een goede prijs 😅 kun je bananencake en bananenpannenkoekjes mee bakken.
En verder normale producten die GV zijn, maar die ken je vast zelf ook wel.
GV pasta blijft hier een dingetje, we gaan nu de linzen penne en spathetti proberen.
vorig jaar
Je hebt Allergento en die hebben fijn broodmeel vind ik. Weet alleen niet hoe het qua voedingsstoffen zit. Daarnaast bak ik voor mijn man heel veel zelf. Heb bakboeken van: Glutenvrij genieten met Ouafae, Aya Glutenvrij, Olivers Glutenfreie Backwelt en boek van Marike Bol is onderweg. 😝
vorig jaar
Afgelopen weekend was ik naar de glutenvrije markt in Leiderdorp, was echt super leuk! Je kan van alles proeven, glutenvrije visboer, bakker, pannekoeken, broodjes. Springkussen voor de kids en onbeperkt limonade. Was erg leuk! Je kunt er ook koffiedrinken, echt een uitje.
vorig jaar
Marike Bol is heel inspirerend op insta en heeft ook boeken geschreven over glutenvrij koken en bakken. Glutenvrij eten wordt met haar recepten zelfs nog een feestje.
vorig jaar
Reactie op WDMdeG
Wij hebben altijd een lading brood van bakker Leo in de diepvries liggen.
...
Hier viel Rummo altijd erg in de smaak qua glutenvrije pasta.
vorig jaar
Als iemand tips heeft voor goede glutenvrije pasta, laat het maar weten.
Mijn zusje heeft coeliakie en elke keer als we dan eens glutenvrije pasta maken wordt het snotterig. Mogelijk doen we iets niet goed.
Laatst had ik glutenvrije muffins voor haar gehaald bij de Lidl. Die vond ze erg lekker.
Verder met verjaardagen altijd standaard een daimtaart in huis.
Als je ooit eens in Leeuwarden bent moet je naar Pips Bakkery gaan. Meende dat het zo heet. Die maakt ook lekker gebak.














