26 Reacties

vorig jaar

Ik eet niet glutenvrij, maar ik heb eens de glutenvrije brownies gegeten van Damhert. Die zijn erg lekker!

vorig jaar

Ik volg even om tips te kunnen lezen en later ook te kunnen geven (nu geen tijd). Maar in mijn ervaring is zelf maken inderdaad echt veel lekkerder dan wat je in de winkel koopt, hoewel het wel veel uitmaakt of je ervaring hebt met gluten-producten of niet (of je weet wat je mist, zeg maar).

vorig jaar

Mijn zusje eet glutenvrij en besteld regelmatig bij bakker Leo, dat is een glutenvrije bakker.

vorig jaar

Ik weet niet waar je woont maar bakker Driessen in Scheveningen heeft heerlijk glutenvrij brood! Eierkoeken van bakker Leo (online) zijn heerlijk! Floors in Leiden kun je geweldig lunchen.. 😄

vorig jaar

ik vind Schar Vitals persoonlijk het lekkerste brood. Een goed recept om zelf te bakken heb ik nog niet gevonden. En maak verder een lijst met veel 'normale' producten die gv zijn. Ook wanneer anderen voor jullie willen koken of je daar eens bent bijv is dat handig

vorig jaar

Xenos heeft super veel bakmixen die glutenvrij zijn. Veel winkels hebben hier echt veel keuze in. Staat ook duidelijk op de voorkant van de verpakking gecommuniceerd

vorig jaar

Craft heeft echt het allerlekkerste brood/gebak/croissants enz. Je kan soms bestellen, maar naar 1 van hun winkels rijden is echt een feestje! Ik deed dat dan wel combineren met een grote bestelling afhalen. Dan kocht ik zo 20 croissants en wat bollen enzo, dan is het echt wel de moeite om daarheen te gaan

vorig jaar

Nakd bars zijn erg lekker en de chocolate chip cookies van Prewatts zijn echt fantastisch.

vorig jaar

Check even de insta pagina van Marike Bol, heerlijke glutenvrije recepten!

vorig jaar

Thanks voor alle tips! Ik word zo blij van jullie 🥰

vorig jaar

Ik gebruik altijd de Peak’s free from oliebollenmix met oud en nieuw. Deze is ook melkvrij, daarom gebruik ik hem maar we hebben in onze omgeving ook een kindje die niet tegen gluten kan en die zijn er ook altijd heel blij mee. Ik vind ze zelf niet glutenvrij smaken zeg maar. Peak’s free from heeft ook andere bakmixen, waaronder speculaas en kruidnoten. Die heb ik zelf nog niet gebruikt maar misschien wel het proberen waard. Van Albert Heijn heb ik laatst ook een keer glutenvrij chocolademuffins geprobeerd, die bevielen ook erg goed.

vorig jaar

De Glutenvrije weken bij de lidl! Sowieso lekkere koekjes die ook nog eens een prima prijs hebben. Daarnaast Glutenvrije Cornetto's, Afbakbroodjes, zoute sticks, crackers etc.

vorig jaar

Wij hebben altijd een lading brood van bakker Leo in de diepvries liggen. Bakken zelf ook brood in de broodbakmachine. Tot nu toe vinden we de vezelrijke mix vd glutenvrije webshop (5kg) het beste. Verder vinden onze dochters Schar brood lekker. We hebben ook veel andere producten van Schar (crackers, cakes, soepstengels, etc). Schar is ook regelmatig bij de AH en Holland & Barret in de aanbieding. Nu ook 😉 Koekjes oaties verkade bij de AH, in de aanbieding 2 voor €3. Teff chocofingers ook erg lekker. Pannenkoekmeel van Koopmans (soms voor €1 bij de AH in de bonus). Bij my protein grote 2,5kg zakken havermout en havermeel voor een goede prijs 😅 kun je bananencake en bananenpannenkoekjes mee bakken. En verder normale producten die GV zijn, maar die ken je vast zelf ook wel. GV pasta blijft hier een dingetje, we gaan nu de linzen penne en spathetti proberen.

vorig jaar

Je hebt Allergento en die hebben fijn broodmeel vind ik. Weet alleen niet hoe het qua voedingsstoffen zit. Daarnaast bak ik voor mijn man heel veel zelf. Heb bakboeken van: Glutenvrij genieten met Ouafae, Aya Glutenvrij, Olivers Glutenfreie Backwelt en boek van Marike Bol is onderweg. 😝

vorig jaar

Afgelopen weekend was ik naar de glutenvrije markt in Leiderdorp, was echt super leuk! Je kan van alles proeven, glutenvrije visboer, bakker, pannekoeken, broodjes. Springkussen voor de kids en onbeperkt limonade. Was erg leuk! Je kunt er ook koffiedrinken, echt een uitje.

vorig jaar

Marike Bol is heel inspirerend op insta en heeft ook boeken geschreven over glutenvrij koken en bakken. Glutenvrij eten wordt met haar recepten zelfs nog een feestje.

vorig jaar

Reactie op WDMdeG

Wij hebben altijd een lading brood van bakker Leo in de diepvries liggen. ...
Hier viel Rummo altijd erg in de smaak qua glutenvrije pasta.

vorig jaar

Als iemand tips heeft voor goede glutenvrije pasta, laat het maar weten. Mijn zusje heeft coeliakie en elke keer als we dan eens glutenvrije pasta maken wordt het snotterig. Mogelijk doen we iets niet goed. Laatst had ik glutenvrije muffins voor haar gehaald bij de Lidl. Die vond ze erg lekker. Verder met verjaardagen altijd standaard een daimtaart in huis. Als je ooit eens in Leeuwarden bent moet je naar Pips Bakkery gaan. Meende dat het zo heet. Die maakt ook lekker gebak.

vorig jaar

Verder koop ik met verjaardagen altijd van die 'tapas' bakjes met blokjes kaas en vlees etc voor haar. Die heeft mijn zusje dan op een privé tafeltje bij haar staan. Zodat onze kinderen ook weten dat ze er niet aan mogen komen omdat tante anders ziek kan worden.

vorig jaar

Reactie op JYB

Als iemand tips heeft voor goede glutenvrije pasta, laat het maar weten. M ...
Mijn favoriet is glutenvrije Barilla. Je moet wel even goed doorroeren tijdens koken en beetje spelen met de kooktijd, soms is het iets eerder gaar al.