11 Reacties

2 jaar geleden

Logisch dat ze na ziek zijn gezakt is op de curve, maar als ik je schema zie krijgt ze meer als genoeg binnen! Hier ook een tenger meisje (inmiddels 18mnd) maar altijd rond de -2 lijn gezeten (met 15mnd 8,6 of 8,7kg) en eet met moeite 2x 1 boterham op een dag, fruit, koekje/rijstwafel oid en warm (vaak potje omdat ze deze beter eet dan met ons mee) maar lang niet alles gaat op. Beetje kwark na het warm eten en nog een flesje van 150+5

2 jaar geleden

Reactie op Baby22072020

Logisch dat ze na ziek zijn gezakt is op de curve, maar als ik je schema zi ...
Dankjewel voor je reactie😊 zou ik me misschien dan onnodig zorgen maken? Krijgt jouw dochter iets extra qua bijvoeding of is dit niet nodig?

2 jaar geleden

Hier is ze ook een keer gezakt, van de middenlijn naar precies tussen 0 en -1 in (3 dagen griepje). Het klinkt mij dus heel logisch dat die van jou een hele lijn gezakt is. Ik ben toen extra gaan wegen, maar ze volgt nu gewoon weer de lijn waarna ze afgezakt is/klimt weer iets naar de 0 lijn toe. Dus dat komt wel goed. Gewoon even extra in de gaten houden!

2 jaar geleden

Snap dat je je zorgen maakt, maar dat hoeft niet. In curve zakken na flink ziek zijn is heel normaal, belangrijk is dat ze nu weer haar nieuwe lijn gaat volgen en niet verder zakt (mss klimt ze zelfs wel weer een beetje terug). Qua voedingsschema zitten jullie echt heel goed, vind dat ze best wel veel eet! Iig veel meer dan mijn zoontje van 15 mnd

2 jaar geleden

Reactie op VadXx

Snap dat je je zorgen maakt, maar dat hoeft niet. In curve zakken na flink ...
Oh hij gaat op en neer tussen -1 en -2, meestal rond de -1.5 zegmaar haha

2 jaar geleden

Reactie op Dame

Hier is ze ook een keer gezakt, van de middenlijn naar precies tussen 0 en ...
Ja precies dankjewel!

2 jaar geleden

Reactie op VadXx

Snap dat je je zorgen maakt, maar dat hoeft niet. In curve zakken na flink ...
Dankjewel voor je reactie. War ik vooral zie is dat mijn meisje er ook gwn zo smal uitziet in vergelijking met andere kinderen. Misschien dat ik hier nu ook extra op let hoor!

2 jaar geleden

Reactie op bloempje1

Dankjewel voor je reactie. War ik vooral zie is dat mijn meisje er ook gwn ...
Ja ik ook steeds hoor. Lengte richting +1 curve en gewicht op -1.5, dus qua verhouding gewoon lang en dun. Maarja is nu al 15 mnd zo dus gewoon zijn bouw. Duurde erg lang voordat ik dat kon “accepteren “

2 jaar geleden

Reactie op bloempje1

Dankjewel voor je reactie😊 zou ik me misschien dan onnodig zorgen maken? K ...
Geen bijvoeding, alleen nog wel 1 flesje voor het slapen gaan (vanaf de 1 jaar is dit niet meer nodig, maar zolang ze het drinkt vinden dat prima) Qua lengte zit ze wel op de gemiddelde lijn en is in verhouding wat smal (draagt bijv ook nog maatje 3 luiers van pampers met 18mnd)

2 jaar geleden

Wij hebben een tenger dametje van 17 maanden dat nu ongeveer 82 centimeter is en net 9 kilo weegt. Ze zit qua gewicht altijd al op de min twee lijn en ik heb niet meegemaakt dat ze is gezakt, maar ze moet er wel altijd flink tegenaan eten. Na flink ziek zijn lijkt het me trouwens niet zo raar dat je dochtertje van haar curve is “gevallen”. Ik vind dat je voedingsschema er prima uitziet! Als je het fijn vindt hier ongeveer ons schema ter vergelijk: - 8u ontbijt: 40 gram havermout, 200 ml sojadrink of melk, wat fruit, kaneel en gedroogd fruit - 10u fruit: 2 a 3 stuks fruit (2 kiwi’s telt als 1 stuk) - 12u: lunch met drie boterhammen en wat rauwkost en vaak een gekookt eitje. Beleg is vaak hummus, pindakaas, avocado, ei, appelstroop, smeerkaas of notenpasta - 15u: bakje (geroosterde) peulvruchten of andere rauwkost en één of twee crackers met beleg of soms iets wat ik heb gebakken, zoals bananenbrood of kwarkbolletjes. - 17.30u: avondeten met de pot mee (250 gram) en een bakje volle yoghurt na. Ze eet als een malle.. soms krijgt ze nog weleens een klein eierkoekje of wat appelmoes tussendoor als ze honger heeft, maar we niet echt tijd hebben om even rustig te zitten eten.

2 jaar geleden

Hoi, wat akelig dat je dochter opgenomen is geweest. Dat is altijd heftig. Niet gek dat ze na zo'n ziekteperiode flink is afgevallen. Het eetschema dat je aangeeft dat klinkt in ieder geval heel goed, zo krijgt ze toch echt wel genoeg calorieën binnen. Als je haar nog een beetje extra wilt geven kun je ook wat olie of slagroom ofzo door het avondeten doen. Stukjes kaas geven tussendoor of peperkoekje ofzo. Overleg het zeker ook even met de arts als je daar komt! Onze dochter is nu 30 maanden, 92 centimeter en net 11 kilo. Dit met medische bijvoeding. We hebben ook een aantal keer in dat schuitje gezeten waar jij nu zit. Naar is dat. Sterkte en als ze vrolijk is en lekker speelt en gewoon zo blijft eten zoals je aangeeft dan komt het helemaal goed!