34 Reacties

7 maanden geleden

Allerlei groenten een uur in de oven op 180 graden (paprika, tomaat, courgette, wortel, ui, prei). Vervolgens in de blender en toevoegen aan een pan waarin je gehakt hebt gebakken en wat tomatenpuree bij hebt gedaan. Evt op smaak brengen met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden en je hebt een heerlijke pastasaus bomvol groente

7 maanden geleden

Stamppotten maken is hier de truc 😁 Broccoli stampot (met spekjes en geraspte kaas), witlofstampot (dan verdwijnt de witlof helemaal in de aardappel), etc. Wij hebben twee meiden, en bietjes stampot is hier helemaal te gek: roze eten!!! 😍 Verder hebben we qua buitenlandse keuken makkelijke eters, maar de Hollandse kost wordt hier eigenlijk standaard gestampt 🫢 En indd pasta maken zoals Hel1j omschrijft. Daar smullen ze hier ook enorm van!

7 maanden geleden

En als ik weer dat we iets gaan eten wat er niet zo makkelijk in gaat (omdat paps en mams gewoon een keer een AVGtje willen ofzo), dan zet ik rond 15uur een paprikatje met een komkommer en wat dipjes op tafel (hummus, kruidenkaas, smeerkaas, etc), en dan kunnen ze groentes dippen. Dan hebben ze alvast maar wat binnen! Is het om 18uur dan alleen nog aardappels en groente: prima!

7 maanden geleden

Ik maakte vaak soep. Gepureerde soepen zoals broccolisoep, Preisoep, courgettesoep. Die kreeg hij vaak al iets eerder en dan was alles wat hij at aan tafel mooi meegenomen.

7 maanden geleden

Avg: paar stukjes vlees neerleggen. Die gaan eerst op. Als hij dan nog wat stukjes vlees wil, moet hij eerst wat a/g eten.

7 maanden geleden

Ik maakte nog wel eens groente smoothies

7 maanden geleden

Als je aubergine echt heeeeeel klein snijdt en bakt wordt het wit van kleur, samen met bloemkoolrijst door de macaroni met wat kaas, ze zien de groenten niet eens.

7 maanden geleden

Soep, onder gestampte aardappelen of in pastasaus die je mixt. Curry is ook een goede saus, kan je ook veel groentjes in mixen. Ter afwisseling.

7 maanden geleden

Ik ken iemand die draken/dino pannenkoeken maakt: Een zak spinazie door de blender en dan door pannenkoekenbeslag. De pannenkoeken worden groen maar je schijnt het bijna niet te proeven.

7 maanden geleden

Heel slecht misschien maar mijn kindjes houden super veel van ijsjes (welke kinderen niet natuurlijk….). Ik maak daarom fruit/groente smoothies en daar maak ik dan ijsjes van. Gaat heel goed en voel ik me ook minder schuldig als ze soms 2 ijsjes per dag eten in de zomer 😅

7 maanden geleden

Zelf gemaakte pizza waarbij je de groentes die op de pizza gaan in de saus verwerkt

7 maanden geleden

- smoothie maken met banaan en handje spinazieblaadjes, proef je niet. - pasta saus maken van; 2 courgettes 10min koken, champignon/ui bakken en dan blenderen met kruidenkaas.

7 maanden geleden

stamppot met gehakte spinazie of ala creme en eitje gaat er vaak ook wel in. Verder eet mijn zoontje ook echt slecht groente. Ik lees mee voor nieuwe receptjes 😝

7 maanden geleden

Sauzen maken van verse groenten? Of dikkere pureer soepen?

7 maanden geleden

Pannenkoekjes maken met spinazie en rode bietjes Bv Amandelmeel 2 eieren Banaan rijp Bietje/ gestoomde wortel/ spinazie Baking soda (lekker fluffy) Evt melk of yoghurt erbij

7 maanden geleden

Idd die pastasaus maar eventuele ook soepen. Pompoensoep met pompoen, wortel, paprika, ui en prei. Courgette soep met courgette, broccoli, paprika en prei. (Eventueel spinazie toevoegen?) Stamppot waar een deel aardappel is en een deel bloemkool, met andijvie bijvoorbeeld. Roti met pompoen erbij, is hier een dikke hit

7 maanden geleden

Ik bak veel met groenten. Ontbijtcakes, muffins, pannenkoeken. Aanzoeten met fruit (overrijpe banaan), niet met suiker, en volkorenmeel of havermout gebruiken. Voedzaam en zo kan ik veel binnen krijgen. Daarnaast blijven we proberen met gewone groenten natuurlijk.

7 maanden geleden

Pastasaus van courgette, erwtjes, kikkererwten en avocado (kan ook nog met spinazie!) Beetje (room) kaas erin Veel groenten en gelijk eiwitten van de erwten

7 maanden geleden

Geweldige tips allemaal! 🙏🏾

7 maanden geleden

Ik mix standaard een handvol geraspte worteltjes onder het pannenkoekenbeslag , wordt door iedereen gesmaakt! En als je een kwart van de bloem vervangt door havermout is het nog meer voedzaam 👍🏻