7 Reacties

één jaar geleden

Ik lees mee! Zie tijdstip van mijn bericht. Herkenbaar dus. I feel you momma!

één jaar geleden

Mijn jongste had hier last van. Die zag schimmen en wilde/durfde niet te slapen. Heel vaak bij mij geslapen. Tot ik een x “bescherming spray” ( water met een lavendel luchtje) had gegeven en we samen vh slapen gaan dit gebruikten. En als hij n schim zag moest zeggen ga weg! Ging t goed!

één jaar geleden

Ja, gaat vanzelf weer over. Voor haar is het ook wenne met een zusje erby, dus gewoon even aan overgeve en haar aangeven dat je nog steeds ook van haar houd en niet boos worde als ze wakker word.

één jaar geleden

Bij een vriendin hebben ze toen een prinsessenbed gemaakt (dus haar kamer opgeknapt met allemaal dingen die ze mooi vond). Sindsdien wilde ze alleen weer in eigen bed slapen, want die was mooi en speciaal voor grote zussen :)

één jaar geleden

Pas wel op met sprays en verjagen want daarmee zeg je eigenlijk dat monsters bestaan... Misschien kun je met haar in gesprek: "goh ik zie dat je de laatste tijd vaak bij ons wilt slapen, hoe komt dat? Heeft dat te maken met de komst van je kleine zusje?" Misschien is ze jaloers op alle aandacht die de baby krijgt en is ze bang dat jullie haar zijn vergeten, komt vaak voor bij die leeftijd

één jaar geleden

Pas wel op met sprays en verjagen want daarmee zeg je eigenlijk dat monster ...
Hij zag ze dus voor hem was t echt, of t voor ieder kind werkt weet ik niet, maar hier hielp het.

één jaar geleden

Geen tips of herkenning. Maar ik las ooit dat kinderen bij de komst van een zusje/broertje zich wel vaker "klein" gaan gedragen. Dus komen in de nacht, bed plassen, etc. Alsof ze willen laten zien dat ze ook nog klein genoeg zijn om voor te moeten zorgen.