74 Reacties

2 maanden geleden

Ik heb dit zelf gehad, als volwassene. Kwam idd vanuit de opvang maar mijn kindjes hadden er weinig last van. Ik heb er ongeveer 3 a 4 dagen echt veel last van gehad.

2 maanden geleden

Mijn dochter was 10 maanden dat ze het kreeg, eerste dag was koorts en toen langzamerhand steeds meer blaartjes. Vooral haar voeten deden zeer, hoogtepunt was met 4/5 dagen denk ik. Hebben toen van Dr leenarts de waterpokken lotion gebruikt en dat hielp wel met jeuk en sneller indrogen

2 maanden geleden

Zoontje van 9 maanden heeft nu ook hand-voet-mondziekte 😕. Het begon vrijdag met verkoudheid en gisteren wat rode plekjes op de voet. Vanochtend zaten zijn onderbenen, voetjes en onderarmen er ook onder. Hij is er nu ook goed ziek van en ruim 39 graden koorts. Gelukkig eet en drinkt hij nu nog wel goed, maar ik ben benieuwd hoe de komende dagen verlopen

2 maanden geleden

Dochter van 2 begin het met overgeven. Dag erna verschenen de rode plekjes/blaasjes. Zij had vooral last van haar mond (aften), na een week trok het weer wat meer weg. 1 dag verhoging gehad. Verder weinig aan de hand.

2 maanden geleden

Zoontje heeft het gehad met 1,5 ongeveer. Heel mild verlopen, geen ziektebeeld of koorts aan vooraf gegaan. Ineens zaten er blaasjes op handen, voeten en mond. Die avond/nacht had hij wel zoverre last dat hij veel huilend wakker werd maar de volgende dag was dat weer voorbij.

2 maanden geleden

Mijn zoontje begon vorige week maandagavond met koorts. Dinsdag vlekjes in zijn gezicht, polsen, knieholtes, voeten en schaamstreek. Sinds vandaag zijn alle vlekken weer verdwenen. Hij heeft er overigens helemaal geen last van gehad

2 maanden geleden

Begon met kleine rode stipjes en na 2 dagen was het heel heftig. Rondom zijn mond en net name had hij last van de plekken in zijn keel. Duurde ongeveer een week.

2 maanden geleden

Bedankt voor jullie antwoorden. Het oogt hier gelukkig toch echt heel mild😊

2 maanden geleden

Onze jongste had het met ruim 1 jaar. Is heel ziek geweest. Niet willen eten door blaren in de mond, niet kunnen lopen door blaren onder de voetjes en had veel pijn van de andere blaren. Na een paar dagen ging het beter. Helaas zijn er na een maandje ongeveer enkele nagels van zijn teentje en handjes afgevallen. Deze zijn inmiddels weer aangegroeid. Ook zijn de littekens nog steeds licht zichtbaar maar deze zijn nu wel aan het vervagen (bijna 4 maanden geleden)

2 maanden geleden

Hoe gaat het TS? Hier heeft m'n dochter het blijkbaar ook nu. Dinsdag hoge koorts en vlekken op haar kin. Gister de eerste twijfelachtige plekjes op hand en voet. En de hele nacht niet geslapen door de jeuk, vreselijk zielig en ook vreselijk vermoeiend. Straks toch maar naar de arts om te kijken of ze voor de jeuk nog wat kan smeren. We hebben al een hele riedel crèmes voor Neurodermitis (die ook mega fel opvlamt door de koorts), maar ik weet niet of ik dat zomaar extra smeren kan...

2 maanden geleden

Wij hebben het ook nu. Vorige week dachten we heftige luieruitslag, maar het rukte in hoog tempo op naar zijn benen en buik. Zondagmiddag zagen we duidelijke blaasjes op de handen en klaagde hij ook over pijn bij eten en als er iets tegen zijn handen of voeten kwam. Super zielig. Maar het gaat eigenlijk mega snel alweer over. Al twee dagen bijna geen opmerkingen over pijn. En nu trekken de blaasjes/puntjes ook goed weg. We hebben niks gesmeerd of gedaan. Alleen 1 nachtje paracetamol gegeven, omdat hij 's nachts ook huilde van de pijn.

2 maanden geleden

Hey allemaal, Ik ben afgelopen zondag bevallen en nu heeft mijn oudste het. Hoe extreem zorgen moet ik me maken voor de baby. Ik weet dat ik alles schoon moet houden maar het is zo besmettelijk dat ik bang ben dat het niet tegen te houden is. Iemand enige ervaring?

2 maanden geleden

We zitten nu op 7 dagen. Er komen nog steeds af en toe blaasjes bij maar gelukkig heeft mijn dochtertje er weinig last van.

één maand geleden

Heb het idee dat mijn zoontje het ook heeft. Hij heeft twee witte blaasjes in zijn mondhoeken. En soort witte vlekjes in zijn wangen. Verder ontzettend huilerig (lees schreeuwen van de pijn) en ongeveer 3 bultjes in zijn gezichtje, verder nog niets. Zou het dit zijn?

één maand geleden

Er zitten er ook trouwens twee op zijn oortje. Is dat atypisch?

VRIEND

één maand geleden

Duurde hier helaas wel meer dan een week tot alle blaasjes opgedroogd en niét pijnlijk waren

één maand geleden

Onze dochter van 15 maanden heeft het nu ook te pakken, schijnt heel erg te heersen momenteel 😞

één maand geleden

Reactie op Neonja

Hey allemaal, Ik ben afgelopen zondag bevallen en nu heeft mijn oudste het ...
Hoe is dit bij jullie gegaan? Nu ook hoogzwanger en heerst op de opvang.. 🤦🏽‍♀️

één maand geleden

Ik heb iedereen geprobeerd te bellen. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat er geen ernstiger ziekteverloop is voor pasgeborene. Ik ben tot 9 dagen in kraamhotel gebleven en toen ik thuis kwam, waren de blaasjes ingedroogd en hebben we goede hygiëne gehouden. Mijn dochter en ik zijn symptoom loos. Dus we genieten nu met ze alle van elkaar. Wat ze me wel vertelde is dus dat het wel gevaarlijker is als je zwanger bent echter kon niemand me uitsluitsel geven. Ik vind het zo apart, een veel voorkomende ziekte en dan geen uitsluitende informatie. Ik zou even overleggen met je verloskundige.

één maand geleden

Reactie op Neonja

Ik heb iedereen geprobeerd te bellen. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat er ...
Super fijn dat het bij jullie mee lijkt te vallen. Hopelijk blijft dat zo. Wie heeft er gezegd dat het gevaarlijker is als je zwanger bent en weet je toevallig ook waarom? Liefs