13 Reacties

één jaar geleden

Ons zoontje ook hoor! Eet helemaal niks wat hij niet kent. Maar gelukkig eet hij dan wel veel, zoals 2 boterhammen met lunch. Ik geef hem ook in de ochtend nog een fles. En 180ml zowel in de ochtend als avond. Avond is altijd geprakte aardappels met groente, maar dan wel 3 bordjes. Ik heb het geaccepteerd en blijf oefenen!

één jaar geleden

Onze zoon eet vrij goed, maar we passen wel enkele tips toe van @rolinde_opdegroei op IG die volgens ons wel helpen om het eetmoment ontspannend te houden. Nu hij 2 is, wordt het qua eten vaker een uitdaging. Wat je misschien eens kan proberen als je het nog niet deed om te zien of het werkt qua rust tijdens het eten (da’s al een begin): - we geven bij iets nieuws standaard iets erbij dat hij sowieso wel graag eet. Als hij dan een week lang vrijwel enkel komkommer eet, dan is dat maar zo. - we zetten een kommetje naast zijn bord waar hij de dingen in mag doen die hij niet wil opeten. De helft van de tijd eet hij de inhoud achteraf alsnog op. - op een spelenderwijze manier hem proberen te laten proeven (naar niet blijven aandringen als hij niet wil): om beurten een stukje eten in een specifieke kleur eten bijvoorbeeld. We hebben ook al eens een consult gehad met een collega van Rolinde die ik hierboven benoemde om specifiekere tips te krijgen over bepaalde situaties. Misschien is een consult bij een kinderdiëtist(e) wel het overwegen waard als je met je handen in de haren zit?

één jaar geleden

En bananen pannekoekjes? Is misschien iets wat als 'luxe' wordt gezien. Maar ik denk dat het nu belangrijk is dat ze gaat eten. Je kan daar van alles doorgooien. Blauwe bessen, appel, spinazie. Misschien standaard binnen haar bereik iets van fruit of groente neerzetten. Zonder dat de druk er is van verplicht zitten en eten, dat ze toch kan pakken

één jaar geleden

Bedankt voor de tips! ♥️ Ik ga ze zeker proberen toe te passen.

één jaar geleden

Hoihoi! Hier ook een hele lastige eter van 2 jaar in huis! Van deze hoek weinig tips dus, behalve inderdaad geen strijd maken, blijven aanbieden enzovoorts. Waar ik wel even bij wil stilstaan is dat 'angst voor anders' of 'angst voor nieuw' heel typisch is vanaf deze leeftijd. Simpel voorbeeld: als je rauwe wortels altijd geraspt aanbiedt en je kind vindt dit heerlijk, kan het toch perfect zo zijn dat als je ze in blokjes geeft, hij/zij ze totaal weigert. Dit is gelukkig, zoals er daar zoveel zijn, een fase. Veel succes daar, we bikkelen maar voort met onze moeilijke eters 🙈

één jaar geleden

Mijn zoon van bijna 4 is ook een hele slechte eter, al was hij dat in het begin zeker niet.. met de leeftijd van 2,5 werd het steeds slechter en slechter en we zijn nu op een punt dat hij eigenlijk alleen maar pizza of pannekoeken zonder strijd eet... Hebben ook werkelijk van alles geprobeerd en m'n zoon weegt ook nog maar net aan 14 kilo... Nu gaat het elke dag alle kanten op qua gevoel, ene dag denk ik: ach ik laat het, het komt wel Andere dag denk ik: verdomme kind je weegt bijna niks lik er op z'n minst aan... Dit duurt dus al behoorlijk lang, alleen echt het enige maak er echt geen strijd van hier hebben we af en toe ook nog wel eens ruzie aan tafel maar word het een stuk minder... en soms proeft hij ook echt wat wij eten en dan kan ik janken van geluk en geef ik het hem het zelfde de dag erna moet hij het weer niet 🥲 Verder kan ik alleen zeggen... ik snap je zorgen en frustratie, er is alleen geen oplossing denk ik

één jaar geleden

Mijn zoontje is ook geen grote eter. Ik voel je frustratie. We hebben zelfs dagen gehad dat hij letterlijk NIETS had gegeten. Niets gewoon 0. Gelukkig kreeg hij wel borstvoeding. Wat hier werkt is geraspte kaas. Een ovenschotel met purree als bodem Purree van aardappeltjes, zoete aardappel, wortel(het handige is je kunt er allerlei groenten in verstoppen). de topping doe ik dan dingen die hij wel lust zoals kleine stukjes paprika en courgette met kip en daarover heen geraspte kaas. Dit is echt een succes hier.

één jaar geleden

Heel herkenbaar dit! Dochter is nu 2.5 en ook zeer kieskeurig in wat ze eet. Sochtends een boterham pindakaas en savonds eet ze eigenlijk alleen droge Noodles of bonensoep met brood. We hebben tot de leeftijd van 2 jaar geprobeerd door steeds dingen aan te bieden en kijken wat ze er mee doet. Geen reactie bij wel of niet eten. Toen ze net 2 was, is haar zusje geboren en om ons wat rust te geven in die fase, mocht ze wat vaker YouTube kijken. Toen ontdekt dat het eten dan iets soepeler verloopt. Ze eet nu veel meer, maar nog steeds niet mega veel qua variatie. Voor nu laten we het zo, maar ideaal of gewenst is het zeker niet 😖. Ze weegt nu bijna 13 kilo.

één jaar geleden

Geen idee of je er behoefte aan hebt... Mijn zus heeft dit ook ervaren met haar dochter. Zij heeft heel veel aan de informatie en tips gehad van solidstarts over picky eaters.

één jaar geleden

Heel herkenbaar,geen tips helaas.ik vind het met vlagen ook heel frustrerend,moet dan echt even tot 100 tellen.hier eet ze normaal gesproken wel goed brood( ochtend 1/middag 2) maar avondeten gewoon niet!ze krijgt nu een bordje met wat paprika/komkommer/tomaat,plakje worst en beetje fruit,soms gaat het op,vaak niet. Ook elke keer ‘ons’ avondeten,maar dat moet ze gewoon niet.wel altijd een schaaltje yoghurt na.ze groeit en slaapt goed,dus probeer het maar los te laten…..

één jaar geleden

Hoi! Eten jullie samen? Is het gezellig? Komt ze zelf aan tafel zitten? Mag ze zelf pakken/spelen? Ik herken het helemaal niet namelijk, dus misschien heb je hier iets aan: wij eten altijd (als het kan) met z'n allen aan tafel, ook de tussendoortjes. Geen muziek, geen filmpjes, geen speelgoed of andere afleiding. En ook altijd allemaal hetzelfde, ze krijgt dus niets anders aangeboden. Wil ze niet, dan zeg ik 'dan moet je het niet opeten', soms eet ze het dan alsnog, soms ook niet, beide prima. Ik heb haar altijd (en nog) heel erg laten ontdekken. Soms is ze letterlijk de hele tijd aan het spelen met haar eten, en zit ze helemaal onder, maar neemt ze op die manier toch een hapjes, en wij kunnen ook rustig eten, want dit spel duurt weleens een half uur! Als ze niet wil, haar bord wegzet binnen 1 minuut ofzo, dan zeg ik dat ze even moet wachten tot mama haar bordje leeg heeft, en dat ze daarna van tafel mag, of dat ik daarna toetje pak oid. En soms pakt ze dan gewoon haar bord weer terug. En hier ook hoor, enkel appelstroop, pindakaas, geen korstjes, droge rijst/pasta, weinig groente, ik ben denk ik heel makkelijk, maar het is altijd heel gezellig aan tafel! Succes!

één jaar geleden

Hoi! Hier ook een zoon van net 2 jaar die ook al vanaf baby zijnde een slechte eter is. Paar weken terug bij het consultatiebureau geweest en bleek hij ondergewicht te hebben (10.7 kilo) Nu doorverwezen naar een diëtist en daar al 1 keer geweest. Haar tips waren vooral dat kinderen moeten wennen aan eten. Onze zoon eet geen groente, we leggen het op zijn bord zodat hij het ziet, hopelijk een keer aanraakt en ooit zal proeven. Verder ook de tip gekregen volle producten te geven. Hier werkt het sindskort ook goed om zijn lievelingsknuffel ook aan tafel te zetten en net doen of deze ook een hap mee eet. Daar wordt het gezellig van en wil hij daarna ook nog weleens een hapje in zijn mond stoppen. Het is soms erg frustrerend allemaal.

één jaar geleden

Hey, hier een zoontje van 2,5 ook een "slechte" eter. Het gaat nu eindelijk wat beter. Hij weegt 12 kilo. Ik laat hem vooral zelf kiezen en helpen met wat hij wil eten. Ook in de winkel laat ik hem kiezen wat hij wilt. Ook merk ik dat eten in een vorm van een bolletje makkelijk naar binnen gaat. Ik doe ook alles apart op zn bordje. En pasta saus blend ik altijd. Voor ons is dit een beetje wat werkt hoop dat jullie snel wat vinden! Ik maak me voor de rest geen zorgen om mn zoontje. Hij is vrolijk heeft veel energie ontwikkeld goed. Zolang dat zo is maak ik me niet echt zorgen. Succes.🌞