19 Reacties

9 maanden geleden

Slaapt hij slecht omdat hij geen speen meer heeft, ofdat hij nog niet gewend is aan het nieuwe bed of dat heel spannend vindt?

9 maanden geleden

Misschien toch nog even terug in zijn ledikantje en dan een slaapzak aan? Zodat hij er niet overheen kan klimmen? Bij ons hielp ook een uitgebreider / langer bedritueel met op schoot slaapliedjes zingen Zomaar 2 ideeen 😊

9 maanden geleden

Ik denk dat het teveel voor hem is in 1 keer. En een broertje, groot bed en geen speen meer. Ik zou een stapje terug doen. Onze dochter ( wel een jaartje ouder)begon ook ineens uit dr ledikant te klimmen toen dr broertje net geboren was. We hebben een slaaptrainer gekocht en hebben een sticker beloningskaart gemaakt. Het was meteen over. Ik zou z’n ledikant terug zetten en z’n speen terug geven. Of alleen z’n speen terug als hij echt blijft klimmen ( matras eventueel op de grond)

9 maanden geleden

Maar ligt het aan de speen? Of ligt het aan het nieuwe bed? Ik denk ook dat het teveel is in 1 keer. Hij is nog niet gewend aan het hebben van een broertje, speen weg, nieuw bed. Ik zou ook een stapje terug doen. Terug in het ledikant en een goed passende slaapzak verkeerd om aandoen. Achterstevoren en binnenstebuiten. Of een nieuwe speen geven, maar persoonlijk denk ik dat het aan het bed ligt. Zonder de situatie te kennen he, dus dat is misschien makkelijk praten. Een langer bettijdritueel kan ook helpen. En er overdag misschien eens samen in gaan liggen? Boekje lezen oid. Hoelang heeft het hier geduurd voor m'n zoon gewend was aan geen speen meer? Na 2 dagen vroeg hij er niet meer om En hij was echt verknocht aan dat ding.

9 maanden geleden

Ik zou na 2 weken geen speen nu ABSOLUUT niet de speen terug geven. Dit is je kans om er vanaf te komen en dan is al die ellende voor niks geweest. Idd terug naar ledikant en slaapzak. En dat weer even de tijd geven.

9 maanden geleden

Veel kindjes van net 2 hebben ook een (wat langere) slaapregressie, misschien de moeite waard daar ook eens wat topics over te lezen. Misschien valt het allemaal samen. Ik zou wel overwegen de speen nog even weer te geven. Zeker met een baby erbij. Slaap is zoveel waard, voor jullie allemaal! Als je oudste wat meer gewend is en weer goed slaapt kun je over 2 maanden misschien weer wat makkelijker proberen de speen weg te doen. Die 2 maanden maken dan ook niet zoveel meer uit..

9 maanden geleden

Ohja, toen ik stopte met de speen was ons zoontje nog net geen 2. Gebruikte hem alleen nog met slapen. Na 2 avonden vroeg hij er niet meer om

9 maanden geleden

We hebben bij onze dochter toen ze bijna 3 jaar werd het boek stoppen met foppen gedaan. Ze gaat dan spelenderwijs afscheid van haar speen nemen. Als laatste spel moet ze haar laatste speen opsturen en krijgen ze een knuffel en diploma opgestuurd. Ze heeft paar keer nog om haar speen gevraagt maar was er snel aan gewend

9 maanden geleden

https://www.slaaptipsvoorbabys.nl/slapen/kind-klimt-uit-ledikant-of-bed/ Hier een link gevonden voor het (vroegtijdig) uit het ledikant klimmen. Komt goed hoor, hier gewoon even een stapje terugzetten Wat het speentje betreft, zou ik nu ook wel volharden omdat het niet veilig meer is. Je kan altijd een speentje aankopen dat massiever is (Difrax 18+). Kans is groot dat hij 'm niet wil omdat de vorm of het materiaal anders is, maar dan kan je wel iets in de plaats aanbieden/heeft hij een alternatief om naartoe te grijpen.. in geen geval zou ik teruggaan naar de speentjes die hij stuk kan bijten. Succes!

9 maanden geleden

Onze dochter na het tweede dutje eigenlijk al. Ik bleef benoemen waar het speentje gebleven was (weggelopen) en dat herhaalde ze. Even gemopper en het was over. Ik zou persoonlijk even wachten met het wegnemen van de speen. Er komt al zoveel af op zo’n kleintje met de geboorte van een broertje en dan wordt ook nog z’n steun en toeverlaat weggenomen + een ander bed. Ik zou het over een paar maand gewoon weer proberen. Wellicht gaat het dan beter.

9 maanden geleden

Heftig als beide vaker wakker worden snachts. Maar 2 x per nacht opstaan voor n baby van 2 maand is echt heel normaal. Wij hebben dit ook 2, soms 3x per nacht, en met af n toe een uitschieter dat ze na 4 uur al niet meer slaapt. Onze dochter van 2 wordt soms wakker snachts, maar dat is ff wat drinken geven en gaat weer slapen. We moeten er even doorheen. Als hij de speen kapot bijt zou ik m er geen meer geven, idd voor de veiligheid. Denk net als andere dat alleveranderingen te veel zijn op elkaar. Ik zou wel oppassen met hem terug in n ledikant te leggen. Mn dochter trok zich gewoon omhoog. Ook met slaapzak aan. Ze is 2 x uit ledikant gevallen hiermee. Dus ik raad dat ook niet aan. Ze heeft toen paar weekjes op n matras gelegen,want drna gingen we verhuizen en sindsdien slaapt ze in n (laag) 1 persoonsbed.

9 maanden geleden

Oei, ik denk niet wat je wil horen maar onze zoon begon hiermee een week voor z'n zusje geboren werd en heeft dit ruim een jaar gehad 🫠 niks wat we deden hielp... uiteindelijk hulp gehad via het consultatiebureau en sindsdien slaapt hij weer zelf in en door. Ik zou zeker de speen niet meer teruggeven nu. Je houdt het sl 2 weken vol en dat is allemaal verspilde moeite dan. Heeft hij al een knuffeltje ipv speen? Misschien kun je samen naar de winkel om een klein knuffeltje uit te zoeken?

9 maanden geleden

Mijn kinderen hadden op die leeftijd ook moeite toe te geven aan hun middagdutje. Zeker met alle vrijheid omdat de zijkant van hun ledikant eruit was. Maar als ik ze in de kinderwagen zette waren ze na 10 min in slaap. Daarna parkeerde ik ze in de gang en sliepen ze een uurtje. Precies genoeg om ‘s avonds niet overmoe te zijn. Dan gingen ze wel al rond half 7 naar bed. Ik zou dus kijken of je op een creatieve manier toch dat middagdutje voor elkaar kan krijgen. Ik vermoed dat hij dan de nacht ook beter doet.

9 maanden geleden

Ik denk niet dat het aan de speen ligt eigenlijk. Het is echt een combinatie van - minder aandacht door broertje (veel kinderen worden sowieso de eerste paar maanden ook vaak wakker) - groot bed (voelt minder vertrouwd en het wennen Kan ook een lange tijd duren) - geen speen Zou nu de speen niet weer teruggeven als hij die expres kapot bijt. Maar ter vergelijking: - wennen aan broertje duurde 2 maanden - wennen aan groot bed ook 2 maanden - wennen aan zonder speen duurde 2 dagen (Maar we deden dat niet tegelijk!!)

9 maanden geleden

Denk dat het net als de andere zeggen een combinatie is van alles bij elkaar. https://www.bol.com/nl/nl/p/stoppen-met-de-speen-of-duimen-paars-medisch-mondstuk-kinderen-van-2-6-jaar-machouyou/9300000027737715/?Referrer=ADVNLGOO002031-S--9300000027737715&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAvJarBhA1EiwAGgZl0NeRzBJEK0H00UGCDZWpiQ3pb0Bqk4PogL4G-qlDkHiqkYh46uGd8xoC8bEQAvD_BwE#modal_open En als je nu deze speen probeert en zegt dat dit een speen is voor grote jongens?

9 maanden geleden

Ik denk dat alles tegelijk wat veel is voor je zoontje. Hij heeft waarschijnlijk toch weer veel behoefte aan geborgenheid dus ik zou het ledikantje weer op zijn kamer zetten en hem laten kiezen waar hij wil slapen. Geef je hem meteen ook zelf wat regie! Ik denk dat je daar al heel ver mee gaat komen. Het allerslechtste wat je kan doen is de speen teruggeven, dat gaat naar hem toe echt een heel verkeerd signaal afgeven. Het kost tijd om aan nieuwe situaties te wennen en het ene kind doet daar 1 dag over en bij de ander kan het een paar maanden duren, het komt een keer goed!

9 maanden geleden

Bedankt voor alle reacties en het meedenken allemaal😊 Ik ga vandaag met mijn man maar even kijken wat we precies gaan doen inderdaad In zijn ledikantje sliep hij altijd al met een slaapzak en ook hiermee klom hij eruit, met als gevolg dat hij valt in het donker, dus die terug is wat mij betreft echt geen optie meer. Dan is het echt wachten tot er een keertje grote ongelukken gebeuren. De reden dat ik zelf denk dat het aan het speentje ligt is omdat hij hier dus nog steeds om blijft vragen. Maar inderdaad, het zullen allemaal bij elkaar gewoon te veel veranderingen zijn waardoor het even te veel voor hem is en hij niet zo goed weet hoe hij hier mee om moet gaan

9 maanden geleden

En dat er ook een slaapregressie is met 2 jaar wist ik ook niet, zal me daar ook eens over inlezen ❤️❤️

9 maanden geleden

Lieve help, een groot bed, een broertje en ineens geen speen meer. Dat is nogal wat veranderingen tegelijk voor zo’n ventje 😢 Die speen zou ik niet meer teruggeven, maar ik zou hem wel op heel veel andere manieren vertroetelen en aandacht geven. Evt even tijdelijk bij jullie in bed laten slapen.