36 Reacties

3 maanden geleden

Oef, wat naar! Kan hij al zeggen waarom hij zo overstuur is? Zou er een kies doorkomen? Misschien een oorontsteking?

3 maanden geleden

Nee helaas kan hij dat nog niet aangeven 😓 ik denk niet dat het een oorontsteking is, daar lijkt het niet op. we lopen wel bij een kno arts, hij heeft dinsdag weer een afspraak staan. Dat is voor een gehoortest. Toch maar even ter sprake brengen

3 maanden geleden

Klinkt als overprikkeld/verwerkingen! Belangrijk is dat jullie proberen rustig te blijven, evt overdag even een rust moment te pakken. Wel naar zeg voor jullie en hem! Hopelijk mag het gauw beter gaan. Hoelangsuurt verbouwing nog?

3 maanden geleden

Reactie op mivd

Klinkt als overprikkeld/verwerkingen! Belangrijk is dat jullie proberen rus ...
Ik probeer rustig te blijven, maar dat gaat me steeds slechter af. En dat maakt weer dat ik me heel schuldig voel, want ik weet ook wel dat hij dit niet doet om ons te pesten. Maar man man man, 4-5 uurtjes op een nacht slapen breekt me nu echt op! Met een beetje geluk kan hij eind juli weer op z’n eigen kamer slapen. Wanhoop van niet slapen, maar ook dat ik hem niet kan helpen. Ik heb hem nooit zichzelf in slaap laten huilen, maar nu weet ik het niet meer. Zware fase dit 😅

3 maanden geleden

Honger?

3 maanden geleden

Ik ben het eens met MIVD, dit klinkt als prikkelverwerking. Zijn de slechte nachten ook begonnen vlak voor/tijdens de verbouwing? Het is nogal wat dat er overdag veel rumoer/herrie/mensen zijn en dat hij ook z'n eigen kamertje kwijt is. Sommige kindjes kunnen niet goed tegen verandering en ik kan me voorstellen dat er nu best wat dingen anders dan anders gaan. Bovendien kan het ook zo maar zijn dat hij jullie spanningen voelt, verbouwen is natuurlijk niet niks... daar doe je nu helaas helemaal niks aan/tegen, maar misschien kun je hem ergens laten logeren, zodat jullie zelf even bij kunnen komen? Veel sterkte! Lijkt me erg zwaar zo alles bij elkaar.

3 maanden geleden

Klinkt als nitht terrors. Herkenbaar en werkelijk een uitputtingsslag. Kans is groot dat hij op zulke momenten niet feitelijk wakker is, vandaar dat je de geluidjes en manier van huilen op die momenten ook niet herkent van die van overdag. Google maar eens wellicht dat je wat herkent en wat met de tips kunt. Als we praten tegen onze dochter wanneer ze dit heeft wordt het alleen maat erger. We pakken haar direct bij ons en geven haar 5 min afleiding aan de tv. Alsof ze dan weer helder kan denken en dan slapen we zo weer. Belangrijkste veroorzaker is prikkelverwerking. Dus ontstaat vaker bij onrustige periodes en ook spanning of verandering bij ouders. Een verbouwing kan goed meespelen. Wellicht iets langer en rustiger bedritueel? Overdag wat meer momenten van rustig samen in verbinding zijn? Helpt hier vaak wel.. En vooral zelf ontladen zodat je deze slapeloosheid en onrust er van even kunt doorbreken. Weekendje laten logeren ergens bijvoorbeeld als je die optie hebt. Succes!

3 maanden geleden

Sorry night terrors.

3 maanden geleden

Heeft hij night terrors? Mijn zoontje heeft ze met vlagen een hele hoop. Structuur, rust inbouwen in de dag en eerder op bed heeft ons geholpen. Sluit me aan ook bij Manon!

3 maanden geleden

Reactie op Snorri

Ik ben het eens met MIVD, dit klinkt als prikkelverwerking. Zijn de slecht ...
We zijn al tijdje bezig met verbouwen. Maar omdat hij zo makkelijk ergens anders slaapt zonder problemen, heb ik er eigenlijk helemaal niet bij stil gestaan dat die twee een connectie kunnen hebben. Misschien is het inderdaad prikkel verwerking. Is er iets wat ik dan kan doen om hem daar doorheen te helpen ‘s nachts? Hij gaat volgend weekend nachtje naar opa en oma, kunnen wij even uitslapen.

3 maanden geleden

Reactie op XxmanonxX

Klinkt als nitht terrors. Herkenbaar en werkelijk een uitputtingsslag. Kans ...
Ik betwijfel of het night terrors zijn eigenlijk. Ik las dat ze dan eigenlijk niet wakker zijn. Mijn zoontje is wel wakker. Hij roept mama, hij drinkt wel tussendoor water, hij staat rechtop en slaat z’n armen om m’n nek. Ik heb dus niet het idee dat hij eigenlijk nog in slaap is. Misschien een nachtmerrie?

3 maanden geleden

Dank voor jullie reacties! Toch heel fijn om even te kunnen ventileren en meningen/ideeën te horen ☺️

3 maanden geleden

Reactie op Diesje

Honger?
Dat denk ik niet. Alhoewel we nu al heel lang in de fase van slecht eten zitten, sliep hij voorheen goed ook als hij niet gegeten had ‘s avonds.

3 maanden geleden

Reactie op boysmam

Ik probeer rustig te blijven, maar dat gaat me steeds slechter af. En dat m ...
Je blijft mens en geen robot, dit is mega zwaar! Je schrijft dat je man op de bank slaapt, kunnen jullie de nachten afwisselen? En hoe gaat het als hij bij jullie in bed slaapt? Qua prikkelverwerking, misschien kun je iets van een voetmassage inbouwen in het avondritueel. En sensorisch spel overdag (speelrijst/kinetisch zand). Sterkte!

3 maanden geleden

Reactie op boysmam

We zijn al tijdje bezig met verbouwen. Maar omdat hij zo makkelijk ergens a ...
Hier ook een zoontje die moeite heeft met ontprikkelen en bij elke veranderingen of zelfs grote uitstap heel slecht slaapt. S nachts huilend wakker, overstuur en gewoon uren wakker. Hij zegt dan zelf "ik kan niet meer slapen". Tips van de osteopaat : - als laatste activiteit zeker geen televisie/schermen maar sensorisch spel (klei, speelzand, rijst) of buiten nog een toertje met de loopfiets - de dag overlopen en hem zoveel mogelijk laten vertellen, eventueel door rollenspel met z'n knuffels of een boekje lezen over wat er die voor de prikkels zorgt (naar school gaan, naar de tandarts...) en dan ondertussen vragen stellen.. deze activiteit liefst beneden of in het grote bed, niet meer op zijn slaapkamer want dan neemt hij zijn zorgen mogelijks toch nog mee naar bed op de kamer: - voetmassage - op schoot en schommelbewegingen maken - proberen iets van ademhalings/meditatie oefening maar is nog niet zo eenvoudig op deze leeftijd vind ik Hier hebben we ook nog steeds heel pittige nachten (zoontje is net 3). Een langer avondritueel met dus wat van die ontprikkeling helpt wel iets. Veel moed daar 🍀🍀

3 maanden geleden

Reactie op boysmam

We zijn al tijdje bezig met verbouwen. Maar omdat hij zo makkelijk ergens a ...
Soms zien buitenstaanders meer dan jijzelf 🤭 daar is het forum handig voor! Ik zag dat je heel veel goede tips al hebt gekregen, zeker die van AnnieD klinken heel waardevol. Wij hebben met onze peuter van drie ook heel veel baat bij sensorisch spel en de dag bespreken. Wat ook nog heel goed werkt (zeker nu in de zomer) is 'aarden', oftewel: even met je blote voeten de natuur in. Dat kan voor het slapen gaan, maar ook overdag. Of je nou daadwerkelijk naar het bos gaat en daar op blote voeten loopt of dat je in je eigen tuin een tegel eruit wipt en daar met je voeten in het zand gaat zitten, maakt niet uit, maar even weer in contact met de natuur haalt wonderbaarlijk genoeg ook prikkels uit je lijf. Misschien het uitproberen waard!

3 maanden geleden

Ik ben vanmiddag direct even naar de speelgoedwinkel gegaan en heb kinetisch zand gehaald. Hij mocht het als cadeautje uitpakken en was helemaal in z’n nopjes. Na het eten tot aan het naar bed gaan hebben we samen gespeeld. Daarna nog extra verhaaltje gelezen. Voetmassage moest hij voor nu nog niks van hebben 🙈 ik hoop dat op deze manier z’n prikkels wat verminderd zijn 🤞🏻 Nogmaals dank meiden voor jullie reacties! Geeft nieuwe ideeën.

3 maanden geleden

Hopen dat het helpt! Ik las ook de tip van ademhalingsoefeningen. Er is een app "Slaapkopje" met oefeningen voor kleine kindjes. Hier doen wij aan "ballonnen opblazen". Doen alsof je een ballon hebt, welke kleur is hij? Blaas hem maar op en oooh nu vliegt ie weg! Blaas er nog maar eentje op. Hielp hier heel goed om de drukte van de dag kwijt te raken. En daarvoor in bad met heel veel sop. Lekker met de bubbels spelen werkt voor onze zoon ook goed. En spelen met klei/zand idd. De verbouwing kan zeker van invloed zijn. Hopelijk hebben jullie snel weer goede nachten! En voor jullie zelf...Doen jullie al aan omgekeerd uitslapen? ;-) zo zijn wij de vele slapeloze nachten doorgekomen

3 maanden geleden

Reactie op Mommytobeez

Hopen dat het helpt! Ik las ook de tip van ademhalingsoefeningen. Er is een ...
Ik zal eens naar die app kijken, misschien vindt hij dat ook wel leuk ja. Dank voor de tip. Bedoel je met omgekeerd uitslapen, vroeg naar bed gaan? Dan ja zeker 😜 rond 21.00 liggen we er vaak wel in

3 maanden geleden

Ik heb dit topic even helemaal doorgelezen want wij maken zo ongeveer hetzelfde mee met onze zoon van net 3 jaar… was ook altijd een goeie slaper Wat een fijne tips allemaal!!