12 Reacties

één jaar geleden

Mijn kinderen hebben ook coeliakie. Het beste is dat diëtist jullie hierin begleid die hierin gespecialiseerd is. Onze diëtist gaf ons veel aanpassing zowel in voeding,keuken vb geen houten snijplank,cosmetica,medicijnen en knustel spullen. Het zijn veel aanpassingen en duurt even voordat allemaal vanzelfsprekend is. Zelfs wij maken nu na 1,5 jaar nog foutjes. In principe duurt het een jaar voordat de darm volledige is hersteld van de schade van de coeliakie. Dit was ook zo bij onze kinderen. Ik weet niet of je dochter naar het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal gaat maar daar zou ik ook alle aanpassingen goed bespreken hier ging het in begin nog welleens fout bij onze kinderen. Vb. Leidster wasde niet haar handen nadat ze gluten had aangeraakt en raakte daarna de glutenvrije koekjes aan. Dan heb je al een kruisbesmetting.Heel veel succes en laat het rustig op je af komen. Onze diëtist volgt onze kinderen nog steeds op om te kijken of ze voldoende voedingswaarde steeds binnen krijgen.

één jaar geleden

Consulteer een goede ayurvedisch arts. Ik weet er een in Amstelveen mocht je geïnteresseerd zijn. Ze werken heel holistisch.

één jaar geleden

Hoi baby654321 hoe gaat het herstel nu? Mijn zoon van 1,5 jaar is gediagnosticeerd met Coeliakie en hij eet sinds 2 weken glutenvrij. Ik ben heel erg benieuwd hoe lang het bij jouw dochter duurde voordat je progressie zag in haar gedrag, ontlasting en figuur (waaronder de opgezette buik). Mijn zoon herkende ik gewoon niet meer terug. Hij was zo moe, prikkelbaar enz. Hij liep ook niet meer. Sinds een paar dagen gaat het met pieken en dalen soms iets beter maar we zijn er nog lang niet

één jaar geleden

Onze zoon had precies hetzelfde. Hij was zodanig afgevallen dat hij niet meer wilde niet lopen, eten, spelen. Wij herkende onze zoon niet meer. Het strenge dieet hielp echt enorm.

3 maanden geleden

Hi. Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu met jullie kinderen gaat. Mijn zoon is afgelopen vrijdag gediagnosticeerd met Coeliakie. We hebben binnenkort gesprek met de diëtiste. Hij is 2 kilo afgevallen en herkenden hem idd al lange tijd niet meer terug. Nul energie, steeds minder willen eten. We bieden hem nu glutenvrij eten aan, maar hij wil/durft? Niks te proberen. Ben benieuwd of dat bij jullie ook zo was of dat jullie tips hebben.

één maand geleden

Reactie op Ange lique

Hi. Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu met jullie kinderen gaat. Mijn zoon ...
Hoe gaat het nu? Wij hebben afgelopen woensdag de diagnose gehad en hebben vandaag een afspraak bij de diëtist. Nu ben ik ook op zoek naar tips..

één maand geleden

Hi, Mijn kinderen hebben het zelf niet, maar ik wel. Maar misschien kan ik helpen? Ben je al lid van de NCV? Die hebben ook veel over/ voor kinderen.

één maand geleden

Hier geen coeliakie, maar zoon met allergie voor tarwe. We eten dus veel glutenvrije producten. Mijn tip: ga samen bakken! Pannenkoekjes, wafels, cakejes, koekjes. Ook glutenvrij is er heel veel mogelijk! Kijk maar eens op www.marikebol.nl of zoek eens rond op Instagram. Succes!

één maand geleden

Reactie op deeems

Hoe gaat het nu? Wij hebben afgelopen woensdag de diagnose gehad en hebben ...
Mag ik vragen wat bij jullie de klachten waren? En of het in het bloed zichtbaar was? En hoe gaat het nu?

één maand geleden

Onze dochter (nu 14 mnd) is 2mnd geleden gediagnosticeerd met Coeliakie. Ze heeft waarschijnlijk eerst het rotavirus gehad, maar daarna knapde ze maar niet op. Ze viel toen veel af in hele korte tijd, heel chagarijnig, opgeblazen buik, ontzettend vieze ontlasting, niet meer lopen en spelen, slapjes, en op en gegeven moment geen vast voedsel meet willen. Echt erg ziek geweest, en ze is nog steeds aan het herstellen. De kinderarts vermoedde direct Coeliakie, en adviseerde ons om de bloeduitslag niet af te wachten - maar direct te beginnen met glutenvrij eten. Bloed uitslag idd positief voor coeliakie.

één maand geleden

Reactie op WDMdeG

Onze dochter (nu 14 mnd) is 2mnd geleden gediagnosticeerd met Coeliakie. Ze ...
Ik heb je en vriendschapsverzoek gestuurd.

17 dagen geleden

Ik ga volgen, Wij moeten morgen bloedprikken op de laatste 2 factoren maar hoogst waarschijnlijk heeft onze dochter van 14 maanden ook coeliakie. Was ontzettend tevreden gezond moppie tot de tandjes kwamen en een buikgriep. Nu de dunne luiers bleven komen, ze slap werd en stopte met spelen verder gaan zoeken. Hopelijk hersteld ze snel na de diagnose en voedingsaanpassingen snel