48 Reacties

9 maanden geleden

De haal en brengtijden verschillen per opvang een beetje. Zal je bij de info van de opvang wel lezen. Hier is het brengen van 7 tot 9:30 en halen van 16:30 tot 18:30. Incidenteel kan je ze eerder of later brengen als je een afspraak ergens hebt, maar dan moet je dit wel van te voren doorgeven

9 maanden geleden

Bij ons is het wel normaal de kindjes voor 0830 a 0900 te brengen ivm gezamenlijk de dag starten en samen fruit eten. Dat doen ze met de hele groep. Ook halen wij ons kindje nooit in de middag op omdat hij dan slaapt. Als we zelf eerder klaar zijn met werk maken we goed van die tijd zonder kinderen gebruik door wat dingetjes in huis te doen☺️

9 maanden geleden

Hier is de regel dat kindjes tot 09:00 gebracht kunnen worden. Dan kunnen ze daarna hun dag samen beginnen zonder inloop van ouders. Wij brengen zoontje meestal tussen 08:30 en 09:00, tenzij we een vroege afspraak hebben dan vroeger 😄 En eerder ophalen kan bij ons wel in overleg. Maar moet je wel even weten of je kindje slaapt natuurlijk. Ons zoontje slaapt sowieso tot 14:30 of zo dus als ik hem vroeger ophaal is het vanaf 15:00. Maar ze hebben wederom ivm het “dagprogramma” het liefste dat je je kindje na 16:00 ophaalt, anders is het heel onrustig voor de andere kindjes. Wij halen hem vaak op tussen 17:00 en 17:30. Maar bij ons is veel in overleg mogelijk hoor :) ik vind zelf vaste tijden aanhouden ook fijn want dan weet mijn zoontje waar hij aan toe is. Als ik de ene keer om 15:00 al kom en de andere keer om 17:30 dan is dat heel onvoorspelbaar voor hem.

9 maanden geleden

Ik werk op een kinderopvang, bij ons worden kinderen tussen 7:30 en 9:15 gebracht. Het kan eens voorkomen dat een kind later komt. Dit willen wij dan liever na het eerste eetmoment. Dit omdat het erg storend is om midden in iets binnen te vallen. Dus na 10:00. Want dan gaan we vaak of een activiteit doen of naar buiten. Met ophalen hangt het er ook vanaf. Vaak is dit na 3 uur. Als alle kinderen wakker zijn. Maar ik heb ook op een ander kdv gewerkt en daar maakte het niet uit wanneer je het kind kwam halen. Zij deden ook aan halve dagopvang. Dus sommige kinderen werden dan om 1 uur opgehaald. Of om 1 uur gebracht.

9 maanden geleden

Je betaalt sowieso voor de uren dat kdv open is, tenzij je halve dagen afneemt (indien mogelijk). Wij brengen en halen beetje rond vaste tijden. Van 8 tot kwart over 5 ong.

9 maanden geleden

Bij onze opvang was dit flexibel (niet zeker of dit nu nog zo is). Toen in nog onregelmatige diensten werkte, kon ik hem rond 14uur brengen (in overleg uiteraard). De meeste opvang hebben volgens mij redelijk vaste tijden. Ik zou even overleggen! Het is voor het kindje wel fijn bijv voor het fruit eten binnen te zijn.

9 maanden geleden

Bij onze opvang kun je kindjes tussen 7:30 en 9:00 brengen. Daarna niet meer want dat verstoord hun ritme/rituelen. Ophalen gebeurd het liefst pas tussen 16:30 en 18:00, eerder kan wel maar dat is dan in overleg. Wij brengen onze dochter tussen 7:30 en 7:45. Ook op de dagen dat we thuiswerken en we haar dus rond 9u nog zouden kunnen brengen. Heerlijk, want dan kunnen we thuis nog even de boel op orde brengen (wasjes doen, ontbijt opruimen, stofzuigen)

9 maanden geleden

Bij de onze mag je zelf weten hoelaat je hem brengt en haalt maar ze waarderen het het meeste als je hem brengt en haalt op “vaste tijden”. Maar ik kies toch echt zelf de tijden ☺️☺️

9 maanden geleden

Mijn kleine gaat naar gastouder die heeeeel flexibel is. Dus geen vaste tijden hier ip.

9 maanden geleden

Bij ons is het brengen tussen 7.30-9.30 en halen tussen 16.00-18.30 En je kan een halve dag afnemen, dan kan je geloof ik nog halen/brengen tussen 12-13u oid. Vind ik flexibel genoeg zo!

9 maanden geleden

Bij onze opvang maakt het niks uit. Ik breng mijn dochter meestal tussen 08.00 en 08.30. Soms wat eerder, ligt eraan hoelaat ik mijn eerste les moet geven. Ophalen kan wanneer je wilt. Je kunt bij onze opvang ook kiezen voor halve dagen. Ik haal haar meestal rond 16.30 op. De dinsdag meestal pas rond 17.30 ivm vergaderingen en dan krijgt ze daar al haar avondeten.

9 maanden geleden

Onze opvang is ontzettend flexibel en doet niet aan vaste tijden :). We brengen en halen wanneer het ons uitkomt en zijn we eens eerder vrij halen we ze lekker eerder op.

9 maanden geleden

Bij ons is het brengen tussen 07.30 en 09:00 i.v.m. gezamenlijke dagstart. programma en dagritme op de groep. Halen is vanaf 16:00 uur. Zo blijft de rust en regelmaat gewaarborgd op de groep. Uitzonderingen door bijv. doktersafspraken o.i.d. zijn bij ons altijd mogelijk als je het vooraf even bespreekt met de leidsters.

9 maanden geleden

Hier is het brengen en halen wanneer je maar wilt. Ik zou het bij je opvang eens navragen

9 maanden geleden

Reactie op SuuzAnn

Bij ons is het brengen tussen 07.30 en 09:00 i.v.m. gezamenlijke dagstart. ...
Bij ons hetzelfde

9 maanden geleden

Ze vinden het hier fijn als ze voor 9 uur er zijn ivm samen fruit eten. Lukt dat niet, dan even laten weten en vanaf 10 uur brengen. Halen kan altijd eerder, alleen slapen ze vaak tot 3 uur. 😊 Maar als wij ‘s middags iets leuks willen doen, kunnen we gewoon om 1 uur ophalen.

9 maanden geleden

Wij mogen haar van 07:30 tot 18:00 op de opvang laten. Ik breng haar vaak “pas” rond 10:00 na haar eigen slaapje, als alle andere kindjes daar net slapen, na hun fruitmomentje. Dan is het lekker rustig voor mijn dochter maar ook voor de leidsters fijn die dan net hun handen vrij hebben. Ophalen doe ik meestal rond half 3, ik bel altijd van te voren of ze slaapt. Vinden zij ook prettig want dan proberen ze haar nog fles te geven en te verschonen voordat ik ophaal. Heel fijn! Kan me indenken dat als ze straks een half jaar of ouder is ze dan wat meer mee moet gaan draaien met de groep, nu alles nog vrijheid blijheid!

9 maanden geleden

Hier is het flexibel, maar mijn ervaring is dat gewoon altijd dezelfde hele dag voor kinderen vanaf peuterleeftijd veel fijner is. Dat zei de leiding ook altijd, kinderen zijn dat echt een beetje van de leg als ze ineens het fruit eten gemist hebben, of als ze al voor het cracker eten opgehaald worden. Kan me voorstellen dat dat voor baby's nog weinig uitmaakt

9 maanden geleden

Wij proberen er wel wat regelmaat in te houden. Tussen 7:30 en 8:00 uur wordt hij gebracht en meestal rond 17:00 uur weer opgehaald. Eerder haalde ik hem tussen 16:00 en 16:30 uur op, maar dan waren ze vaak nog samen aan het eten en drinken. En het is ook wel fijn om nog een momentje voor mezelf te hebben 😄

9 maanden geleden

Verschilt per opvang. Het is ook een kwestie waarvoor je betaalt. Ik betaal ongeacht hoe laat ik breng of haal voor de hele ochtend en middag. Ik breng hem dan ook op tijd en haal hem laat op (en dan kan hij gelijk aanschuiven voor het eten). Flexibel halen en brengen geeft vaak meer onrust op de groep. Als het wel kan dan zou je goed moeten afstemmen wat dan praktisch is in de zin hebben ze al fruit gehad of niet bijvoorbeeld. Je kindje stroomt namelijk in binnen hun structuur dus als ze al fruit hebben gehad daar dan moet je dat eigenlijk zelf voor het brengen ook al hebben gegeven.