48 Reacties

10 maanden geleden

Rond 9:30?

10 maanden geleden

Reactie op wave

Rond 9:30?
In het weekend dan

10 maanden geleden

Ik liet ze eens om 7.15u naar buiten en dat werd niet gewaardeerd 😂 Wist ik veel hoe laat het was, mijn dagen beginnen om 6u haha. Ik hou nu 8u aan!

10 maanden geleden

Ik vind 8 uur een hele normale, mooie tijd! Ook toen ik nog geen kind had en buren wel.

10 maanden geleden

Niet echt bij stil gestaan 🤣 vanochtend waren we 09:15 in de tuin

10 maanden geleden

Ik liet ze eens om 7.15u naar buiten en dat werd niet gewaardeerd 😂 Wist i ...
Haha precies dit. Mijn dagen kunnen ook zo vroeg beginnen. En als hij naar buiten wilt prima. Ik geef er niet om hoe laat het is. Vroeger toen mijn buurjongens nog klein waren liepen zij ook al om 7 uur buiten te spelen. Ik lag toen net op bed omdat ik s nachts werkte. Tja das het risico. Anders moeten mensen die er last van hebben maar op een hutje op de hei gaan wonen 😂 Mensen lopen alleen maar te zeiken dat kinderen nooit meer buiten spelen en als ze dat wel willen doen mag dat niet voor een bepaalde tijd. Dikke doei er mee.

10 maanden geleden

Ik vind rond 9.30/10u een acceptabele tijd

10 maanden geleden

door de weeks rond 8.30u, dan is het namelijk ook gewoon schooltijd. In het weekend later, rond 9/9.30u maar moet zeggen dat als het straks warmer wordt ik hem echt wel vroeger naar buiten laat gaan!

10 maanden geleden

Gewoon wanneer ze willen? Ze hoeven toch niet te schreeuwen en te gillen? Normaal speelgeluid moet kunnen, de buren hebben niet meer recht op slaap dan jij om je tuin normaal te kunnen gebruiken. Mijn dochter mag gewoon naar buiten, maar ik houd haar tot uurtje of 8 wat stiller. We wonen hier niet zo dicht op elkaar, buren hebben er geen last van.

10 maanden geleden

Hangt beetje van het type buur af? Als kind woonde ik in een wijk met allemaal leeftijdsgenoten, maakte daar weinig uit aangezien je hele dagen kinderen hoorde en iedereen elkaar begreep. In mijn vorige appartement hadden de buren een tuin met kindjes en vond het altijd fijn hen te horen spelen. Maar snap wel dat ouderen of kinderloze mensen het om 07.00 niet altijd waarderen. Zou schooluur aanhouden in de ochtend? Dat is een beetje waar iedereens dag over het algemeen begint?

10 maanden geleden

Rond 9.00 / 9.30 doen wij. Nu probeer ik rekening te houden met buren etc. Terwijl mijn buurman vaak om 7.00 buiten zit te rochelen en te hoesten na zijn eerste sigaret van die dag…. Wellicht gooi ik mijn kind dus weleens eerder naar buiten toe als het voor gaat komen😇

10 maanden geleden

8 uur ofzo denk ik

10 maanden geleden

Ik hou uur of half 10 / 10 aan in t weekend. Zeker op zondag. Ik zou het zelf ook irritant vinden als ik geen kinderen had als er al vroeg werd buiten gespeeld

10 maanden geleden

Als ze gewoon normaal spelen is er toch geen overlast? Dan zou ik me niet te druk maken om hoe laat

10 maanden geleden

Reactie op Besje87

Ik hou uur of half 10 / 10 aan in t weekend. Zeker op zondag. Ik zou het ze ...
Ik denk dat het ook heel erg ligt aan in wat voor buurt je woont. Zo woon ik in een zeer kinderrijke buurt, tegenover een basisschool en 200m verderop zit er nog een. Om 8u zijn de eerste al zeker wel buiten in het weekend. Doordeweeks eerder.

10 maanden geleden

In het weekend rond een uur of 10 mijn zoontje maakt veel lawaai met buiten spelen 🫣

10 maanden geleden

Wij zijn regelmatig om 8 uur al in de tuin met onze dreumes, zo ook vandaag op een zondag. Aan de ene kant hebben we buren met kinderen die net als wij heel veel buiten zijn. Aan de andere kant een gepensioneerd stel dat het erger vindt dat onze hond soms blaft dan dat de kleine schreeuwt. Wij hebben gelukkig buren die snappen dat kinderen geluid maken. In de zomer zullen de ramen en deuren bij ons net als bij de buren zowat continu open staan, dan maakt het qua geluid weinig meer uit of we binnen of buiten spelen 😅

10 maanden geleden

Voor 9u ‘s ochtends houden wij onze kinderen altijd binnen in het weekend.

10 maanden geleden

Wij zijn niet zo snel in de ochtend 😅. In de praktijk is het daarom al gauw 9.00 voordat ze is gedoucht/gevoed en wel naar buiten kan. Dat vind ik ook wel een redelijke starttijd persoonlijk. Met ons directe buren hebben we een prima band en zij hebben er geen last van (zijn dan vaak ook al wakker). Bij hen spelen de kleinkinderen ook vaak wat vroeger in de tuin (rond half 8/8 uur) en dat vinden wij ook niet erg. In de meeste andere huizen wonen ook gezinnen of mensen met kleinkinderen. Je hoort af en toe een kind krijsen, maar dat herkennen we allemaal van elkaar. Iedereen denkt dan vooral: gelukkig, het is niet de mijne of gelukkig, de mijne is niet de enige die een scène kan schoppen 🙈.

10 maanden geleden

Hier drie kinderen die gelukkig wel een beetje kunnen uitslapen tot half 10 ongeveer. Als iedereen wakker is gaan ze allemaal de douche in, even rustig ontbijten en dan rond half 12 lekker naar buiten. Ik vind 9 uur / half 10 ook wel heel erg acceptabel voor kleine kindjes om buiten te spelen. Ik als buurvrouw zou hier geen last van hebben.