64 reacties

één maand geleden

Ik zou wel goede schoentjes overwegen je hebt bijvoorbeeld ook het merk Keq die is goedkoper, maar zijn ook heel goed als eerste stapschoentjes. Heb ook wel scapino gekocht, maar hem nooit aangedaan kwaliteit was toch echt wel groot verschil. 😅 onze zoon heeft per 4 maand ongeveer nieuwe schoenen. Voet is volledig in ontwikkeling, dus zou als het niet hoeft niet bezuinigen op schoenen. 😊

één maand geleden

Het is zeker duur maar bekijk het zo: je voeten zijn zoooo ontzettend belangrijk, ze zijn de hele basis van je lichaam. Als ze een verkeerde houding aanleert door verkeerde schoenen, kan dat gevolgen hebben voor rug, bekken en weet ik het wat nog meer. Mij werd zelfs aangeraden om in elk geval de eerste schoentjes aan te laten meten. Dan is de eerste basis goed gelegd.

één maand geleden

Aan het begin heb ik de dure schoentjes van shoesme gekocht inderdaad 😬 Aan het begin is dat wel belangrijk denk ik. Ondertussen wel over naar goedkopere merken 😅

één maand geleden

Om je een beeld te geven; onze zoon kon sinds februari 2022 zelfstandig lopen. Ik heb toen zgan Shoesme Flex (mt 20) via via overgenomen voor een zachte prijs. Rond juni een nieuw paar Shoesme Bananas (mt 21) gekocht en deze werden rond november 2022 te klein. Hij draagt nu afwisselend twee paar Nikes in maat 22 (cadeau gekregen) en ik overweeg voor het voorjaar/zomer weer nieuwe Shoesme (mt 23) aan te schaffen.

één maand geleden

Wij zullen niet bezuinigen op schoenen. Dat doen we voor onszelf ook niet.

één maand geleden

Nu goede aanbiedingen bij shoesme! Ik heb zo’n voetmeter gekocht zodat ik de voetjes lekker thuis kan meten☺️ de eerste keer wel naar een winkel van shoesme gegaan voor uitleg etc.

één maand geleden

Hier vertelden ze mij in de schoenenwinkel dat peuters ongeveer 1 seizoen met een paar schoenen doen qua maat. Klopt hier wel ongeveer. Wij hebben schoentjes van Naturino; ongeveer €70 voor een paar. Hier kiezen we bewust voor kwalitatieve (duurdere) schoentjes omdat die eerste maanden dat ze stappen zó belangrijk zijn voor de vorming van de voeten. Foutief leren lopen heeft daarnaast ook impact op andere lichaamsdelen (rug, heupen etc). Mijn oudste dochter heeft wel goedkopere slofjes voor binnenshuis (gekocht toen ze heel vlot en stabiel kon stappen). Off topic, maar wel interessant mss voor andere mama’s hier (advies van de fysio): bovenstaande is ook de reden waarom het wordt afgeraden om de allereerste schoentjes van andere kindjes te gebruiken; die schoentjes zijn gevormd naar de voetjes van het eerste kindje en beïnvloeden de vorming van de voetjes van het volgende kindje. Mijn fysio raadt dus aan om altijd nieuwe allereerste schoentjes te kopen voor elk kind.

één maand geleden

Ik zou als ik jou was gewoon voor shoesme schoenen gaan. Ik zou niet zo snel bezuinigingen op schoenen. Ze zijn nu in de aanbieding 🤗

één maand geleden

Mijn docher heeft nu 3 mnd schoenen van shoesme en ze past nog steeds in maat 20. Houd nu gwn beetje de sale in de gaten maar verwacht dat ze nog wel 1 a 2 maanden in die schoenen kan. Zelf koop ik ook wel 3-4 paar schoenen per jaar dus ga ik voor haar ook niet in bezuinigen.

één maand geleden

Niet om je te ontmoedigen, maar tussen 12 maanden (beginnen met lopen) en net 3 jaar (nu) ging mijn dochter door maten 19 t/m 27 heen. Gemiddeld iedere 3 maanden een maat groter. Wij zijn fan van Bunnies, in de schoenwinkel aan laten meten en daarna enkele maatjes in de sale online gekocht.

één maand geleden

Gemiddeld zeggen ze elke 2-3 maanden nieuwe kopen. Ik had schoentjes van groot gekocht die heeft hij idd 2-3 maanden aangehad. Die waren dan nog goedkoop. Heb nu ook shoesme en weer groot en ik koop ze afwisselend/opeenvolgend. Ze passen dan allebei maar eentje is een maatje kleiner dan de ander (maar nog wel passend!) en zo heb ik altijd 2 paar om te wisselen. Als de shoesme te klein worden koop ik weer nieuwe die dan passend zijn. Dan kan hij de groot nog even aan (die maten zijn iets groter). Oh en in de aanbieding zijn ze veel beter te betalen en op Vinted vind je ook vaak nieuw/nauwelijks gedragen voor een goede prijs!

één maand geleden

Reactie op KV1987

Hier vertelden ze mij in de schoenenwinkel dat peuters ongeveer 1 seizoen m ...
Ondanks dat wij er wel voor hebben gekozen zgan shoesme flex over te nemen was het achteraf niet nodig geweest en had ik 'beter' meteen nieuw kunnen kopen (maar dan wat later). In de maanden feb. - mrt. - april liep onze zoon vrijwel alleen binnen op blote voeten. Hij heeft de Flex hooguit drie keer buiten gedragen voor een korte wandeling van 5 minuten. Daarna voor onze bruiloft een nieuw paar schoenen in de sale bij van Haren gekocht die paste bij zijn outfit. Daar heeft hij nog twee maanden mee kunnen doen voordat hij over moest naar maat 21.

één maand geleden

Reactie op Zwaantjee

Ondanks dat wij er wel voor hebben gekozen zgan shoesme flex over te nemen ...
Ja idd. Wij hebben ook pas schoentjes gekocht als onze dochter ook buiten rondliep (al was dat in het begin maar sporadisch of voor korte periodes). Blote voeten binnen als ze beginnen te stappen is idd nog altijd het allerbeste! 😊

één maand geleden

Reactie op KV1987

Ja idd. Wij hebben ook pas schoentjes gekocht als onze dochter ook buiten r ...
Dat werkte hier dus ook het beste. Ondertussen is hij twee en hij loopt vrijwel altijd op blote voeten. Blijkbaar vindt hij dat zelf ook fijn.

één maand geleden

Ik ga ook de 1ste schoenen halen en wil ook shoesme. Hier bij de schoenenwinkel zijn ze nu 30 euro 😊 Zijn dus niet altijd duur! Ik wil ze alleen gebruiken voor buiten, verder op sokken of blote voeten en buiten in de zomer in de tuin ook blote voeten. Na een tijdje kan je wat makkelijker schoenen kopen hoor want dan zijn die van van haren ook prima, of scapino, h&m, zalando etc.

één maand geleden

Het is juist heel belangrijk dat de eerste schoenen juist goede schoenen zijn. Als je niet goede passende schoenen hebt voor je kind, kan het daardoor gewoon echt verkeerd gaan lopen. Helaas kost het veel geld, maar zo belangrijk! Onze zoon heeft in oktober zijn eerste schoenen gekregen, maat 22 en 19 maanden oud. Nu 23 maanden en ze passen nog steeds goed. Ik vind het dus echt wel reuze meevallen hoe snel ze eruit zijn.

één maand geleden

Hier eerste schoentjes afgelopen juni in maat 21 en nu draagt hij maat 23. Er zijn ook budget schoenen die gewoon goed zijn hoor, een hele flexibele zool is het belangrijkste. Hier waren de eerste schoentjes van bobbie shoes van de van haren. Hij liep er net zo makkelijk op als op blote voeten. Maar hij kroop ook weleens buiten en dan heb je gelijk kale neuzen.

één maand geleden

Nou ik wilde het natuurlijk al, maar jullie hebben me nu wel overtuigd dat ik het gewoon moet doen! Had al idd eens gelezen hoe belangrijk de eerste schoentjes zijn. Hoe leuk ook al die Nikes zijn enzo, maar die buigen voor geen meter natuurlijk. Gaan in maart ook weekend weg met de familie en verwacht dan wel dat ze dan kan lopen, dus ik hou de sale nog even goed in de gaten!

één maand geleden

Nu 70% korting bij Shoesme

één maand geleden

Ging heel erg snel hier de eerste twee jaar. Nu lijkt het inmiddels iets langzamer te gaan