28 Reacties

één jaar geleden

Hoi, ik ben juf en zie dit wel vaker bij kinderen van die leeftijd. Het is wel meer dan normaal gesproken, maar soms hebben kinderen gewoon periodes dat ze veel ziek zijn en virussen meepikken. Ik denk niet dat het iets is om je zorgen over te maken, maar een keer langs de huisarts kan nooit kwaad natuurlijk.

één jaar geleden

Ik heb werkelijk geen flauw idee wat 'normaal' is qua ziek zijn... Verschilt enorm per kind en gezondheid/weerstand lijkt me. En hoe makkelijk ouders hun kind thuishouden/ziekmelden. Mijn zoon is ook 7 en is dit hele schooljaar 1x een dagje thuisgebleven omdat 'ie echt grieperig was. Hij heeft ook geen dagen gehad dat ie niet helemaal fit naar school is gegaan. Is eigenlijk vrijwel nooit ziek. Kan dus niet echt vergelijken....

één jaar geleden

Dat is best wel vaak ja, misschien even langs de huisarts gaan? ☺️ Mijn dochter van 6 is dit schooljaar volgens mij nog geen enkele keer thuis geweest. Ik mag dan ook van geluk spreken dat ze nooit ziek is! Ze pikt wel eens een verkoudheid mee, maar is daar niet zo ziek van. Ongelofelijk maar waar hebben ik, papa, broertje, oma’s en opa allemaal elkaar aangestoken met een fikse buikgriep en zij mankeert niks.

VRIEND

één jaar geleden

Wat vervelend! Ik vind het persoonlijk echt bizar veel, dat is zo ongeveer iedere 1,5 week, lijkt me echt niet normaal. Ik zou zeker actie ondernemen.

één jaar geleden

Doen jullie alleen de ziekmeldingen of haar moeder ook? Ik vind 25x in 1 schooljaar koorts echt heel veel voor die leeftijd. Als ze echt (via haar billen gemeten) zo vaak koorts (38+) heeft zou ik toch bloedonderzoek aanvragen via de huisarts.

één jaar geleden

Hoihoi, ik werk zelf in het onderwijs en ik moet eerlijk zeggen dat mocht jouw bonusdochter bij mij in de klas hebben gezeten ik toch wel vraagtekens had gehad bij de vele ziekmeldingen. Sommige kinderen zijn vaker ziek dan de anderen maar 25x vind ik wel heel vaak. Als ze ziek wordt gemeld is ze dan 1 dagje ziek thuis en komt ze dan weer naar school of is ze dan ook steeds meerdere dagen thuis?

één jaar geleden

Ik werk als jeugdarts en spreek in die hoedanigheid regelmatig leerlingen die ‘vaker ziek zijn dan normaal’. 1 van de criteria om een leerling aan te melden is meer dan 4 ziekmeldingen in 12 weken. Dat wordt gezien als opvallend veel. 25 keer koorts (mits rectaal gemeten) in 1 schooljaar vind ik zorgwekkend vaak.

één jaar geleden

Mijn dochter van net 5 is dit school jaar 2 keer een week thuis geweest in 2mnd tijd ivm een griep die toen rond ging. 2e keer was omdat we haar eigenlijk te snel weer naar school hadden gestuurd😅 in de klas van mijn dochter is ene kind wel iets vaker ziek dan andere, maar niet zo vaak als dit meissie

VRIEND

één jaar geleden

25x is echt abnormaal veel inderdaad. Ik maak uit je verhaal tussen de lijnen door een beetje op dat de moeder haar dochter ziek meld? Bij zo veel ziekteverzuim is het verstandig als de school haar aanmeld bij de jeugdarts, zoals hieronder aangegeven. De jeugdarts kan op dat moment onderzoeken of er daadwerkelijk een medische grond is voor zoveel verzuim en de belastbaarheid voor onderwijs bepalen. Ik vind het eerlijk gezegd vreemd dat school dit nog niet gegaan heeft bij zulke aantallen. Wanneer de jeugdarts aangeeft dat er geen medische reden is voor zo veel ziekte verzuim en de ziekmeldingen blijven plaatsvinden, dan wordt dat automatisch gezien als ongeoorloofd verzuim en kan de school dit melden bij de leerplichtambtenaar. Als er wel een geldige medische reden is dan is bovenstaande natuurlijk niet het geval.

één jaar geleden

Dank jullie wel voor alle reacties! Onze zorgen zijn inderdaad denk ik heel terecht. De (gezondheids)problemen spelen zich voornamelijk bij haar moeder af. Heel gek dat school nooit ook maar iets heeft gezegd over haar verzuim. We lopen al een tijd bij een diëtiste vanwege haar eetproblemen en de jeugdarts heeft ook te lage groeihormonen gevonden. Maar we komen nog niet echt verder dan dat, al heeft dat ook vooral te maken met het zorgmijdende gedrag van haar moeder die tegen alle artsen maar blijft zeggen dat het eten zo goed gaat en ontkent dat ze te vaak ziek is. Ondanks dat ze al jaren ernstig ondergewicht heeft. Anyway, lang complex verhaal dus waar we al jaren mee bezig zijn 😅

één jaar geleden

Reactie op MamavanN99

Hoihoi, ik werk zelf in het onderwijs en ik moet eerlijk zeggen dat mocht j ...
Ja dat lijkt mij ook! Nee wel echt meerdere dagen en 90% van de gevallen ook met koorts. Haar weerstand is extreem laag, pikt ieder virusje op en blijft dan ook lang ziek. Of lijkt even op te knappen en valt dan weer terug..

één jaar geleden

Reactie op MH1122

Ja dat lijkt mij ook! Nee wel echt meerdere dagen en 90% van de gevallen oo ...
Wat sneu voor het kind! Ik hoop voor jullie dat het zo snel mogelijk goed komt! 😘

één jaar geleden

Reactie op runbabyrun

Ik werk als jeugdarts en spreek in die hoedanigheid regelmatig leerlingen d ...
Ah dankjewel voor de waardevolle info! Zij zit dus wel echt dik boven het criterium. 90% van de gevallen was er inderdaad sprake van koorts, rectaal gemeten. Dit is overigens al zo sinds ze naar de basisschool gaat. Kdv heeft ze nooit op gezeten, dus pikte toen ook minder virusjes op. Ze heeft een hele lage weerstand en het duurt altijd erg lang voordat ze weer hersteld is

één jaar geleden

Reactie op cāitlīn

Dat is best wel vaak ja, misschien even langs de huisarts gaan? ☺️ Mijn doc ...
We lopen al bij verschillende artsen, maar er komt steeds niet zoveel uit. Wij denken zelf dat het komt door de eetproblemen bij haar moeder. Haar groei en gewicht blijft ook enorm achter, al jaren trouwens.. maar fijn dat jouw dochtertje zo’n goede weerstand heeft! Onze dochter van 2 is precies zo, ik kan mij niet eens herinneren wanneer ze voor het laatst ziek was. Als wij er allemaal af liggen huppelt zij vrolijk door 😂

één jaar geleden

Reactie op Jules5/7

Wat vervelend! Ik vind het persoonlijk echt bizar veel, dat is zo ongeveer ...
Klopt ja.. De afgelopen 4 weken is ze zelfs 4x ziek geweest. Paar keer dat de juffen haar moeder belde dat ze opgehaald moest worden, en andere keren dat haar moeder haar zelf thuis heeft gehouden. Echt bizar..

één jaar geleden

Mijn dochter heeft dit ook! Vooral in het najaar. Dan moet ik haar om de haverklap ophalen van school. Bij ons heeft het met haar weerstand te maken. Ze is een slechte eter, krijgt daardoor weinig voedingsstoffen binnen en pikt zo van alles op. We zaten in een vicieuze spiraal omlaag. Toen zijn we op advies van juf met probiotica gestart. Deze verstevigd haar maagwand waardoor ze beter voedingsstoffen opneemt en een betere weerstand krijgt. Ik moet zeggen dat wij er tot nu toe heel veel baat bij hebben! Het is natuurlijk nu beter weer maar aankomend najaar hoop ik echt het verschil met vorig jaar te gaan zien. Heel veel succes met jullie kleine meid. Hopelijk gaat het snel beter!

één jaar geleden

Reactie op Mvb3

Mijn dochter heeft dit ook! Vooral in het najaar. Dan moet ik haar om de ha ...
Oh wat vervelend zeg maar fijn dat de juf met zulk helpend advies kwam! Mijn bonusdochter is ook een vreselijke eten, leeft zo’n beetje op chocolade bij haar moeder en eet veel te weinig dus ik denk zéker dat het daar door komt. Ik zal het eens laten vallen van die probiotica, wie weet wil ze het wel proberen!

één jaar geleden

De school heeft ook een verplichting om zorgen te uiten. Hebben ze dit niet gedaan?

één jaar geleden

De school heeft ook een verplichting om zorgen te uiten. Hebben ze dit niet ...
Nee nog nooit! Niet eens casual ter sprake gekomen.. maar ze zijn op wel meer vlakken erg nalatig merken we. Gelukkig hebben we nu zwart op wit hoeveel de absentie daadwerkelijk is geweest, waardoor we hopelijk iets serieuzer worden genomen bij de kinderarts.

één jaar geleden

Hoe voelt ze zich zelf? Wat geeft jullie bonus dochter aan over het ziek zijn/ ziek voelen