20 Reacties

2 jaar geleden

Oef lijkt me voor je bloedsuiker ook wel desastreus 😳

2 jaar geleden

Wat zou het moeten doen dan

2 jaar geleden

Tjah. Ik zou niet weten hoeveel je er van zou moeten eten. Heb wel eens gelezen dat daar onderzoek naar is gedaan en het bleek een positieve effect te hebben op de bevalling. Zelf had ik ook die grote dadels gekocht, maar ik at er 2 ofzo per dag en ben pas 5 weken voor mijn uitgerekende datum gaan eten. Ik had ook af en toe dadel thee gedronken die ik mee had genomen uit Egypte. Ik weet nog de avond dat de bevalling begon, uurtje ervoor dadel thee gemaakt en ik vond dat ik hem te sterk had gemaakt. Daarna kreeg ik wat last en een uur/ anderhalf uur later braken mijn vliezen en kreeg ik al gauw weeën. Geen idee of dit door de dadels is gekomen, maar misschien heeft het gewerkt. Ben overigens precies met 38.0 weken bevallen op een vrijdag.

2 jaar geleden

Hier ook gedaan. Bevalling ging alles behalve soepel. Maar het herstel erna was echt heel makkelijk. Of het geholpen heeft geen idee. Ik at er 4 op een dag. Twee in de ochtend en twee in de avond. Ik at wel medjouldadels. Mijn man haalde die voor mij bij een Turkse winkel. Ik heb gelezen dat het ongeveer 70 gram moet zijn.

2 jaar geleden

6 per dag! Maakt niet uit hoe groot ze zijn, suiker is waar ons brein op functioneert, lekker eten dus!

2 jaar geleden

Grotere voorraad inslaan! Die kleine verpakkingen van AH zijn relatief duur. Je kunt ook van die groothandelverpakkingen inslaan, die zijn vaak rond de 3 kg.

2 jaar geleden

Ik at er ook zo’n 6 per dag volgens mij. Van die grote medjoul van de Marokkaanse supermarkt. Helaas lag mijn zoontje tijdens de bevalling als sterrenkijker dus geen vorderende ontsluiting. En begon met gebroken vliezen dus ook die zijn niet langer in takt gebleven. Met 41 weken bevallen. Dus hier lijkt het weinig gedaan te hebben 😅.

2 jaar geleden

Reactie op FCE.93

Ik at er ook zo’n 6 per dag volgens mij. Van die grote medjoul van de Maro ...
Misschien zorgen dadels daarvoor. Exact hetzelfde verhaal en pas bevallen met 41 + 3 haha.

2 jaar geleden

Ik at zo'n 4-6 stuks per dag vanaf week 36. Ik heb een in totaal zo'n 23 uur durende bevalling gehad (vanaf gebroken vliezen)Meconium houdend vruchtwater dus helaas genoodzaakt naar het ziekenhuis uiteindelijk met ruggenprik, knip, vacuümpomp bevallen(alles wat ik niet wilde - gebeurde🙈) . Placenta kwam er wel snel en netjes uit en ik had weinig gebloed. Ook erna; iets van 3 dagen maar kraamverband gebruikt en paar daagjes gewone maandverband en na zo'n 6w was m'n menstruatie gewoon weer netjes op schema. Wie weet hebben de dadels bijgedragen aan het weinig bloeden tijdens+na de bevalling. Ow ja, ik ben bevallen met exáct 40w😬

2 jaar geleden

Ik had ook weinig bloedverlies. Geen stolsels enz. Misschien heeft het daar dan wel bij geholpen. 😜

2 jaar geleden

Ooeh die heb ik ook veel gegeten tijdens de laatste loodjes! Fijne bevalling. Geen persweeën. Wel na wat medicatie natuurlijk bevallen. Alleen wel 1,7 liter bloed verloren 🤣.

2 jaar geleden

Als je naast een paar dadels eten ook nog dagelijks boven de koektrommel hangt wel ja, maar das natuurlijk niet de bedoeling😊

2 jaar geleden

Reactie op Nubster

Als je naast een paar dadels eten ook nog dagelijks boven de koektrommel ha ...
Het blijft bij 6 dadels per dag inderdaad en verder snoep ik niet en eet ik heel gezond 😉 Ook alleen water en thee en geen frisdranken of limonades

2 jaar geleden

Reactie op fleetwoodmam

Lijkt me ook niet! Ik gaf alleen advies, zoals de dame had gevraagd! 🥰

2 jaar geleden

Dag allemaal, Graag wil ik jullie vragen om het hier respectvol naar en voor elkaar te houden en de reacties on topic. De topicstarter vraagt hier om advies, niet om een off topic discussie. Vind je een reactie niet prettig, flag deze dan of probeer om niet te reageren. Dan kunnen wij eventueel meekijken en blijft de sfeer wel zo fijn voor iedereen. Reacties die off topic zijn of de sfeer niet ten goede komen, worden verwijderd. Mocht de sfeer daarna niet veranderen, dan wordt het topic helaas gesloten. Groetjes, Anna | Moderator