22 Reacties

één jaar geleden

Dat noem ik praten😊 die van mij (ook 1,5) doet dat op dezelfde manier.

één jaar geleden

Ik persoonlijk vind dit wel praten. De uitspraak is niet goed maar dat duurt ook nog wel even. Je kindje gebruikt woorden en jij begrijpt ze :)

één jaar geleden

In mijn optiek is dit praten ja.

één jaar geleden

Natuurljk! De articulatie komt vanzelf door oefenen en nadoen

één jaar geleden

CB zei dat ze met 18 maanden mama papa en 3 "woorden" moeten zijn. Dat mag ook geluiden/klanken zijn als het maar steeds hetzelfde betekent. Hier zegt ze nog steeds iesj voor zitten en dat is prima. Of baaaaaah voor een schaap. Dus je voorbeelden zijn bij 18 maanden helemaal prima. Voor de ontwikkeling houdt t CB het van Wiechenschema aan als gemiddelde, je kunt hier eens naar kijken 😊

één jaar geleden

Als logopedist kan ik misschien je kleine zorgen wegnemen, maar dit is zeker (beginnend) praten! Net als dat miauw (voor poes), boem (voor vallen) etc. ook tellen als woorden!

één jaar geleden

Ja zeker! Ik vind het super schattig

één jaar geleden

Hier een logopedist. Wat jij omschrijft is echt prima voor zijn leeftijd. Hij moet een heleboel klanken nog gaan leren, dus die goede uitspraak komt vanzelf zolang jij het goede voorbeeld blijft geven. En als antwoord op je vraag: ja dit is praten. Het voorstadium (echt brabbelen, non verbaal communiceren) heeft hij al doorlopen, anders praat hij nu niet ;)

VRIEND

één jaar geleden

Verstaanbare 'brabels' is toch gewoon praten? Onze 2,5 jarige praat honderduit. Merendeel is verstaanbaar maar ook groot deel alleen voor pappa en mamma en klinkt voor anderen als gebrabbel. Duidelijk en goed spreken komt nog. Ik zou het praten noemen. Maar hoe je het noemt maakt ook niet uit. Leuk dat hij al zoveel kan aangeven met 1,5 jaar!

één jaar geleden

Zeker ja! Leuk, onze dochter zegt ook pis en nana 😂

één jaar geleden

Denk maar zo.. er zijn genoeg volwassenen die ‘advocado’ zeggen. En van hen wordt ook verder niet getwijfeld of ze kunnen praten of niet 😜 Nee hoor geintje. Klinkt passend bij de leeftijd dit 👍🏻

één jaar geleden

Dit is gewoon praten hoor. Mijn zoon is pas net met deze fase begonnen met hulp van de logopedist en is nu 2,5 jaar ☺️

één jaar geleden

Bij onze oudste duurde het tot ruim 3 voordat de meeste woorden correct werden uitgesproken (banaan was tot die tijd maan), en heeft hij moeite met bepaalde ingewikkeldere woorden, hoewel hij een flinke ontwikkelingsvoorsprong heeft, ook op taal-gebied

één jaar geleden

Dit is zeker praten hoor.

één jaar geleden

Vaak hebben ze het in de ontwikkeling op deze leeftijd over “geluidswoorden”. Dus wanneer je kind structureel dezelfde klank gebruikt voor iets en een bepaalde klank dus echt één betekenis aan geeft dan mag je het als praten beschouwen vind ik. Hier is het in iedergeval hetzelfde, mijn dochter kent vééél woorden maar misschien worden er maar 5 echt goed uitgesproken.

één jaar geleden

Fijn dat jullie het allemaal eens zijn haha! Als iemand een volgende keer vraagt of hij al een beetje praat, zal ik met trots ja zeggen! Ik vind het zelf ook erg leuk dat hij al zo veel woordjes gebruikt. Maar met andere dingen is hij weer langzamer hoor :)

één jaar geleden

Reactie op Kleinmaargroot

Fijn dat jullie het allemaal eens zijn haha! Als iemand een volgende keer v ...
Sowieso altijd trots zijn op wat hij al kan. Mijn zoon praat dan heel laat maar ik ben trots op elk nieuw woord wat eruit komt. Ik trek mij sowieso niks van mensen aan die vinden dat hij weinig praat. Alsof dat de wereld beter maakt, omdat tegen mij en hem te zeggen 🥲 ik ben trots op wie hij is en wat hij kan en begrijpt.

één jaar geleden

Ja en even als aanvulling; mijn neefje is slechthorend en heb begrepen dat als ze dus woorden zeggen met geluiden die je kunt opschrijven ook mag meetellen (denk aan miauw/toet-toet), en dat ze zoals jij beschrijft va-wa duidelijk consequent voor vrachtwagen gebruiken telt dat ook en uiteraard de gebaren die ze kennen. Dus dan kom je vaak al op meer uit dan je denkt 🤭

één jaar geleden

Ik heb me laten vertellen dat dat praten is

één jaar geleden

Dit is gewoon praten voor mij. Banaan is nana, hond is Wawa. Hij zegt ook wel woorden goed hoor maar sommige dingen zijn gewoon lastig voor hem. Qua ontwikkeling was het rond een jaar zo dat hij 3 geluiden/klanken moest kunnen maken die consistent hetzelfde betekenden. Dus ook bij het CB zien ze dat als praten!