17 Reacties

4 jaar geleden

Wat zij die dag aan wilt hebben = ja. Anders hebben we een hele grote krijspartij met driftbui van half uur en dat is het mij niet waard. Dan maar wat vaker kleding aan die niet bij elkaar staat 😂

4 jaar geleden

Wat zij die dag aan wilt hebben = ja. Anders hebben we een hele grote krij ...
Hhahaha goed argument 😛

4 jaar geleden

Waarom niet? Ik heb mijn dochter altijd zelf laten kiezen en nu ze ruim 11 is nog steeds.. ze is een eigen individu en daarmee heeft ze een eigen mening.. ik stuur wel altijd aan als het echt geen potje is samen, maar dat is nooit geen probleem geweest.

4 jaar geleden

Misschien heel raar.. maar is het niet zo dat als je een peuter bijvoorbeeld zelf zijn/haar kleding laat kiezen. Dat de peuter dan denkt dat ie meerdere beslissingen zelf mag nemen zonder te vragen en dan zoiets heeft van “ dat doe ik ook even zelf” . Het is maar een beredenering hoor , he zelf NOG geen kindjes maar ben wel benieuwd naar de meningen zodat ik hier uiteraard van kan leren voor als de kleine er is .

4 jaar geleden

Juist zelf laten kiezen.. ze hebben een eigen ik en die mogen ze op die manier ook ontdekken. Ik laat ons zoontje wel kiezen uit bijvoorbeeld 2 truitjes en daarna 2 broeken die dan bij elkaar zouden passen. Zo kan hij zelf kiezen en heeft hij ook niet teveel keuze. Zo probeer ik dat met veel dingen te doen.

4 jaar geleden

Wij laten onze dame van 4 jaar ook al een tijdje zelf kiezen. Ze begint nu ook zelf haar kleding in de winkel uit te zoeken. Soms vraagt ze of ik een setje wil pakken, maar als ze naar school gaat doet ze het meestal zelf (misschien wel omdat dat de dagen zijn dat papa de kleding uitzoekt 🤣).

4 jaar geleden

Jahoor hier ook! Zoontje van 4 kiest zelf uit zijn kast een shirt, broek en sokken wat hij leuk vind...als het niet matcht of te warm/koud is stuur ik bij en kiezen we samen iets anders, of ik laat 'm kiezen uit 2 dingen die wel kunnen. Zo leert hij zelf keuzes maken als eigen persoontje.

4 jaar geleden

Mijn peutermeisje vindt alles wat ik uit de kast trek nog prima gelukkig!

4 jaar geleden

Mijn dochter van 4 kiest zelf, anders is het elke dag een strijd.. Ik mag nog wel inbrengen wat wel of niet bij elkaar past maar of en welke jurk/broek/rok enz. heb ik nog weinig invloed op. En dat is prima!

4 jaar geleden

Reactie op Like it

Misschien heel raar.. maar is het niet zo dat als je een peuter bijvoorbeel ...
Daar kan je zelf duidelijke afspraken in maken.. Overigens ligt het ook aan karakter van je kind. Bij mijn zoon heb ik het langer uitgezocht want dat vond hij prima.. Mijn dochter is in alles veel meer zelfstandiger en heeft het nodig dat zij zelf keuzes kan maken. Anders beperk ik haar enorm en tast ik haar zelfs iets aan in haar zijn. Ze houdt van regelen enz, zal later ook vast leidinggevende of regelbaan oid krijgen. Dus waar zij zelf kan kiezen mag dit maar wel binnen de grenzen die ik aangeef.

4 jaar geleden

Nog geen kinderen, maar wel leerkracht en dan zie je soms shirtjes met korte mouwen bij -5 omdat het kind zelf mocht kiezen 🤔 Ik zou zeggen, zeker eigen inbreng, maar ouders bepalen of het gepast is.

4 jaar geleden

Reactie op 3eschatje

Daar kan je zelf duidelijke afspraken in maken.. Overigens ligt het ook aa ...
Dank je wel voor je reactie ♥️

4 jaar geleden

Toen ik klein was hebben ik en mijn broer nooit ons eigen kledij gekozen. We vonden dat ook niet erg,het was gewoon zo.. ik had wel soms eens iets dat ik absoluuuuut niet aanwilde. Maar toch moest.. dan heb ik het op een speeldag in de bossen ver weg gegooid en toen ze vroeg waar mijn vestje was, zei ik "oei die ben ik precies kwijt" Ik weet niet of ze het doorhad,want ik denk wel dat ze dat wist dat ik het afschuwelijk vond.. ik weet ook niet meer precies wanneer we ons eigen kledij begonnen zelf kiezen.. Ik ga dat wel allemaal zien met mijn eigen dochter 😊🤷🏼‍♀️

4 jaar geleden

Hier niet. Dan zou iedere dag een naaktloopdag worden ben ik bang 😬

4 jaar geleden

Tussen max 2 pakjes dan toch. Als ik mijn zoon toen liet doen, had ie alle dagen sport/ voetbalkleren aan. En op school moet ie toch deftig aan. Sportkleren zijn om te sporten heb ik minstens 500x gezegd in zijn heel leven. Tijdens de vakanties wanneer we nergens heen moeten mag ie zeker zelf kiezen.

4 jaar geleden

Hier wordt het niet gedaan. Mijn boys zouden hun eigen kleren nog ni herkennen. Het boeit hen niet wat ze aandoen. Tenzij een salopette ( tuinbroek) dat vindt ons wiebe absoluut niet leuk .

4 jaar geleden

Jazeker mag mijn peuter zelf haar kleren uitzoeken. Sinds ze een jaar of twee is zelfs! Kan het niet eens herinneren. Ze begon heeeeeel vroeg met ik vind dat niet mooi en ik wil deze aan en niet die.. dusja.. Ik vind het belangrijk dat ze zichzelf kan zijn. Ze weet heeeel goed wat ze wel en niet wil en wat ze wel of niet mooi vind. Soms best beschamend met cadeautjes 😩