Jaloerse peuter

Aprillbaby
één maand geleden
Volgen
Mijn kindje van bijna 2 is erg jaloers op haar zusje van 7 weken. Dit resulteert zich door steeds negatieve aandacht te vragen en zodra het haar lukt d'r zusje te krabben of te slaan. Eerst gaat ze dan lief aaien en dan haalt ze uit. Ze krijgt hier 'straf' voor doormiddel van uitleg dat dit niet mag/pijn/verdriet en zet haar even op de trap en zeg dat ze even na moet denken. Ik laat haar daar een minuutje in eigen space en zeg dan kunnen we weer lief doen tegen elkaar en weer samen spelen en dan zegt ze altijd ja en gaat ze lief spelen, maar het blijft zich herhalen. Wat ook niet meezit is dat de kleine een huilbaby is en we regelmatig met haar in het ziekenhuis zitten voor opnames vanwege medische redenen dus daardoor naar de oppas/grootouders moet. Dit probeer ik te compenseren door regelmatig iets alleen met d'r te doen en dit gaat hardstikke goed. Het is altijd een super lief meisje geweest dus vind het vervelend hier mee om te gaan of moet ik het anders aanpakken. Dit gedrag is ze gaan vertonen na de eerste opname van ons dochtertje.
Reageer
Typ hier je reactie
3 reacties
MommyR2020
één maand geleden
Persoonlijk denk ik dat dit erbij hoort! Voor haar is het enorm wennen dat ze ineens haar papa en mama moet delen. Is een fase! Heel goed hoe jullie het aanpakken 🥰
Roos | 24Baby
één maand geleden
Volgens mij is dit vrij normaal gedrag; kindjes moeten erg wennen om hun papa/mama ineens te moeten delen en niet meer alle aandacht te krijgen. Ik heb er nog geen ervaring mee (binnenkort😅), maar in dit artikel staan wat tips. Wie weet heb je er wat aan! https://www.24baby.nl/peuter/gezin-opvoeding/een-tweede-kind/ Succes!
Mjk86
één maand geleden
Lastig hè. Hier ook een lichtelijk jaloerse peuter. Bij haar uit dat zich door voornamelijk héél druk en luidruchtig te zijn en aandacht te vragen. Ik probeer haar net als jij wat alleen-aandacht te geven. Maar ook om haar te betrekken bij haar zusje. Flesje roeren en vasthouden voor haar zusje. Schoon luiertje alvast openvouwen en doekjes aangeven enz. Beetje voor het stoere grote zus gevoel. De ene dag gaat het beter dan de ander dag, het is ook hard wennen natuurlijk. Voor ons en voor de peuter.