5 Reacties

3 jaar geleden

Ik zou niet meer op blote voeten buiten lopen. Ook gezien de kans op straatvuil en dergelijke...en katten plassen ook in een tuin ook op gras.

3 jaar geleden

Ik zou het niet aanraden maar ik denk dat het met je handen er vooral om gaat dat je met je handen later weer dingen vastpakt en in je gezicht mee zit etc dat doe je met je voeten niet

3 jaar geleden

Reactie op eef123-24

Ik zou het niet aanraden maar ik denk dat het met je handen er vooral om ga ...
Precies, de kans op kruisbesmetting via je voeten is zo klein, dat het wel verwaarloosbaar is. Ik had er zelf helemaal niet over nagedacht en loop heel graag op blote voeten in de tuin. Wij hebben geen katten in de buurt, dus dat scheelt ook wel.

3 jaar geleden

ik loop inderdaad ook altijd graag op blote voeten. Maar bij ons lopen best veel katten door de tuin... Vandaar dat ik het me afvroeg

3 jaar geleden

Toevallig heb ik een tijdje geleden een situatie gehad waarin ik voor mijn werk ergens kwam waar een slagveld aan kattenpoep lag. (Wat ik uiteraard niet aangeraakt heb). Heb toen de vk gebeld en zij gaf aan dat de kans op een toxoplasmose besmetting (dus van de kattenpoep en werken zonder handschoenen) heel klein is, dat je het haast op je lippen moet smeren of echt in je mond moet stoppen wil het een echt gevaar zijn. Maar, zonder handschoenen is natuurlijk een risico omdat je daarna inderdaad bijvoorbeeld je gezicht aanraakt of toch eten gaat bereiden terwijl erg bijvoorbeeld nog (ongemerkt) wat onder je nagels zit e.d. Lijkt mij dat je je voeten niet zo snel in je gezicht of mond zal stoppen 😉. Dus ik denk zelf dat het geen kwaad kan. Desnoods bij binnenkomst je voeten weer even wassen (en handen als je je voeten aangeraakt hebt)