28 Reacties

18 dagen geleden

Andere dagen sporten of werk wisselen gaat helaas niet ivm onze beider planning

18 dagen geleden

Hoi! Misschien helpt het als jij of je partner de dag van te voren alvast wat dingen voorbereid. Bijvoorbeeld het eten. Als mijn man van huis is vraag ik altijd of hij wel eten voor ons achter laat omdat mij dat zo enorm helpt. Voor jou kan dat natuurlijk ook iets anders zijn. Hopelijk helpt het!

18 dagen geleden

Reactie op mijnprofiel

Hoi! Misschien helpt het als jij of je partner de dag van te voren alvast w ...
Hai! Ja dat doe ik dus ook vaak al ;). Vandaag niet en je ziet dat het ook deze dag is dat ik dit bericht schrijf...

18 dagen geleden

Hier bekijken we het echt per dag. Gister naar de kinderboerderij geweest en toen ging mijn oudste bijv super lief slapen tussen de middag, maar wilde de jongste gevoed. Toen samen met de oudste schoongemaakt toen de jongste (4 mnd) lag te slapen. Hij ruimt zijn kamer op en in tussentijd stofzuig ik de overige ruimtes, doen samen de was, enz. Ook doen mijn man en ik op andere dagen zoveel mogelijk afwisselen qua wc’s reinigen, keuken reinigen, stofzuigen, etc. Ook het eten maken verdelen we. Ik bestel boodschappen online en anders gaan we met een klein karretje door de winkel. Ik heb hetzelfde als jou, dat als het een dag slecht wil ik ook bozer op de peuter wordt. Maar bij ons wordt het beter en begrijpt hij steeds meer. Ook honderd keer uitleggen helpt daarbij en soms even samen spelen en dan weer door met iets anders.

18 dagen geleden

Reactie op saskiat91

Hier bekijken we het echt per dag. Gister naar de kinderboerderij geweest e ...
Moeilijk he. Hij wil het liefst de hele dag samen dingen doen die hij heel leuk vindt. Jongste heeft een ander temperament is minder gevoelig en kijkt ook graag en doet zijn eigen ding

18 dagen geleden

Reactie op Irisiris

Andere dagen sporten of werk wisselen gaat helaas niet ivm onze beider plan ...
Ik denk toch dat dit de enige oplossing is. Mij lijkt het ook zwaar om er 2 dagen achter elkaar alleen voor te staan incl avondritueel. Ik zou toch kijken of je partner een andere dag kan sporten of jij een werkdag wisselen. Wij hebben juist de afspraak dat de andere ouder op de mama-/papadag op tijd thuis is. Sporten kan dan altijd nog na bedtijd.

18 dagen geleden

Lastige situatie! Misschien kun je in elk geval het huishouden op die dagen laten voor wat het is? En dat bijvoorbeeld in het weekend onderling verdelen als jullie beiden thuis zijn? En als het echt niet gaat, dan misschien een (extra) dag naar de opvang, of de oudste een halve dag naar de peuterspeelzaal om jou en beetje rust te geven? Een dag extra werken voelt misschien minder zwaar, maar ik weet natuurlijk niet wat voor werk je doet en of dit een optie is voor je. En anders zoveel mogelijk proberen rustmomentjes af te spreken met de kids waarop jij even kan bijkomen en zij een rustige activiteit ondernemen, zoals samen boekjes lezen of aan tafel iets eten Sterkte!

18 dagen geleden

Ooooo meid alsof ik m’n eigen leven aan het lezen ben 😵 Alleen werkt mijn man thuis dus die kan gelukkig af en toe nog even bijspringen als het echt even niet gaat! Het opruimen en huishouden laat ik die dag dan ook echt even helemaal los… ‘s avonds ruimen ik en mijn man alles op, zodat we de ochtend fris weer beginnen… Vaak gaan we er ‘s ochtends 6:30 uur uit en helpt mijn man met aankleden en brood smeren en eten zodat ik mezelf even kan aankleden. Hier wil de oudste van bijna 3 ook niet meer slapen terwijl z’n batterij om 14:00 eigenlijk al op is… Waardoor hij HEEEEEEL erg vervelend en stout gaat doen door vermoeidheid 🤡 soms weet ik ook niet meer wat ik er mee aan moet… dus lees even mee voor tips! Tv kijken laat ik de oudste alleen doen als ik even wil koken. De jongste vindt tv helemaal niks, dus die kan ik daar ook niet mee afleiden haha

18 dagen geleden

Probeer je huishouden samen met je kids te doen! Ze vinden het super om te helpen. Duurt wel wat langer natuurlijk… maar 3 vliegen in 1 klap. Zij blij, jij blij en het huishouden klaar. Plus, hoe jonger je je kids meeneemt in het huishouden, hoe beter ze later zullen gaan helpen (uit boek: jagen, verzamelen en opvoeden)z Huishouden laten liggen zou ik niet adviseren want dan moet je het in de avond nog gaan doen. Of je moet je man dan aan het werk kunnen zetten 😛

18 dagen geleden

Reactie op E1989

Ik denk toch dat dit de enige oplossing is. Mij lijkt het ook zwaar om er 2 ...
Eens, papa moet maar op een andere dag/tijd sporten. En huishouden laten voor wat het is.

18 dagen geleden

Hier twee dames van net 1 en 2,5. En ik heb maandag en woensdag als mama dag en die vind ik ook pittig. Vooral omdat m’n man 6 uur ‘s ochtends al vertrekt en rond 7 uur ‘s avonds pas weer thuis is. Het zoeken naar een break is de uitdaging om het vol te houden. Huishouden gaat hier op een laag pitje. Soms staat het aanrecht uit te puilen en schuif ik een pizza in de oven. Dat werken we in de avond wel weer weg. Als m’n man thuis komt weet hij het dan al weer, het was zo’n dag. Ook gaat hier tegenwoordig soms een Disney dvd aan wanneer de jongste op bed ligt. Dan is de oudste even afgeleid en dan pak ik even een momentje om te chillen. En naar buiten gaan, rondje stad, kinderboerderij, speeltuin, dat soort dingen breken echt de dag en een beetje frisse lucht en zonlicht geven zoveel energie. Succes mama!

18 dagen geleden

Is het nog een idee om tijdens het 2e dutje van je jongste met je oudste even samen in je eigen bed te rusten/dutje te doen? Mijn dochter is net drie, moet eigenlijk echt nog slapen maar vindt zelf van niet 🙄 In bed leggen heeft geen zin maar als ze ziet dat ik ga slapen/in slaap val dan is het wel oké. Ze mag dan op de plek van papa liggen wat ze ook heel grappig vindt en dan samen slapen. Ik doe dit op de woensdag en dat is echt even mijn bijkom moment midden in de week 😴😴😴

18 dagen geleden

Ik heb bij mijn oudste ook altijd 2 dagen achter elkaar "vrij' gehad en vond dat heel pittig. Daarom in overleg met mijn werkgever gekozen om mijn vrije dagen te spreiden en dat bevalt nu met twee kinderen véél beter. Wellicht is dat ook een optie voor jou? Daarnaast zou ik aan je man vragen of hij niet kan gaan sporten nadat de jongens in bed liggen of maar 1 van de 2 dagen.

18 dagen geleden

Autorijden en als ze slapen de auto parkeren en zelf chille in de auto. Oordopjes mee en serie kijken ofzo 🚗

18 dagen geleden

Herkenbaar. Ik ben momenteel thuis met een peuter van 2 en een baby van 3,5 maand. Peuter is lief maar kan totaal niet alleen spelen en wilt dat ik overal aan mee doe. Wilt ook elke 2 minuten weer iets anders doen. Ik probeer haar bij het huishouden te betrekken, zoals koken en de was. De rest doe ik samen met man wanneer hij thuis is of wanneer peuter op de opvang is (15 uur per week). Ik vind het vooral lastig omdat de baby ook nog veel nodig heeft natuurlijk. Slaapjes, voeding, aandacht, kan zelf niet kruipen of lopen uiteraard. Ik merk dat peuter dan jaloers wordt wanneer de baby een fles krijgt en gaat dan nog meer aandacht vragen, zeuren, huilen etc. Als het echt niet gaat dan zet ik toch gewoon de tv aan. Dat werkt voor peuter wel, dan zit ze langer dan 30 seconden stil haha. Wij hebben wel de afspraak dat sporten momenteel alleen wordt gedaan nadat peuter op bed ligt. En dan om en om doen we de avond met baby en kan de ander dus vanaf ongeveer 19:00 uur gaan sporten. Ik ben echt blij als man rond 17:00/17:30 stopt met (thuis)werken. Ben dan vaak helemaal gaar.

18 dagen geleden

Oudste een uur op de kamer laten spelen als het s middags 'bedtijd' is? Dan hebben jullie beide even rust. En idd huishouden samen doen of laten voor wat het is en dat met je partner oplossen op een ander moment. Op mijn mamadag doe ik bewust niks in het huishouden, vind de zorg al pittig genoeg to be honest (en dan slaapt ie ook nog!)

18 dagen geleden

Vooral veel herkenning ❤️

18 dagen geleden

Huishouden op een andere dag doen ? En verder : nagaan waar je energie van krijgt en wat je energie kost en dat aan activiteiten afwisselen met je kids ? En proberen in beide dutjes van je jongste 20 minuutjes te liggen op de bank (weet niet of de oudste dan even iets voor zichzelf kan doen). Zo doe ik het (1 kindje, maar wel snel overprikkeld ☺️).

18 dagen geleden

In de middag alvast warm eten zodat in de avond een broodje volstaat?

18 dagen geleden

Als ik het avondeten en avondritueel alleen moet doen terwijl mijn man niet thuis is.. zorg ik dat ik alvast voor die dag(en) gekookt heb zodat ik het alleen nog hoef op te warmen.