16 Reacties

één jaar geleden

Oh zo ontzettend herkenbare klachten! Daarbij is na dik 9 maand mijn hele cyclus nog van slag… dit ook door een niche bij het litteken. Nu een pil wissel en hopelijk werkt dat! Ook heb ik wel eens van die rare steken aan de uiteindes van het litteken bij bepaalde bewegingen die dan doorschieten in mn lies/been.

één jaar geleden

Toen de gynaecoloog een keizersnede voorstelde had ik geen idee waar ik precies ‘ja’ op zei. Die voorlichting wordt eigenlijk helemaal niet gegeven dus alles overkomt je. Tenminste, zo heb ik het ervaren. Die eerste 3 weken vond ik pittig want ik kon m’n buikspieren gewoon niet gebruiken. Sta dan maar eens 10 keer per nacht op, hele happening 😂🙈 Daarna eigenlijk geen last meer van gehad!

één jaar geleden

Diastase met ernstige rugpijnen, echt vreselijk. Maandag weer naar de huisarts.

één jaar geleden

Ik wil je niet bang maken maar dat laatste 'buikvet wat zo over de litteken hangt omdat de buikspieren nog niet zijn hersteld' dat gaat nooit helemaal weg omdat het litteken wat naar binnen trekt. Ik ben inmiddels weer op pre zwangerschappen gewicht, buikspieren zijn weer aanwezig door het vele sporten en nog steeds hangt het ruim een jaar later het er een beetje overheen. Vriendinnen die (langer geleden) een keizersnede gehad hebben, hebben hetzelfde helaas. De andere klachten zijn gelukkig weg alhoewel dat best wel een tijd geduurd heeft en het litteken voelt nog steeds niet prettig als er wat tegenaan zit.

één jaar geleden

Ik heb bekkenklachten gekregen doordat de buikspieren doorgesneden waren en er teveel uit mijn bekken moest komen 🫣 Hoop dat het nog overgaat. Begon na 6 weken (toen ik weer mocht tillen en bukken) en is nu nog niet over. Daarnaast heb ik dagen dat het litteken erg brandt. En plassen doet altijd nog een beetje pijn.

één jaar geleden

Reactie op Miek_

Ik wil je niet bang maken maar dat laatste 'buikvet wat zo over de litteken ...
Bij mijn zus is het wel helemaal plat geworden! Bij mij nog lange niet 🫣 maar ben ook nog niet op gewicht.

één jaar geleden

Reactie op dromen

Bij mijn zus is het wel helemaal plat geworden! Bij mij nog lange niet 🫣 m ...
Plat is mijn buik wel maar toch trekt het litteken naar binnen waardoor het er iets overheen hangt. Het vet in je venusheuvel krijg je natuurlijk niet weg, heet niet voor niets venusheuvel ;)

één jaar geleden

Reactie op Miek_

Plat is mijn buik wel maar toch trekt het litteken naar binnen waardoor het ...
Okay, ja bij haar is dat echt niet! Misschien heeft ze gewoon geluk :)

één jaar geleden

Reactie op dromen

Okay, ja bij haar is dat echt niet! Misschien heeft ze gewoon geluk :)
Ik denk het want ik ken niemand met een keizersnede waarbij dit niet zo is :)

één jaar geleden

Ik ga nu sinds twee weken naar de fysio (voor m’n bekken, maar keizersnede pakt ze ook een klein beetje mee), de osteopaat en maandag as naar een huidcentrum waar ze apparatuur hebben voor de diepere huidlagen. Ik hoop met dit alles dat ik snel van alle klachten rondom het litteken verlost ben!

één jaar geleden

Heb lang een bruine rand er omheen gehad en het liep erg scheef met verdikkingen. Gewoon heel lelijk. Nu is het acceptabel gelukkig. Mijn wond is een week na de keizersnede open gegaan door een hematoom, heeft 8 weken geduurd voordat het dicht was.

één jaar geleden

Reactie op Miek_

Ik wil je niet bang maken maar dat laatste 'buikvet wat zo over de litteken ...
Herkenbaar! Ik ben aan het sparen voor de buikwandcorrectie ;)

één jaar geleden

Reactie op Kleintje32

Herkenbaar! Ik ben aan het sparen voor de buikwandcorrectie ;)
😄 Gelukkig zie je er bij mij in bikini er gelukkig niets van, maar in de sauna dus helaas wel. Ik heb mij er maar bij neergelegd maar jammer vind ik het wel. Het is gewoon echt heel lelijk.

één jaar geleden

- het herstel vond ik heeel pittig, ik kon alleen maar op mijn rug liggen in bed en kon niet zelf overeind komen. Kon niks zelf met mijn zoontje de eerste week, daarna ging het wel snel beter. - blijvende 'harde plekken' rondom litteken in mijn buik. Na 4 maanden hiervoor bij een osteopaat geweest, na een paar (pijnlijke) behandelingen was dit over. - pijn in lage onderrug, bekken en stuitje Met fysio, osteopaat, craniosacraal therapie en personal trainer eindelijk van de pijn af na zeker 10 maanden hard eraan werken. - vel dat over het litteken hangt heb ik nog steeds, maar kan ook puur van de uitgerekte huid zijn; heb ook heel veel striae en mijn buik was echt méga 😋

één jaar geleden

Ik heb 9 dagen geleden mijn tweede geplande keizersnede gehad dus ben nu niet perse "verbaasd" over de klachten die er bij komen kijken. Waar ik vooral last van heb is geen gevoel meer in mijn huid boven het litteken. Dit is nooit meer hersteld na mijn eerste keizersnede en het dove gevoel is nu hoger komen te liggen. Daarnaast hangt mijn buik over het litteken heen, als een afdak. Dit is ook nooit goedgekomen en mijn buik is nu nog heel slap en hangt nog meer (ga er wel vanuit dat dit nog wat beter wordt). Verder heb ik deze keer een blaasontsteking overgehouden aan de katheter en schijn ik na mijn eerste keizersnede al een heel dun litteken te hebben in de baarmoeder. Dus heeeeel blij dat ik voor een tweede keizersnede ben gegaan, gezien het risico op een baarmoederscheur

één jaar geleden

Een goeie shiatsu therapeut kan litteken massage doen voor een goede doorbloeding. Doof gevoel gaat hierdoor weg en het litteken jeukt niet meer bij weersverandering of pijn bij aanraking.