20 Reacties

één jaar geleden

Als logopedist zeg ik dat het echt niet uitmaakt naar welke je gaat! Allebei is het eigenlijk hetzelfde alleen een andere organisatie maar allebei de organisaties zijn even fijn. Ik ben zelf wel enorm voorstander van deze behandelgroepen, voor sommige kinderen is 1 a 2 dagen per week logopedie echt niet voldoende en vaak maken ze op zo’n groep echt enorme sprongen! Ik zou hem voor allebei inschrijven en waar als eerste een plek vrijkomt, die zou ik nemen!

één jaar geleden

Reactie op Logootje

Als logopedist zeg ik dat het echt niet uitmaakt naar welke je gaat! Allebe ...
Dank je wel voor je reactie. Hij krijgt inderdaad al 2x per week logopedie en we zien wel vooruitgang, maar een inhaalslag blijft uit zeg maar. Ik hoop ontzettend dat hij baat heeft bij zo'n behandelgroep.

één jaar geleden

Mijn zoon heeft bij Auris op een TOS behandelgroep gezeten. Ze hebben daar wonderen verricht. Voordat hij startte kon hij maar een paar woordjes zeggen. 9 maanden later vertelt hij hele verhalen (overigens bleek toen dat hij toch geen TOS had) Ik zou je keuze op de lengte van de wachtlijst baseren, want de wachtlijsten zijn lang en hoe sneller hij op de behandelgroep terecht kan hoe beter

één jaar geleden

Reactie op Elmo87

Mijn zoon heeft bij Auris op een TOS behandelgroep gezeten. Ze hebben daar ...
Wat fijn dat het voor jouw zoon zo goed gewerkt heeft!

één jaar geleden

Ik kan je inhoudelijk niet helpen, maar ben blij dat dit topic niet gaat over de keuze tussen twee namen, zoals ik eerst dacht toen ik de titel zag 😅.

één jaar geleden

Reactie op Lace

Ik kan je inhoudelijk niet helpen, maar ben blij dat dit topic niet gaat ov ...
🤣🤣🤣🤣

één jaar geleden

Geen persoonlijke ervaring maar mijn moeder werkte bij Kentalis (met iets oudere kinderen met TOS). Zij vertelde laatst toevallig toen we het over een soortgelijke situatie hadden van iemand, dat ze zien dat het overgrote deel van de peuters die dus naar zo’n groep gaan vervolgens gewoon in het reguliere onderwijs kunnen instromen en meekomen. Dus juist na die extra begeleiding in de peutertijd kunnen veel kinderen later weer prima meekomen ☺️ succes met je keuze verder

één jaar geleden

Reactie op Rataplan

Geen persoonlijke ervaring maar mijn moeder werkte bij Kentalis (met iets o ...
Fijn om te horen!

één jaar geleden

Ik doe onderzoek vanuit één van beide organisaties (en werk samen met de andere) en kan je vertellen dat er in grote lijnen weinig verschil zal zijn. Het belangrijkste is dat je je kindje zo snel mogelijk naar een behandelgroep brengt, want hoe vroeger hij begint, hoe beter! En misschien dat de afstand tot de behandellocatie nog verschilt, dat kan ook wel verschil maken als je hem twee of drie keer per week gaat brengen en halen. Succes!

één jaar geleden

Ps deze website is in het leven geroepen om betrouwbare info te bundelen. Hij is nog in ontwikkeling, maar er is al veel te halen, met name voor ouders: https://www.allesovertos.nl

één jaar geleden

Ik ben werkzaam geweest bij Kentalis, dus kan alleen van daaruit je vraag beantwoorden. Denk wel dat het klopt wat anderen zeggen, dat ze bij beide je zoontje goed kunnen ondersteunen! Dus het kijken naar de kortste wachtlijst zou ik zéker aanraden. Op de Taaltrein krijgen de peuters echt een ‘taalbad’, alles draait de hele dag om taal en communicatie, zonder dat het schools aanvoelt. Kentalis is een professionele organisatie met kundige behandelaren op de groep (pedagogisch behandelaar/logopedisten) Ieder kind is natuurlijk verschillend, maar ik heb vaak peuters zien vertrekken met veeeeeel meer zelfvertrouwen en veel beter meekomen met leeftijdsgenootjes. Veel succes lieve mama!

één jaar geleden

Wij hebben twee neefjes en deze hebben beide op de Babbel van Pento gezeten vanwege TOS. (Een zit er nog op.) Ze zijn daar altijd met super veel plezier geweest en hebben ook veel vooruitgang geboekt in korte tijd! Vooral frustratie die zij ervoeren omdat ze zich niet konden uiten was nadat ze startte vrij snel weg. Kun je bij beide niet even gaan kijken op locatie? Ik denk dat je dan misschien wel een gevoel hebt wat het beste bij je zoontje past. Overigens zit de oudste van de twee nu op het speciaal onderwijs (cluster 2 school), zit helemaal op zijn plek en doet het super goed. Ze gaan zelfs kijken of hij weer kan instromen in het regulier onderwijs. (Al zou ik iedereen het gunnen om op zo’n leuke school te zitten als hij nu zit.) Dus zeker een positief verhaal! En ook ons jongste neefje die nu drie jaar is, maakt grote sprongen sinds hij naar Pento gaat. Hij zegt sinds kort pas woordjes, maar kan zich wel ook mede dankzij gebaren heel goed uiten. Hoop dat je hier wat kracht uit haalt, want er komt natuurlijk veel op je af.

één jaar geleden

Reactie op Mama-Lies

Ik ben werkzaam geweest bij Kentalis, dus kan alleen van daaruit je vraag b ...
Sluit ik me helemaal bij aan! Ik werk bij Kentalis dus ben niet echt objectief misschien 😉. Maar bij Pento zit je zeker ook goed. Ik zou ook voor de kortste wachtlijst gaan. Veel succes!

één jaar geleden

Reactie op Flevo

Ps deze website is in het leven geroepen om betrouwbare info te bundelen. H ...
Bedankt, dat is handig!

één jaar geleden

Ik ken Pento niet maar vanuit m’n werk zeer positieve ervaringen met Kentalis!

één jaar geleden

Mijn oudste zoon heeft op de taaltrein gezeten, hij vond het prachtig! Echter weet ik niet of je wat aan mijn verhaal hebt, mijn zoon kreeg de diagnose vermoeden van TOS ivm taalachterstand alleen hij had vocht in z'n oren. Na de operatie mocht hij wel op de taaltrein alleen hij heeft zo'n inhaalslag gemaakt dat ik denk dat tos niet meer bij hem hoort. Iets wat mij wel erg geruststelde was dat ze zeiden, hij zal alleen nooit docent Nederlands worden voor de rest kan hij alles doen

één jaar geleden

Wat ontzettend fijn om jullie positieve verhalen te lezen! Waar ik gisteren met een een verdrietig gevoel naar bed ging, heb ik nu een gevoel van hoop. We gaan hem bij beide organisaties inschrijven en dan zien we wel verder. Zoals ik het lees komt hij sowieso goed terecht.

10 maanden geleden

Reactie op Leonore1985

Wat ontzettend fijn om jullie positieve verhalen te lezen! Waar ik gisteren ...
Hoi, mag ik vragen hoe het nu gaat met je zoon, kwa onderwijs en taalontwikkeling? Mij dochter van 3 heeft ook taalachterstand zij wordt binnen kort getest en daarna gaan we het bespreken hoe en wat over school,vindt het wel heel spannend

10 maanden geleden

Reactie op Ccee

Hoi, mag ik vragen hoe het nu gaat met je zoon, kwa onderwijs en taalontwik ...
Natuurlijk mag dat. Hij gaat sinds een paar weken 3 dagdelen per week naar Babbel van Pento. Hij heeft het er ontzettend naar zijn zin en wat we vooral nu al merken is dat hij rustiger is omdat hij zich begrepen voelt, hij gebaren gebruikt wanneer hij het niet met taal kan duiden en dat hij al meer woorden gebruikt. De uitspraak is nog niet altijd goed, maar dat kan ook aan zijn mond motoriek liggen (verlaagde spierspanning). Al met al op zo'n korte termijn al ontzettend enthousiast en we zijn blij dat we deze stap genomen hebben.

10 maanden geleden

Reactie op Leonore1985

Natuurlijk mag dat. Hij gaat sinds een paar weken 3 dagdelen per week naar ...
Fijn om te horen dat het goed gaat, en wat goed dat hij al binnen paar weken wat rustiger is gewoorden( ik merk ook bij mijn dochter ook als ze zich niet begrepen voelt dat ze dan echt boos wordt of ze gaat heel hard huilen)