11 Reacties

2 jaar geleden

Vriendin haar zoon eet wraps. Maar ook veel yoghurt met fruit. Rijstwafels en crackers.

2 jaar geleden

Brinta of havermout voor ontbijt?

2 jaar geleden

Volkoren crackers, pap, havermout, wraps, toast, pannenkoek, wentelteefjes, ontbijtgranen (cornflakes zonder suiker, gepofte granen, jumbo huismerk heeft ontbijtgranen met nutri score A). Voor de lunch kan je ook een soort salade maken ofzo van allerlei soorten groenten en bijv witte bonen of kikkererwten oid er doorheen voor eiwitten en vezels.

2 jaar geleden

Mijn tip zou eigenlijk zijn om geen vervanging aan te bieden. Of echt alleen als het 'soortgelijk' is en je het oke vindt dat je kind dit (bij wijze van spreken) de aankomende jaren altijd eet met de lunch. Op deze leeftijd testen ze je namelijk echt wel uit. Hier is het: - wij bepalen: wat, wanneer - hij bepaalt: hoeveel En ja, soms is dat niks. Zijn eigen keus, als hij echt honger heeft dan eet hij wel. Ik probeer het nooit af te dwingen, omdat ik las dat kindjes juist een hekel kunnen krijgen aan bepaald eten dan. Dus niks eten mag ook. En als ik een alternatief geef, wil hij die de dag erna ook (hij is bijvoorbeeld dol op champignons en kip, en wil dan geen groenten. Zo werkt het bij ons niet.). We zijn er 'the hard way' achter gekomen dat dit voor ons echt het beste werkt: 1x ipv avondeten aan tafel brood in de kamer, hij wilde amper nog in zijn stoel zitten daarna. Als je alternatieven prima vindt: Zie inderdaad bij vrienden ook veel wrap eters of crackers. Eet je kindje het zelf of help je nog? Zelf eten werkt hier ook het beste.

2 jaar geleden

Geen eens een periode geen brood. Geef craquotjes of iets anders in de plaats en bied dan na een 2tal weken opnieuw brood aan. Maar geef het hem terwijl je dan zelf ook hetzelfde brood met hetzelfde beleg eet. Heeft hier geholpen. Onze meid wilde op een bepaald ogenblik ook geen brood meer eten en nu is ze er opnieuw verzot op. Maar inderdaad niet beginnen met 3 dingen tegelijk aanbieden omdat ze de eerste 2 dingen niet willen.

2 jaar geleden

Havermout! Heel snel klaar (in warme melk strooien, niet meekoken) en vult goed. Trage koolhydraten. Lekker mer fijngesneden appel erdoor, rozijnen of sinaasappel/mandarijn en als hij wat groter is kaneel en noten.

2 jaar geleden

Mijn zoontje 1,5 heeft nu ook zo’n periode, als ik brood maak en voor hem neerzet eet hij het gewoon niet op! Ook verschillende broodbeleg en smeersels maken niks uit. Ik probeer andere alternatieven. Als ik hem dan bijv. Croisantje geef eet hij wel. Of yoghurt , rijstwafel..

2 jaar geleden

Reactie op Hoi1

Mijn zoontje 1,5 heeft nu ook zo’n periode, als ik brood maak en voor hem n ...
Komt vanzelf wel weer dat hij het wel weer wil eten

2 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Mijn tip zou eigenlijk zijn om geen vervanging aan te bieden. Of echt allee ...
Nee hij eet zelf gewoon. Maar ik denk er zelf ook wel beetje over zoals jij denkt. Laat hem nog maar even aan klooien

2 jaar geleden

Onze zoon heeft ook fases waarin brood geweigerd wordt... ik doe dan een paar dagen even andere dingen; Voor ontbijt bijvoorbeeld; pannenkoekjes van banaan en havermout/havermout met volle melk en geprakte banaan/ontbijtkoek Met de Lunch bijvoorbeeld roerei. Hier helpt sowieso afwisseling heel goed. Wij vinden het ook niet lekker om elke dag brood te eten 😅 Het helpt bij onze zoon overigens ook om te variëren in z'n brood(kleur); maisbrood, volkoren brood, krentenbollen, volkoren broodjes etc.