19 Reacties

22 dagen geleden

We hebben haar hoger liggen in het bed dan ons zelf ivm de deken. En onze kussens zover mogelijk bij haar vandaan.

22 dagen geleden

Ja onze kleine 17 maanden slaapt al heel lang tussen ons in. Hij blijft altijd opdezelfde plek liggen. De deken blijft tot onze middel dus daar komt hij niet onder. De kussens zijn ver bij hem weg. Ik draai wel gewoon maar merk wel dat ik daar wakker van wordt. Onbewust dus toch heel alert.

22 dagen geleden

Wij legden onze kussens naar beneden en hem aan het hoofdeind. Ook legde ik vanaf de onderkant van de kussens een voedingskussen in een u vorm. Hij bleef wel netjes liggen alleen door het voedingskussen konden wij niet zijn kant op draaien.

22 dagen geleden

Ja, onze zoon (18 maanden) sliep tot voor kort bijna elke nacht een deel van de nacht bij ons. Wij hebben aparte dekbedden (ongezellig maar voelde veiliger) zodat we die echt om onszelf heen kunnen wikkelen. Ik slaap vaak met mn kussen een kwartslag gedraaid en zo ver mogelijk naar de zijkant van het bed, mijn man slaapt vaak zelfs zonder kussen (dat trekt mijn nek echt niet). Met de rug er niet naartoe durven heb ik ook maaaanden gehad (mijn man en ik wisselden elke avond van plek zodat we in ieder geval steeds op de andere zij konden liggen), maar die angst had ik met 15 maanden niet meer zo (maar wij waren het samen slapen tegen die tijd ook gewend).

22 dagen geleden

Reactie op Francis1991

We hebben haar hoger liggen in het bed dan ons zelf ivm de deken. En onze k ...
Hier ook. Ook ligt ze op de deken en blijft daar ook (rustige slaper). We zijn dit vanaf een jaar gaan doen af en toe. Nu ligt ze zelf soms op ons kussen (bijna 2), maar kan met deze leeftijd prima.

21 dagen geleden

17 maanden en ze slaapt al geruime tijd meerdere nachten per week tussen ons in. Ze ligt hoger en kruipt zelf hoger in ons bed dan dat wij liggen. Dus ik maak me daar geen zorgen om. ☺️

21 dagen geleden

Mijn kindje word in juli 2 slaapt wel in eigen bed maar word in nacht wakker slaapt ze tussen ons in. Kan makkelijk je gaat der echt niet verpletteren. En ze weet hoe ze met deken om moet gaan. In eigen bed slaapt ze onder dun dekentje.

21 dagen geleden

Ons zoontje slaapt sinds hij 4 maanden is tussen ons in (is nu ruim 1,5). Is sinds hij 1 jaar is, erg bewegelijk. Hij is 1 keer over mij heen gerold en op de grond terecht gekomen 🙈. Ik ben nooit bang geweest om over hem heen te rollen of dat hij met zn neus tegen een kussen terecht zou komen (heeft wel altijd een sterke nek gehad). Wel hadden we altijd al aparte dekbedden, dat vind ik wel een fijn idee..

21 dagen geleden

Bij ons slaapt ze regelmatig tussen ons in, en ik let niet perse specifiek ergens op. Hebben ook een groot dekbed en daar ligt ze dan ook onder. Wij liggen wel altijd iets lager. Maar vaak kruipt ze toch op mij of mijn man. Ze is 17 maanden

21 dagen geleden

De keren dat ze bij ons tussen ons in lag heb ik me echt niet zo druk gemaakt. We hebben twee aparte dekbedden, en ik ben bijvoorbeeld nog nooit per ongeluk over de arm van m'n man heen gerold zonder dat ik daar wakker van werd. Dus ik ga ervan uit dat ik echt niet zomaar bovenop een 15 maanden dreumes heen rol zonder dat te merken. Het is ook echt geen kleine baby meer. Verder vertrouw ik erop dat als ze haar hoofd in ons kussen legt dat ze haar hoofd echt vanzelf wel weer om draait, net zoals dat ze al 15 maanden weet dat ze niet met haar hoofd in het matras gaat liggen. Ik doe wel m'n (lange) haar in een elastiek, maar das ook omdat de kleine uk nogal fan is van haartjes en hoe hard je eraan kan trekken.

21 dagen geleden

Onze zoon word komende week 3 en slaapt nog steeds tussen ons in 🤷🏼‍♀️ en hij vertelde afgelopen weekend nog dat hij geen eigen bed wilde of in zijn eigen kamer wil slapen 😅 maar wij zijn er zo aan gewend en slapen allemaal hele nachten door zo, dus tsjah… wij vinden het wel best en gaan ervanuit dat het gewoon een heule lange fase is 🫣

21 dagen geleden

Reactie op mljk

Onze zoon word komende week 3 en slaapt nog steeds tussen ons in 🤷🏼‍♀️ en ...
Qua veiligheid heb ik geen dekbedhoezen om de dekens (juist dat verstrengeld) en hebben we wel een bedhek zodat hij er savonds niet uitvalt (hij ligt om 19u in bed en wij kruipen er later bij in) hij heeft zn eigen platte hoofdkussen in het midden en draagt een slaapzak. Verder niets, is met deze leeftijd ook niet het meest noodzakelijk. Als hij ‘vast’ ligt, horen we dat heeeel snel en hard 😅

21 dagen geleden

Wij hebben een extra bed tegen ons bed aan gezet (andere kant tegen de muur). Bij het voeteinde leggen we altijd mijn zwangerschapskussen onder het hoeslaken. Werkt top! Mijn vriend kan niet slapen als de kleine tussenin ligt (rolt alle kanten op). Dus nu zo opgelost. Eigenlijk dus een groot bed voor 3 personen! Heb je anders geen mogelijkheid om tijdelijk even jullie matras op de grond te leggen? Dan weet je zeker dat hij er niet (hard) uit kan vallen.

21 dagen geleden

Heel af enntoe slaapt ze tussenons in. Anders wilt ze ook niet meer slapen. Ach ik hou er eigk wel van 😊🙊 stopt vanzelf een keer

21 dagen geleden

En que veiligheid vertrouw ik erop, ze ligt tussenons in ennik slaap altijd lichter als ze tussenons in ligt dus😊

21 dagen geleden

Inmiddels ben ik er helemaal aan gewend (2,5 jaar) En t heeft me nooit stress gegeven Mn vriend kwam een x dronken thuis tsja toen heb ik m naar de bank gebonjourd Wel tijd om eens over te gaan naar n eigen kamer Maargoed

21 dagen geleden

Ik heb dat ook gehad, zo rond 1 jaar (weet niet meer precies). Maar op een gegeven moment heb ik mezelf een schop gegeven, in een periode dat het enigszins kon met werk om wat minder slaap te hebben, en toen ben ik hem gaan laten wennen om alleen in zijn bed te slapen. Dus ernaast liggen, op de grond op een deken ofzo, handje vasthouden door de spijltjes heen, over zijn buikje aaien. En als hij ging staan, òf blijven liggen, òf hem een knuffel geven terwijl hij staat en ik nog steeds hem niet optil, dus vanaf buiten zijn bedje. Dit heeft echt geduld gevergd, en uithoudingsvermogen. Maar inmiddels slaapt hij weer in zijn eigen bed. Eerlijkheidshalve; ik heb een klein huis en mijn zijn en ik delen de slaapkamer, en omdat ik uitgeput ben 's avonds door werken en de verzorging van mijn zoon (in mijn eentje), kruip ik er vaak tegelijk met hem in. En om hem door te laten slapen, geef ik hem tegenwoordig voor het slapengaan pyjamapapje (ondanks de bom suiker die erin zou zitten). En als ik denk dat hij veel last heeft van tandjes (huilen, maar ook extra veel kwijlen), dan geef ik hem een paracetamol. Hierdoor slaapt hij dus ook eerder door. Want het niet in eigen bed willen slapen is de grootste uitdaging halverwege de nacht naar daarvoor moet hij het bij het maar bed gaan ook alleen redden. Maar dus wel hulpmiddelen (papje en soms paracetamol), want deze mama moet ook aan zichzelf denken. Zonder mijn nachtrust houd ik het niet vol en valt het kaartenhuis in elkaar.

21 dagen geleden

Ons zoontje van bijna 2 slaapt soms ook tussen ons in. Ene week niet, andere week een paar keer. Ik vind het super fijn dat hij dat kan ‘krijgen’ als hij het nodig heeft. Ik maak me helemaal geen zorgen over hem. Hij ligt in zijn slaapzak net wat hoger, vanaf halverwege zijn buikje ligt de deken of soms helemaal niet onder de deken. Hij is stevig en groot genoeg (ook al een klein jaar terug) om mee te slapen, ik zou geen (grote hoeveelheden) alcohol drinken of slaappillen nemen oid.

20 dagen geleden

Mijn zoontje is net 1 geworden en slaapt al maanden met regelmaat tussen ons in. We brengen hem altijd naar z'n eigen bed, maar snachts vaak huilend wakker. Bij ons is hij dan meteen stil en slaapt weer. Hij ligt tussen ons in op het dekbed in z'n slaapzak. Hij draait vervolgens zelf alle kanten op.