15 Reacties

2 maanden geleden

niemand? weer een nacht niet geslapen hiero... zo moedeloos, moe, boos en verdrietig tegelijk

2 maanden geleden

Bij ons had dit te maken met o.a. prikkelverwerking. Toen ze beter kon praten, er meer duidelijkheid in haar dag zat en we een rustigere afbouw naar de avond hadden ging het beter. Helaas moest ze er wel echt overheen 'groeien'. Nu heeft ze zo af en toe last van night terrors en als ze die nachten heeft, huilt ze ook weer veel in haar slaap. Er is behalve kijken naar de dag en eventuele ontwikkelingssprongen, niet echt iets wat je er verder aan kunt doen vrees ik. Sterkte!

2 maanden geleden

Hier werkte en werkt het volgende voor de verwerking goed, moet je alleen ff kijken in hoeverre je zoontje zelf mee kan praten of dat jij alleen praat zegmaar. Wij bespreken voor het slapen gaan altijd even de dag. Geven dan de leuke/speciale dingen aan die gebeurd zijn en evt de niet leuke dingen. Als er voor de volgende dag dingen op het programma staan (vb kdv of zwemmen) geef ik dat ook aan. Dat sluit ik vaak af met dat hij mag gaan dromen over de leuke dingen en dat hij dan morgen weer vrolijk uitgerust wakker wordt. Meestal helpt dit wel beetje met het verwerken van de dag. Ben hier rond 1,5 mee begonnen maar langzaam wel uitgebreid.. ^^

2 maanden geleden

onze zoon heeft hier ook last van. inmiddels ook 21mnd oud. wij hebben nog geen oplossing helaas.

2 maanden geleden

dank, goed om weer even bewust te zijn van dat je niet alleen bent hierin... dag doornemen ga ik proberen maar echt meepraten gaat nog niet. h hij is wel in rap tempo losse woordjes aan het leren nu dus wie weet is het inderdaad de verwerking...

2 maanden geleden

Was hier ook zo, weken lang soms 1x per avond of in de vroege ochtend. Gaat vanzelf over en met periodes is het er weer meer. Super vervelend want je kunt er weinig aan doen maar voor alles een tijd en het gaat vanzelf weer over 😀 Hier vooral op de maandagavond/ nacht na de eerste dag opvang van de week.

2 maanden geleden

hmm dag doornemen helaas geen effect. Vannacht stil tussen 00.00 en 02.00, verder één groot drama. Wij zijn echt gesloopt en t ventje zelf heeft nergens last van. ik hoop zoooooo hard dat deze fase snel voorbij is. Niet te doen dit...😫

2 maanden geleden

kan het zijn dat er fysiek iets speelt? mijn zoontje heeft dit soort nachten als hij last heeft van z'n oren.

2 maanden geleden

Reactie op Puck90

kan het zijn dat er fysiek iets speelt? mijn zoontje heeft dit soort nachte ...
Das een goeie, maar overdag merk ik niks aan hem. Geeft jouw zoontje overdag pijn aan?

2 maanden geleden

Reactie op AnoniemD

Das een goeie, maar overdag merk ik niks aan hem. Geeft jouw zoontje overda ...
hij is nu 2.5 dus ja, maar met 21 maanden kon hij dat nog niet hoor! Hij heeft vaak oorontsteking en is dan overdag prima te doen maar heeft er snachts veel last van. is hij verkouden (geweest)?

2 maanden geleden

zoontje van 2j8mnd heeft dit ook. aan hem merk je wel dat hij dan s ochtends echt niet goed/diep geslapen heeft en nog moe is. mijn idee is dat het gelinkt is aan oververmoeidheid en overprikkeling. voor dat laatste probeer ik ook wat 'oefeningen' voor bedtijd maar niet altijd met succes hoor (samen wiegen op het grote bed, voeten masseren, de dag overlopen/naspelen met z'n knuffels)

2 maanden geleden

Hier een dreumes van 21 maanden. Ze slaapt bij ons in bed. Het is hier (denk ik) een combi van meerdere factoren. Tandjes, dit geeft ze ook wel aan door ‘au’ en vingers in haar mond te doen. Frustratie, hier heeft ze overdag ook last van. Nog niet alles kunnen verwoorden. Veel zelf willen doen, maar nog niet kunnen etc. En nog verwerken van drukke dagen. Probeer ‘‘s avonds wel rustig aan te doen met haar. Ze slaapt nu in de nacht bij ons, overdag in eigen bed. Waren klaar mee om telkens uit bed te gaan. Als het weer wat beter wordt gaan we weer beginnen met haar in eigen bed leggen. Maar voor nu voor iedereen wat meer rust (en vooral slaap 🫣).

2 maanden geleden

Misschien ligt het inderdaad aan een slaapregressie als er al zo een aantal mensen zijn die het herkennen met hun kindje. Wij ook een zoontje van 20 maanden. Bijna iedere nacht huilen en bij ons willen zijn. Helaas is het dan alleen maar gedraai bij ons in bed, want hij zei als één van zn eerste woordjes tuut tuut, en duwt dan zo ons hoofd van het kussen af. Rustig slapen is er dan helaas niet bij en dus ook blij als ik een keer 4 uur kan slapen. Ik hoop van harte voor je dat het snel over is, want zelf kun je overdag veel minder hebben van ze hè, maar de kids schijnen overdag nergens last van te hebben!!

2 maanden geleden

bij ons ze is nu 21 maanden is het een soort luid gekreun. Ze slaapt dan nog wel maar ze maakt het hele huis wakker. We hebben nu ontdekt dat het peuterbed een beetje uitkomst bied want daardoor kunnen we vanaf het matras naast haar bed erbij liggen en heel zachtjes haar rug aaien. Dit maakt haar rustig en dan valt ze in een diepere slaap waardoor de rest van het huis ook kan slapen 🙈

13 dagen geleden

Het is hier nog steeds een ramp... ik ben best op eigenlijk en denk serieus na over professionele hulp. Iemand ervaring met een osteopaat in deze situatie?