11 Reacties

één jaar geleden

Als ik dit zo lees, en kijk naar de kindjes in mijn omgeving, dan is dit geen normaal gedrag! Maar ik ben geen expert, kan alleen spiegelen naar wat ik om mij heen zie! Denk dat je dit beter bij het consultatiebureau kan navragen voor goed advies!

één jaar geleden

Ons zoontje bleef ook erg in het bekende. De stap naar de basisschool was immens groot en hij bleef ook erg bij 1 vriendje hangen. Toen werd er natuurlijk al gauw gesproken over autisme bla bla bla. We zijn toen een traject in gegaan. Daar is niks uitgekomen. Ondertussen is hij 10 en een ontzettend lief en sociaal vrolijke jongen waar niks mee is.Je zou het is met de juf kunnen bespreken? Als een kind zijn veiligheid kwijt is kan het zich ook aan vast houden aan het bekende. Uiteindelijk hebben wij speltherapie gedaan en dat heeft hem goed geholpen.

één jaar geleden

Reactie op YinMom

Ons zoontje bleef ook erg in het bekende. De stap naar de basisschool was i ...
nou precies meteen een labeltje vind ik altijd onzin! heeft je zoon inmiddels vriendjes? en legt hij ook contacten ?

één jaar geleden

Als ik dit zo lees, en kijk naar de kindjes in mijn omgeving, dan is dit ge ...
Tuurlijk is dit normaal gedrag. Sommige kinderen zijn verlegen en blijven liever bij het bekende. Je kunt inderdaad bij het consultatiebureau of de juf/meester van je zoon om tips vragen.

één jaar geleden

Ik snap dat je je zorgen maakt. Ik ben zelf psycholoog en vind dit op zichzwlf staand niet direct abnormaal gedrag. Sommige kindjes hebben meer moeite met verandering of nieuwe dingen dan andere kindjes en dat is echt niet meteen 'afwijkend'. Wat ik me afvraag is of het komt doordat het inderdaad niet is wat hijbhad verwacht, of dat hij niet weet hoe hij moet aansluiten bij het spel van een ander kindje. Dat is kisschien nog moeilijk te verwoorden voor hem. Ik zou het vooral eens met de juf bespreken. Het zou hem misschien al heel erg kunnen heloen als de juf hem helpt bij het aansluiten bij een spel van anderen. Letterlijk voordoen hoe dat moet. Dat zou je zelf ook kunnen proberen. Maar ik zou echt starten met eens te bespreken wat de juf ziet en samen een plan maken hiervoor. De juf kent je kind echt beter dan bijv cb, en jouw kindje is echt niet de eerste of de enige die het lastig vindt

één jaar geleden

Ik denk ook dat dit per kindje verschilt. Als ik op een verjaardag met kleine kinderen ben, zie ik zoveel verschil in hoe kinderen reageren. De een komt binnenlopen, roept: “Hoi, hier ben ik dan!” En begint te spelen en met iedereen te kletsen. De ander blijft liever de hele tijd bij de ouders zitten. Sommige kindjes zijn gewoon bijdehanter dan de ander en maken makkelijker contact. Ik zou voor advies hierover inderdaad bij de juf aankloppen, of het cb. Voor je zoontje wel zo leuk als hij ook wat aansluiting vindt bij andere kindjes. Kan me zo goed voorstellen dat het je hart breekt om hem alleen te zien op school… Tenzij hij het niet vervelend vindt natuurlijk. Succes! Het komt vast helemaal goed!

één jaar geleden

ik heb even contact met de juf gehad om te vragen hoe hij het doet in de klas ( hij zit er nu 2maanden) de juf geeft aan zich geen zorgen te maken en dat hij goed is alle speelhoekjes mee doet en hij heeft zelfs een meisje waarmee hij goed kan levelen ( zelfde leeftijd en startdatum) maar ik zie dit zelf niet op het schoolplein is hij vaak alleen. ik heb er even over nagedacht en misschien trek ik het mij teveel aan omdat ik bang ben dat hij geen vriendjes gaat maken en let ik er teveel op.

één jaar geleden

Reactie op lucky12

nou precies meteen een labeltje vind ik altijd onzin! heeft je zoon inmidde ...
Ja zeker. Het zal nooit een jongetje worden dat mega grote vriendengroepen heeft. Maar hij legt makkelijk contact. Is sinds kort gaan basketballen bij een club waar hij niemand kende. Hij heeft een paar vaste vriendjes. Het is gewoon een kind dat dat prima vindt. Onze dochter is weer echt een meisje met een berg vriendinnen, die vindt dat weer fijn. De ene is nou eenmaal sociaal extraverter dan de ander. Zolang je kindje er zelf happy mee is dan is er niks aan de hand.

één jaar geleden

Ik herken me dochter hierin ze is bijna 5 jaar. Ze speelde altikd maar met 1 meisje op school en in de klas. Uiteindelijk mochten ze niet meer binnen met elkaar spelen zodat ze ook met andere dingen spelen alleen buiten mocht dat nog. Wij zijn verhuist en ze is daardoor ook naar een nieuwe school gegaan en ze heeft veel moeite want ze wilt terug naar haar oude school en wilt geen nieuwe vriendjes maken. Ze is ook heel erg aan het hangen en plakken bij mij of echt bekenden. Zo gaat dat ook in een speeltuin. Soms jammer heb liever dat ze speelt met andere dan alleen met ons. Denk dat dit me dochter gewoon is en dit zal blijven.

één jaar geleden

Reactie op lucky12

ik heb even contact met de juf gehad om te vragen hoe hij het doet in de k ...
Fijn dat de juf wat anders ziet. Het zou heel goed kunnen dat wat je voor en na school op het schoolplein ziet ook nog anders is dan wat er in de pauzes en zeker in de klas gebeurt de klas is een veel overzichtelijkere plek en voelt daarom ook veiliger. 2 maanden is echt nog maar kort ook. Komt echr vast goed!

één jaar geleden

Hier was het ook zo en soms nog steeds wel. Precies zoals jij omschrijft. Mijn zoontje wordt bijna 5. Is heel erg sociaal, maakt met iedereen contact, maar op school of op feestjes is hij sociaal onhandig, omdat hij dit nog niet zo vaak heeft gedaan. Hij moet zich dan mengen in een spel die al gaande is of had de situatie van te voren anders ingeschat. Wordt wel steeds beter. Ze hebben nu ook een leeftijd dat ze zich steeds meer bewust worden van alles. En het ene kind is het andere niet en als ouders wil je gewoon graag dat het allemaal goed gaat. Als het goed is speelt juf daar op school ook op in en laat je zoontje spelen met sociale kinderen in de hoeken, zodat het voor je zoontje makkelijker wordt.