4 Reacties

één maand geleden

Ik werk in de kinderopvang, en heel veel peuters hebben dat in de laatste fase (sommige wel het laatste half jaar ofzo) terwijl ze het dan wel gewoon goed naar hun zin hebben. De drempel met gaan is dan gewoon groot, maar eenmaal afscheid genomen en geland is er niks meer aan de hand. Combi van toch wat meer uitdaging nodig (ook al spelen ze nog lekker en hebben het wel naar hun zin, maar onbewust mist er een prikkeling) en er toch ook veel mee bezig zijn dat het de laatste weken zijn. Door het jaar heen gaan er natuurlijk steeds kindjes weg die 4 worden en dan weet je kindje, ik ben over een poosje ook aan de beurt.

één maand geleden

Onze zoon had het ook. De laatste maanden huilen, moeite met afscheid nemen, weer mee naar huis willen. Snapte het wel hij was de oudste op de groep hij had allemaal jongere vriendjes omdat z’n eigen vrienden al naar school gingen. Eenmaal 4 en naar school en heel soms nog huilen maar dan is er iets gebeurt. De laatste loodjes zijn het zwaarst voor hun en voor jezelf.

één maand geleden

Ik heb weleens gelezen dat er weer een piek van verlatingsangst is rond 4 jaar. Vond dat moeilijk te geloven, maar onze dochter had er inderdaad ook weer erg last van rond die periode! Ook weer veel moeite met naar bed gaan, steeds willen dat we erbij blijven. En idd ook weer moeite met afscheid nemen bij de opvang, terwijl ze het superleuk vindt. Het is een fase! Hier is het inmiddels gelukkig weer een stuk beter :)

één maand geleden

Is heel normaal als kindjes bijna 4 worden, werk zelf ook in de kdv en zie dit zoveel voorbij komen ☺️