155 Reacties

één jaar geleden

Ik zou even bij andere ouders met kinderen daar of bij de schoon zelf vragen hoe het geloof daar tot uiting komt. Ik zat zelf op een christelijke basisschool en wij gingen met pasen en kerst naar de kerk en de pastoor kwam 1 keer per jaar in de klas een verhaaltje vertellen. Ik vond er geen bal aan en het interesseerde me niet maar zoveel was het ook niet. Een andere christelijke school ging wel elke dag aandacht besteden aan bidden en dat zou ik echt too much vinden

één jaar geleden

Reactie op xxTessa

Ik zou even bij andere ouders met kinderen daar of bij de schoon zelf vrage ...
De school*

één jaar geleden

Ik heb mijn hele leven op christelijke basisscholen/middelbare scholen gezeten omdat deze rustiger en minder vol waren. Dit was voor mijn adhd heel fijn. Ik ben ook niet gelovig opgevoed en kon het dus ook altijd goed op school laten. Thuis kreeg ik er niks van mee en dit was dan ook normaal.

één jaar geleden

Je zou even kunnen informeren bij de school of ze er ook echt iets mee doen of dat ze alleen op papier een christelijke school zijn zegmaar. En dan is het afhankelijk van hoe jullie daar in staan, is heel persoonlijk. Ik ben ook absoluut niet gelovig en wil echt niet dat mijn kind geïndoctrineerd wordt, dus voor mij zou het sowieso geen optie zijn. Maar niet voor iedereen is het zo zwart wit. Kinderen passen zich supersnel aan dus zou me niet teveel zorgen maken over het eventueel naar een andere omgeving naar school brengen.

één jaar geleden

Ikzelf heb ook op een middelbare school gezeten die ook christelijk was. Ben ook wel katholiek van oorsprong. Maar we deden er thuis vrij weinig mee. De school waar ik op zat was voornamelijk ook protestants. Werd elke ochtend een stukje uit de bijbel voorgelezen en er werd gebeden voordat we begonnen. Ikzelf heb dit nooit als vervelend ervaren. Het was een vrij rustige en kleinschalige school. Dat vond ik voornamelijk fijn. Stel dat je kind gebaat is bij een wat rustigere school dan is een christelijke school helemaal niet verkeerd denk ik

één jaar geleden

Als het een fijne school is, dan gewoon lekker inschrijven. Heeft een collega van mij ook gedaan. Het "risico" is dan wel dat je kind thuiskomt en liedjes zoals "Jezus is de goede herder" of zoals nu "Midden in de winternacht" gaat zingen.

één jaar geleden

Ik heb ooit stage gelopen op een christelijke school. Er werd wat extra aandacht besteedt aan de christelijke feestdagen maar dat was t wel. Ik zou even navragen op welke manier het geloof een plek krijgt in het lesprogramma…. Als het niet zo’n grote rol krijgt verder zou ik het als overtuigd atheïst prima vinden als het verder een fijne school is, maar das voor iedereen een persoonlijke keuze natuurlijk

één jaar geleden

Ik ben moslim (niet conservatief) en ging naar een Rooms Katholieke basisschool. Ik ken alle gelovige kerstliedjes en we gingen wel eens naar de kerk maar daar bleef het bij 🤣 Naar de kerk doen ze allang niet meer trouwens.

één jaar geleden

Ik zag op een christelijke school en ben islamitisch opgevoed. Ik voelde me wel eens een buitenstaande maar was dan ook de enige allochtoon. Denk dat m'n gevoel meer daardoor komt dan door het christelijke aspect. Buiten dat om als prima ervaren! Er was meer aandacht met feestdagen maar we zaten niet te bidden of de bijbel te lezen bijvoorbeeld.

één jaar geleden

Ik heb op een katholieke basisschool gezeten. Ruim de helft van de kinderen was islamitisch 🤭 Het verschilt heel erg per school hoe veel ze er mee doen dus ik zou daar zeker naar proberen na te vragen.

één jaar geleden

Ik heb zelf of een christelijke basisschool gezeten. Ben ook niet gelovig. Er werd alleen rondom de feestdagen echt wat mee gedaan. Maar dit kan echt wel per school verschillen. Mijn partner ook niet gelovig zat ook op een christelijke basisschool, hij werd elke ochtend voorgelezen uit de bijbel. Vaak kan je op de website van de school veel informatie vinden. Ons zoontje zit gewoon op een openbare basisschool, deze was het dichts bij huis. Maar als dat een christelijke basisschool was had ik hem daarop gezet. Ik vind het niet verkeerd dat ze daar ook wat van meekrijgen

één jaar geleden

Ik heb op een christelijke school gezeten en ben totaal niet gelovig. Het was wel redelijk modern. We zongen ‘s ochtends een liedje en hoorden een verhaal uit de bijbel. We bidden nooit voor eten. Voor de rest was het gewoon onderwijs. En met kerst en pasen was er een speciaal ontbijt. Denk dat er maar hoog uit 5 gelovige kindjes in de klas zaten. Ik vond het heel leuk en het was beste school in het dorp.

één jaar geleden

Mijn dochters zitten op een rooms-katholieke school. Er wordt alleen rond pasen en kerst wat aandacht aan besteed. Wij geloven zelf niet en er zitten zat kindjes met andere geloven in de klas.

één jaar geleden

Ik heb al vaak op Katholieke scholen gewerkt, waar het ook vol zit met moslims bijvoorbeeld, dus dat is echt niet raar.

één jaar geleden

Ik vind het wel kunnen maar wat ik niet vind kunnen is het volgende. Ik heb op een katholieke school gezeten en zat bij een jongen in de klas waarvan de ouders nogal anti geloof waren. Zodanig dat hij niet eens met de kerstviering etc mee mocht doen. Toen we een boekje kregen over het vormsel hebben zijn ouders dat weggooid. Hij was zo verdrietig dat hij niet mee mocht doen, kan me dat nog goed herinneren.

één jaar geleden

Zoals al velen zeggen, het verschilt per school. Op de christelijke basisschool waar mijn man op zat werd evolutie ontkend, dat zou mij wel te ver gaan. Ook qua lhbti onderwerpen zou ik wel zeker willen weten dat de visie van de school overeenkomt met de waarden die thuis meegegeven worden. Als het alleen een viering met pasen en kerst is zou ik er geen problemen mee hebben.

één jaar geleden

Ik denk dat een protestantse school wel wat'strenger' is dan een katholieke. Althans, alle katholieke scholen die ik hier ken (Utrecht) zijn super gemixt (moslims, katholieken, hindoeisten, atheisten) en het katholieke zie je hooguit terug rond kerst en Pasen. Verder geen bijbel lezen of kerkbezoeken. De protestantse school die ik hier ken daar zitten juist de strenger gelovige kinderen op. Dus ik zou vooral even gaan kijken wat het publiek is en of je je daar prettig bij voelt

één jaar geleden

Van oudsher had je de protestantse en katholieke scholen. Later kwamen daar de openbare scholen bij. De meeste scholen hebben de identiteit behouden maar doen er in de praktijk weinig meer mee. Je ziet op veel katholieke scholen dat de christelijke feestdagen zoals kerst en pasen nog wel extra aandacht krijgen maar er verder gedurende de lesweek niks extra’s. Protestantse scholen hebben volgens mij nog wel vaker een dagopening met gebed. Overigens zijn alle scholen door de wet primair onderwijs verplicht kinderen te laten kennismaken met verschillende achtergronden en culturen maar de mate waarin ze dat doen verschilt wel. Kijk zeker eens in de schoolgids en vraag daar op een open dag oid eens hoe ze vorm geven aan levensbeschouwing.

één jaar geleden

Wij zijn overigens atheïsten en onze kinderen gaan hier dus naar se katholieke school.

één jaar geleden

Wij zelf zijn niet christelijk, maar gaan onze beiden dochters wel naar een christelijke school doen. Heb zelf ook op christelijk onderwijs gezeten, en dit altijd als fijn ervaren