6 Reacties

Ă©Ă©n jaar geleden

Het gaat om de afstemming. Een kind mag best wel even geremd worden en leren dat hij moet wachten. Maar zelf vind ik het ook belangrijk dat er momenten zijn waarop hij zichzelf kan zijn en er minder bijgestuurd wordt. Dan kijk ik naar: wat is Ă©cht nodig om bij te sturen, en wat kan door de beugel. Het feit dat je er al over nadenkt is al heel positief denk ik

Ă©Ă©n jaar geleden

Heerlijk dat je kleine enthousiast is! Je hoeft hem niet te corrigeren, je kunt juist benoemen dat het fijn is dat hij zo blij is of er zin in heeft en dat hij nu nog eventjes moet wachten en zo aan de beurt is. Dan corrigeer je hem niet maar erken je hoe hij zich voelt en leer je hem dat hij ook even moet wachten.

Ă©Ă©n jaar geleden

Je maakt je druk om niets. Hartstikke goed juist het enthousiasme. Wat knap dat hij al goed kan luisteren. Kinderen snappen het principe wachten en delen etc nog niet uit zichzelf. Dat moeten ze echt aangeleerd krijgen. Hij zal vanzelf zijn weg erin vinden. Helemaal niet gek voor een 2 jarige. Mijn dochter van bijna 4 heeft het ook (nog steeds). Het enthousiasme zal blijven, ook met de kaders. Let er wel op dat als je iets toezegt of beloofd dat je het ook echt doet. En wees duidelijk, niet "mama komt zo (want wat is zo?) Maar "mama gaat even de vaatwasser inruimen en daarna kom ik jou helpen".

Ă©Ă©n jaar geleden

Klinkt als een erg leuk kind!! Wat een gezelligerd. Ik zou vooral focussen op het goede en niet op het negatieve. "Wat super fijn dat je er zin in hebt, als je even wacht tot mama... Kom ik zo bij je. Mag jij even een boekje lezen" oid. Ipv corrigeren wat hij niet mag. Of simpel belonen wat hij goed doet. In ieder geval focussen op het positieve :)

Ă©Ă©n jaar geleden

Enthousiasme er lekker in laten. Op zijn beurt wachten kan je hem leren. Zelf heb je meer tijd dan de leidsters, om uit te leggen waarom hij even moet wachten. Alleen 'rustig doen' heeft een enthousiasteling niks aan. Maar als je zegt 'Leuke hĂš, na .... mag jij, ga maar in de rij staan achter ... . Of 'ik moet even je kleren uitwassen, daarna kunnen we het spelletje gaan doen, leg het maar klaar dan kom ik zo bij je'. Bij die laatste zou mijn dochter blijven roepen tot ik kom. Dan zeg ik dat de was echt even eerst moet, dat het geen zin heeft om nog 10x te vragen, want ik heb al ja gezegd. ik zeg at ze ook kan zien wanneer de wasmachine aanstaat Ăłf ik laat haar even helpen.

Ă©Ă©n jaar geleden

HĂ© dames! Bedankt voor al jullie tips! Soms wel, soms niet. Concreet aangeven wanneer die aan de beurt is Erkennen van enthousiasme Focus op positivisme Heel het weekend zei die namelijk: naam leidster* moet luisteren, mag niet lopen. Even wachten. Z’n leidster was hem dus aan het corrigeren en ook tijdens de voortgang legde ze veel nadruk op dat die enthousiast was en dat hij moet leren wachten. Hij mag haar wel en heb echt wel vertrouwen in de leidsters, maar blijf toch een naar gevoel hebben, maar durf dat ook niet te zeggen omdat ik dan misschien zo’n zeikerd ben😂 Ga er thuis in ieder geval mee aan de slag! ❀