20 Reacties

één maand geleden

Ben ik nou erg dat ik niet eens weet wat cmv is? 🫠 Ik denk echt dat je je te druk maakt hoor.

één maand geleden

Reactie op Ditte_

Ben ik nou erg dat ik niet eens weet wat cmv is? 🫠 Ik denk echt dat je je ...
Dan zou ik het toch eens Googelen, want het kan enorm schadelijk zijn voor je ongeboren baby. 😶

één maand geleden

Ik vind het nogal wat om je kind te laten prikken voor jouw gemoedsrust. Je gaat haar onafhankelijk van de uitslag toch ook niet anders behandelen? En als je dit getest hebt, wat is dan het volgende waar je je druk om gaat maken?

één maand geleden

Reactie op feyre

Dan zou ik het toch eens Googelen, want het kan enorm schadelijk zijn voor ...
Die is inmiddels 3 haha. En tijdens mijn zwangerschap nooit geweten dat dit bestaat.

één maand geleden

Reactie op Ditte_

Ben ik nou erg dat ik niet eens weet wat cmv is? 🫠 Ik denk echt dat je je ...
Nee hoor, ik kende het ook niet...

één maand geleden

Heeft je neefje bewezen CMV dan?

één maand geleden

Ik ben zelf na mijn 20 weken echo geprikt voor CMV. In mijn geval was het een prik in de arm en een goede buis met bloed wat ze nodig hadden, maar weet natuurlijk niet of dit voor kinderen ook nodig is. Persoonlijk zie ik niet heel veel reden om je zorgen te maken. Je hebt geen concrete reden om aan te nemen dat je dochter het heeft gekregen van je neefje. Laat staan dat het ook op jou over gedragen is. Verder weet ik niet hoe ver je bent in je zwangerschap. Maar vooral in je eerste trimester kan CMV ernstige gevolgen hebben. Later in de zwangerschap is dat al minder. Staat er nog een echo op de planning, waarop ze kunnen kijken hoe het gaat met de groei van je kindje? Als laatste, mocht je in het ergste geval toch besmet zijn met CMV, is er volgens mij ook niet heel veel mogelijk qua behandeling tijdens je zwangerschap, maar vooral pas daarna.

één maand geleden

Reactie op Ditte_

Ben ik nou erg dat ik niet eens weet wat cmv is? 🫠 Ik denk echt dat je je ...
Nee hoor, ik moest ook Google raadplegen🙈 Ik zelf zou mij niet zo’n zorgen maken. Er zijn heel veel dingen waar je mee in aanraking kunt komen die gevaarlijk zijn. Je kunt dat gewoon niet allemaal voorkomen. Bijv: afgelopen weekend bij mijn zus geweest. Haar kinderen heerlijk met mijn zoontje gespeeld. Een dag later breek bij hun twee kinderen de vijfde ziekte uit. Al besmettelijk voordat het zichtbaar is. Schadelijk in zwangerschap tot week 26. Maar ja, hoe had ik dat moeten voorkomen? Als het al besmettelijk is voor de uitbraak? Zo zijn er vast nog heel wat virussen die je beter niet kunt krijgen. Alleen als je daar mee gaat zitten kan je niet meer rustig leven denk ik🙈

één maand geleden

Reactie op Ditte_

Ben ik nou erg dat ik niet eens weet wat cmv is? 🫠 Ik denk echt dat je je ...
Same here. Heb het echt moeten googelen

één maand geleden

Heftig… ik kan me om zulke dingen niet zo druk maken. Voorkomen doe je toch niet.

één maand geleden

Tsja... de meeste virussen en ziekte brengen risico's met zich mee... feit dat je dochter niets in haar mond stopt, betekent niet dat ze die virussen niet binnen krijgt. Wat heeft testen van je dochter voor zin? Als ze het niet heeft maak je jezelf gek en als ze het wel heeft gehad zegt dat helemaal niets want dan kan ze het op een later tijdstip alsnog aan jou overdragen als ze het weer ergens heerst.

één maand geleden

Dank voor alle reacties. Het zijn ook gewoon mijn angsten . Ik baal daar zo van, want wil gewoon genieten van mijn zwangerschap. Ik zit nu in mijn 1e trimester. Ik zal straks met het bloedonderzoek voor nipt etc direct vragen of ik nog eens getest kan worden op cmv. Als deze dan nog steeds negatief is, ga ik het de rest van de zwangerschap los proberen te laten. Het is niet te voorkomen en inderdaad je kan er niks verder mee.

één maand geleden

Reactie op FEM_12345

Dank voor alle reacties. Het zijn ook gewoon mijn angsten . Ik baal daar zo ...
Wellicht helpt dit een beetje: ze testen jouw bloed op antistoffen, dus of jij de ziekte ooit in jouw leven hebt meegemaakt en dus niet of je nu actief een besmetting hebt. Dat dit negatief is houdt dus in dat je heel je leven nog niet in aanraking bent geweest met CMV, waarom nu ineens wel?

25 dagen geleden

Reactie op feyre

Dan zou ik het toch eens Googelen, want het kan enorm schadelijk zijn voor ...
Ik vind het niet zo gek dat veel (vooral Nederlandse) vrouwen niet weten wat het is, in België wordt elke zwangere vrouw hier standaard op getest. In Nederland doen ze dat alleen als je een risicogroep bent, werken met jonge kinderen zoals in de kinderopvang.

25 dagen geleden

Ik snap je angst wel heel goed. Het gaat wat ver om je kind te laten testen alleen zodat jij wat rustiger bent, maar dat je alert bent snap ik heel goed. Er was bij mijn dochter in de eerste paar weken van haar leven een vermoeden dat ze een aangeboren cmv-infectie had en toen ik las wat de gevolgen daarvan konden zijn, ben ik wel even erg geschrokken. Gelukkig was dit niet het geval, maar snap dat je alert bent als je dit als zwangere al weet. Dus voor gek verklaren doe ik je zeker niet! Toch is de kans maar klein, dus ik hoop dat je je daar wat aan vast kunt houden. Sterkte in elk geval!

25 dagen geleden

Ik snap je angst op zich wel, dus nu niet teveel inzitten over je angsten. Ik heb zelf cmv opgelopen toen ik net in de kinderopvang stage begon te lopen (zo'n 9 jaar geleden). Toen werd er ook duidelijk verteld dat het wel fijn is dat ik niet zwanger ben, dat dat een risico is. Ik ben er lang ook echt heel ziek van geweest. Maar ik heb nog steeds 2 a 3x per jaar een soort opvlamming van de cmv en ben er dan ook heel ziek van. Dus daarin snap ik je angst zeg maar, ik weet hoe ziek je er van kán worden. Nu zou ik alleen nooit mijn eigen kind erop testen als er geen aanduiding voor is dat hij het heeft. Veel kinderen lopen met dit virus rond zonder dat we het weten, en veel zwangeren komen er dus wel mee in aanraking zonder dat zij het zelf ook weten! Je bent nu getest en je bent negatief. Zolang je geen klachten hebt, zou ik hierop vertrouwen!

25 dagen geleden

Ik snap je wel... ik heb het helaas doorgegeven aan mijn ongeboren baby (die kans was echt heeeeeeel klein). Helaas had de baby hierdoor veel schade wat ze op de echo konden zien. We hebben hierdoor de zwangerschap met 22 weken af moeten breken.

25 dagen geleden

Reactie op ×Jon

Ik vind het niet zo gek dat veel (vooral Nederlandse) vrouwen niet weten wa ...
Ik wist het ook niet.. Gaf mijn oudste gewoon kusjes op de mond en dronken uit dezelfde beker. Toen de verloskundige dit noemde, heb ik het als grapje opgevat 'niet de kindje kusjes geven als je zwanger bent'. En ik ben iemand die heel strikt was qua eten..

12 dagen geleden

Topic gesloten op verzoek van topicstarter