33 Reacties

één jaar geleden

Ik doe steeds wat anders. Soms kan oma bijspringen, soms niet. Ik heb wel eens kortdurend zorgverlof gehad, vrije dagen opgenomen en ook wel eens gewerkt met kind thuis, als het echt niet anders kon. Ook wel eens met manager afgesproken dat ik dan mijn werk tijdens de dutten en in de avond deed, als zoon sliep. Lastig is het wel! Maar ja, je moet iets.

één jaar geleden

Ja dat zijn altijd vervelende dingen. Ik werk in zo'n geval thuis. Maar ik weet niet of jouw werk dat toe laat. Anders zou je misschien op je werk kunnen overleggen of je op een andere dag je werk in kan halen als je man thuis is?

één jaar geleden

Nee werk in de zorg. Merk begrip en collega’s minder worden, begrijpelijk hun moeten mij opvullen. Voel me zo schuldig. Zoon staat voor neus amandelen knippen en buisjes gepland hoop het daarna beter wordt.

één jaar geleden

Ben je van Nederland of België? In België kan je via cm (misschien ook andere ziekenfondsen?) opvang regelen als je kind ziek is. Of iemand uit de buurt zoeken die wil babysitten, een student of zo?

één jaar geleden

Reactie op SaraB

Ben je van Nederland of België? In België kan je via cm (misschien ook ande ...
Nederland.

één jaar geleden

Je hebt in elk geval ook recht op een aantal uur kortdurend zorgverlof.

één jaar geleden

Onze zoon is gelukkig niet vaak ziek maar als het zo uitkomt ga ik eerder weg van het werk of mijn partner. We proberen dit wat af te wisselen. Werk heeft misschien niet altijd begrip maar de meesten zijn zelf ook ouders dus weten dat dit onvoorziene omstandigheden zijn.

één jaar geleden

Onze kinderen zijn regelmatig ziek en wij hebben ook geen oppas in het netwerk. Dus ons kind ons probleem. Meestal komt het er op neer dat ik ofwel vrij neem, maar veel vaker nog overdag de kinderen heb en mijn werk in de avond/weekend inhaal. Soms kan mijn man opvangen. We hebben in die zin het geluk dat hoewel we allebei 4 dagen werken, wr maar 2 dagen overlappen en dus steeds max 2 dagen op te lossen hebben

één jaar geleden

Nee werk in de zorg. Merk begrip en collega’s minder worden, begrijpelijk h ...
Ik werk ook in de zorg, vind dat geen excuus voor onbegrip. Natuurlijk is het vervelend, maar niemand kiest hiervoor. Voir je kind is het nog vervelender, want die voeltbzich telkens ziek. En mag aannemen dat collega's (juist in de zorg!) Ook wel weten dat een zieke peuter gewoon mama of papa nodig heeft

één jaar geleden

Nee werk in de zorg. Merk begrip en collega’s minder worden, begrijpelijk h ...
Dat is wel lastig inderdaad, dat snap ik. Maar wat moet je anders? Bij ons is het: - thuiswerken en uren inhalen (geen optie voor jou) - vakantiedagen (wordt niet gewaardeerd) - zorgverlof (idem) - oma's helpen een dagje Alleen het laatste, maar daar heb je vast al aan gedacht, zou je kunnen helpen

één jaar geleden

Kun je misschien thuiswerken als ze 's middags op bed ligt of 's avonds om te compenseren? Ook zonde als al je vakantiedagen straks weg zijn. Evt een oppas in de buurt zoeken op oproepbasis..

één jaar geleden

Reactie op Francis1991

Kun je misschien thuiswerken als ze 's middags op bed ligt of 's avonds om ...
Nee werk in de zorg.

één jaar geleden

Ik werk ook in de zorg, vind dat geen excuus voor onbegrip. Natuurlijk is h ...
Zal je wel denken he. Maar herken het probleem van TS wel. En ik werk ook in de zorg, in een verpleeghuis.

één jaar geleden

Ik werk in een supermarkt waar ik vaak alleen in sta voor de hele winkel, dus ik kan ook niet zomaar zeggen ‘doei ik ben weg’ en mijn man is schrijnwerker, die ook in een strakke planning zit. Het is voor ons hetzelfde probleem als jou als ons zoontje ziek is. Als ik de late heb kan ik hem nog naar mijn schoonmoeder brengen maar zit ik met de vroege dan moet ik wel zelf thuisblijven.. het word niet geapprecieerd op mijn werk maar ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik niets liever zou hebben dat ze me ontslaan want ik ben er niet meer gelukkig en dan zouden er weer opties open liggen voor mij. Maar moest ik écht mijn job willen behouden zou ik in deze situatie ook niet weten wat te doen. Vakantiedagen zou ik zowiezo al niet inzetten hiervoor

één jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Dat is wel lastig inderdaad, dat snap ik. Maar wat moet je anders? Bij on ...
Klopt maar oma wil niet helpen. De ene woont 2 uur verderop. Ander heeft geen behoefte aan oppassen en altijd ook duidelijk gemaakt.

VRIEND

één jaar geleden

Ik neem verlofdagen op of kortdurende zorgverlof (max 10 werkdagen per jaar en 70% doorbetaald in mijn arbeidsvoorwaarden).

één jaar geleden

Er bestaat in Nederland zoiets als calamiteitenverlof. Als je kindje ziek en jij moet het werk neerleggen om hem op te halen dan wordt dat ingezet. Het wordt natuurlijk lastig als er niemand is die je bij kan springen. Is er een betrouwbare oppas die je kan inhuren of die je eens kan proberen? Kun je met je werk bespreken welke weken je man wel thuis en welke niet zodat er rekening mee gehouden wordt?

één jaar geleden

Oh zooooo herkenbaar.... geloof mij, met twee kinderen nu (straks 3) is er regelmatig q ziek. Vooral ná het loslaten van de corona regels is er veel ziekte bij ons (geweest) . Ik heb er echt wel stress om. Daarom ook besloten nog een dag minder te gaan werken (gelukkig kunnen we dat financieel). Leidinggevenden hebben zelf ook geen kids, waardoor ze het naar mijn idee ook niet goed snappen. Laatst kreeg ik vraag waarom ik mijn kind met koorts niet naar de opvang kon brengen...🙄 (uhm ten eerste mag dat niet en als een kind ziek is breng je die ook niet zomaar weg) Nouja nog even tot mijn verlof hopen dat we niet te vaak ziek zijn en na mijn verlof een dag minder... het idee alleen al geeft me rust. Maar ik snap je berichtje helemaal hoor! Ik heb familie die ook nog werken,dus moet net mazzel hebben als Iemand kan en sommige hebben zelf ook jonge kids dus die kan ik ook niet echt vragen. Soms lukt het en soms niet... helaas een aantal keren achter elkaar geen geluk.

één jaar geleden

Reactie op SaraB

Ben je van Nederland of België? In België kan je via cm (misschien ook ande ...
Het klinkt leuk, een oppas zoeken zoals een student ofzo. Maar een ziek kindje wilt zijn papa of mama en niet zomaar een oppas. Het lijkt mij voor je eigen gemoedrust ook fijner om thuis te zijn bij je kindje dat koorts heeft en dit niet aan een ander over te laten. Als ons kind ziek is, nemen mijn partner en ik om en om vrij. Ik wat vaker omdat ik met mijn werk nog wat thuis kan werken (op ander moment inhalen dus).

één jaar geleden

Reactie op Swan

Het klinkt leuk, een oppas zoeken zoals een student ofzo. Maar een ziek kin ...
Ook dat, en net alsof die student op stip en sprong je kind van de opvang kan ophalen als je gebeld wordt en dus ook niks te doen hebt. Dat is eerder geluk hebben als dat lukt, dan dat je daar echt op kan bouwen.