16 Reacties

18 dagen geleden

Zonder luier laten lopen? Eventueel potje in de buurt, meenemen? Heb je wel meer werk/vieze was van, maar als hij vanwege het gemak gewoon zijn luier gebruikt, is dat ook iets wat je kan afleren. Je noemt dat hij 'liever niet' met luier naar school kan, maar bij ons op school is het 'echt niet' (muv medische oorzaak).

18 dagen geleden

Het is denk ik echt een kwestie van doen, buiten bed nooit meer een luier om. Alle luiers plechtig aan de baby geven, onderbroek aan, en ervoor gaan. Gaat natuurlijk heel vaak fout, maar een paar onderbroekjes moeten er toch wel bij de hydrofiele doeken in de was bij kunnen? Ik ben er toen even een dag of 4-5 echt voor thuisgebleven, eerst ook niet naar de winkel of opvang in die dagen. Zelf het initiatief laten nemen om naar de wc te gaan, alleen zeggen dat de onderbroek droog/schoon moet blijven. Stickers plakken, cadeautje bij zoveel stickers (steeds een beetje meer stickers nodig voor een cadeau). Hier was vooral de tweede dag een puinhoop met megaveel ongelukjes, maar daarna had ze het begrepen!

18 dagen geleden

Als je er lang genoeg over nadenkt is er nooit een moment voor dat het lekker uitkomt. Maar je moet toch echt doorzetten. Een streep door je agenda, gooi je koelkast vol met eten en doe de luier uit. Zet op elke verdieping een potje en natuurlijk toegang tot de wc. Extra was zal je mogelijk wel krijgen, maar het valt echt reuze mee

18 dagen geleden

Wat hier hielp als ik zag dat hij stond te plassen: “jij staat te plassen, hè?!” Dat enkele keren en daarna afgesproken dat op de wc te gaan doen. Heeft toen bijna geen ongelukjes gehad. Halfjaar ervoor geprobeerd zoals degene hierboven, maar met ook een kleintje en na een week nog natte onderbroeken gestopt. Was er toen nog echt niet aan toe. Nu met het mooie weer proberen buiten te laten lopen zonder broekje met potje? Het is pittig en ik heb ervaren dat het nog pittiger is met een kleintje. Echter denk ik dat hij het snel onder de knie kan hebben, door wat ik lees in je verhaal.

18 dagen geleden

Hey, hier ook een baby van 9 weken en de peuter van 2,5 net zindelijk gemaakt. Een paar tips: Koop een stapel onderbroekjes en makkelijke broeken (joggingsbroekjes bv). Die kunnen makkelijk aan en uit en drogen snel als ze uit de was komen. Spreek met jezelf en met de peuter af dat je geen luier meer omdoet, ook niet als dat makkelijker lijkt. Dat schept, ook voor de kleine, duidelijkheid. Accepteer de extra was, het is een investering maar scheelt je straks een hoop luiers verschonen, dus tijd en geld. Zet elk uur de wekker en laat hem plassen. Eventueel een stickerkaart bij elke plas op de wc. Een krukje in de wc zodat hij er zelf op kan. Het is echt even werk, maar scheelt daarna zoveel. En nu ben je denk ik nog met verlof dus misschien wel het handigst. Je/ jullie kunnen het!

18 dagen geleden

Mijn ervaring is dat ze het op deze leeftijd heel snel kunnen oppakken. Zeker als er geen angst voor de wc is. Inderdaad luiers niet meer aandoen en zorgen voor genoeg ondergoed en droge broeken binnen handbereik. Evt. in huis alleen in onderbroek laten lopen.

18 dagen geleden

En stickerkaart inderdaad, met een klein cadeautje als beloning na een aantal plasjes

18 dagen geleden

Ik weet niet precies waar je op hoopt, zindelijk maken gaat nou eenmaal vaak gepaard met extra werk en extra was. Ik snap dat dat niet handig is met de baby, maar het is toch echt een kwestie van een keer een week of 2 goed doorzetten. Als je dat per se nu niet wil, doe je het over 2 maanden, maar je zult er een keer aan moeten geloven en het gaat nooit handig uitkomen. Gewoon doen.Misschien heb je geluk en valt het erg mee, en misschien heb je pech en heb je er inderdaad 2 weken werk aan.

18 dagen geleden

Vraagje voor mensen met ervaring hier. Heb je dan ook ongelukjes op je bank? Hoe ga je daar mee om? Dochter is bijna 2 dus we hebben nog wel even, maar ook weer niet heel lang dus ben me aan het oriënteren.

18 dagen geleden

Reactie op Lisaenfabian

Vraagje voor mensen met ervaring hier. Heb je dan ook ongelukjes op je bank ...
Wij hadden in die fase puppy pads (van de action) op de bank gelegd

18 dagen geleden

Reactie op Lisaenfabian

Vraagje voor mensen met ervaring hier. Heb je dan ook ongelukjes op je bank ...
Incontinentie matjes te koop bij de Kruidvat. Hier zit ons zoontje ook op als hij op de bank gaat zitten zonder luier. T

18 dagen geleden

Dankjewel voor jullie reacties! We gaan idd maar eens 2 weken vrij plannen. En de boel de boel laten, mn man inlichten dat het een rommeltje word in huis :) Van die matjes is wel een goed idee!

18 dagen geleden

Wij zijn toevallig nu bezig met dag 5. Alleen nog luiers om bij het slapen vanaf het begin. Dag 1 heeft ie paar keer in z'n onderbroek geplast en dat vond ie zo naar, echt blinde paniek. Sindsdien komt ie zelf en is bijna altijd op tijd.

18 dagen geleden

Wij hebben geen luiers meer aangedaan, toen we dat wel deden merkten we dat hij het wel makkelijk vond om alsnog in zijn luier te doen, hij heeft 1 ongelukje gehad en dat vond hij zo vervelend dat het nooit meer is gebeurd. Hij is nu 3,5 en zelfs s’ nachts zindelijk , dan draagt hij ook geen luier meer

18 dagen geleden

Reactie op Tokki

Wij zijn toevallig nu bezig met dag 5. Alleen nog luiers om bij het slapen ...
Te vroeg verzonden.. Mijn zoon doet wel zodra hij luier om heeft direct gewoon z'n behoefte in de luier, vraagt dan echt niet om het potje. Dus k denk dat die luier uit al veel kan schelen! (En een stuk of 10 onderbroeken die in dezelfde was kunnen zijn handig haha)

18 dagen geleden

Reactie op ElsjeA

Het is denk ik echt een kwestie van doen, buiten bed nooit meer een luier o ...
Precies dit! Op dag twee dacht ik: waar ben ik aan begonnen?! Het viel me zo tegen! Maar op dag vier was het helemaal klaar, sindsdien geen enkel ongelukje meer gehad (3 maanden geleden nu). Echt even thuis opsluiten en uit die luier! Ons zoontje is nu trouwens zelfs in de nachten al zonder luier, ook nog nooit misgegaan!