33 Reacties

2 jaar geleden

Hier ging hij met drie maanden gewoon naar het KDV. Ging helemaal goed.

2 jaar geleden

Ik ga over 1 week weer werken, dochter is dan 12 weken, en ik ‘stuur’ haar dan naar de opvang. 😜

2 jaar geleden

Wij hebben een gastouder geregeld toen ik 14 weken was. Er werd toen gezegd dat snel te regelen omdat alles vol zit 🙈 Maar wij kunnen niet anders dan na mijn verlof de kleine naar de opvang te doen ivm ons werk.

2 jaar geleden

Ik heb iets langer verlof. Onze dochter is vandaag voor het eerst geweest (ze is 16 weken). Ze gaat 3 weken terwijl ik nog verlof heb. Daarna ga ik ook werken.

2 jaar geleden

Mijn zoontje ging met 11 weken voor het eerst naar de opvang. Ik was erg nerveus omdat hij alleen aan de borst sliep, maar vandaag heeft hij daar in de middag 3 uur lang geslapen. Dat is langer dan z’n dutjes thuis 🤯

2 jaar geleden

Hier gewoon na het bevallingsverlof naar de opvang :)

2 jaar geleden

Met 10 weken. Ik moest en wilde gewoon weer werken. En ze vind het er heerlijk! Pas hadden we 2 weken vakantie, ze begon zich gewoon te vervelen, hoeveel ik ook uit de kast trok thuis.

2 jaar geleden

Onze dochter ging met 3 maanden naar de opvang. Volgens mij vonden ze het daar helemaal leuk dat er zo’n klein baby’tje was en is ze echt geen aandacht tekort gekomen 🙈

VRIEND

2 jaar geleden

Hier met 14 maanden pas. Achteraf had ik het veel eerder kunnen doen 😊

2 jaar geleden

Bij 12 weken naar de gastouder

2 jaar geleden

Ik wou m'n kleine niet direct naar de opvang doen. Dit was niet nodig en konden het zo regelen met de oma's. Maar ik wou wel dat die als die wat ouder was ongeveer een jaar dat hij naar de opvang ging zodat hij leert omgaan met andere kindjes en prikkels etc.. Met een jaar hebben we 1 dag in de week naar de opvang gedaan. En heb hier zo veel spijt van.. het is nu naar 2 maand nog wennen voor hem. En kan nog niet z'n draai vinden. Achteraf had ik hem beter direct na mijn verlof kunnen brengen dan wennen ze sneller en hebben ze ook niet door dat het anders kan..

2 jaar geleden

Ik heb me bij kdv aangemeld op de dag dat ik wist dat ik zwanger was. Ik hoop dat er plek is tegen de tijd dat hij/zij 3 maanden is, maar van ouders in de wijk (Utrecht) hoor ik vooral over hele lange wachttijden….

2 jaar geleden

Ik lees nu mee en zie dat ik misschien toch moet opschieten ik ben drie maanden zwanger en wij hebben zeker opvang nodig voor 3 dagen in de week.. ik werk onregelmatig en mn man heeft een eigen bedrijf.. ik ga toch maar even informeren

2 jaar geleden

M we dochter gaat erheen met 12 weken. Inmiddels is ze 10 maanden. Ben echt tevreden en ze is makkelijk.

2 jaar geleden

Ons zoontje is gegaan rond 4,5 maand. Ivm Corona was de opvang dicht! Maar het is super goed bevallen en hij vindt het heerlijk!

2 jaar geleden

Na afloop van m'n verlof is m'n dochter voor 2 dagen in de week naar de opvang gegaan. En de baby die in maart komt zal ook vanaf eind zwangerschapsverlof direct naar de opvang gaan. Ik zou niet weten hoe ik je niet regelen om ze pas vanaf één jaar weg te brengen, we hebben niet voor niets kinderopvang nodig op die dagen 😅 Volgens mij gaat het wennen zo jong wel makkelijker. Ik lees op dit forum best vaak over kindjes die op latere leeftijd naar de opvang gaan, maar die dan weken/maanden onderweg zijn vooraleer ze een beetje gewend zijn. Een jong babytje is ruimschoots gewend voordat de echte eenkennigheid en verlatingsangst begint.

2 jaar geleden

Reactie op Krummeltje

Ik lees nu mee en zie dat ik misschien toch moet opschieten ik ben drie maa ...
Zou snel zijn als ik jou was .. Wij hadden met 3 maanden de rondleiding in de bedrijfscrèche en dat was al quasi het laatste plekje en 1 dag die we wouden ging al niet meer 🙈

2 jaar geleden

Ze ging met 13 weken naar t kdv 😊

2 jaar geleden

Wij wachten tot 1 jaar dan zal hij eerst een tijd halve dag gaan dan 2 halve dagen etc. Ik werk vanuit huis dus het is echt voor het sociale aspect en voorbereiden op school. Kunnen dus ook rustig opbouwen. Denk met dit soort dingen er geen goede of foute manier is. Gewoon doen wat bij jullie past en voor jullie goed voelt 😁

2 jaar geleden

Mijn dochter ging toen ze 8 maanden was voor het eerst. De bedoeling was eerder maar ik raakte mijn baan kwijt direct na mijn verlof en hier zaten alle kinderdagverblijven vol. Ze ging dus pas toen ik een nieuwe baan had en daar in de buurt terecht kon. Wennen heeft bij ons gelukkig niet super lang geduurd!