8 Reacties

18 dagen geleden

Wijzelf hebben dat niet gedaan. Maar mn zoontje werd wel uitgenodigd voor een kinderfeestje. Dat was met 4 kindjes en ze hebben spelletjes gedaan en pannenkoeken gegeten. Zonder ons erbij dus, maar als een 'echt' kinderfeestje

18 dagen geleden

Lekker laten spelen en het feestelijk maken. Klein taartje, lievelingsdrinken, snackgroenten. Mooie maar simpelen versiering. Met 3 jaar bedenken ze toch zelf wat ze willen op het moment zelf.

18 dagen geleden

Ze is twee. Wat grappig dat ze al allemaal vriendjes en vriendinnetjes heeft? Van de opvang ofzo? Spreekt ze daar dan mee af? Hier is het vooral neefjes en kindjes uit de buurt maar daar spelen we gewoon mee in de grote speeltuin en zien we niet echt als “vrienden”. Wij vieren gewoon met familie.

18 dagen geleden

Echt een kinderfeestje doen we pas met 5 jaar. Als gewone verjaardagsvisite is het een beetje de vraag om hoeveel familie en hoeveel ouders met hoeveel kinderen het gaat (en zitten die er ook op te wachten, als in zouden ze anders ook op de verjaardag komen?). Voor echt een kinderfeestje praat je nu over gemiddeld 4 kinderen incl. je eigen kind dus misschien wel goed om in gedachten houden dat als het drukker wordt het heel overweldigend kan zijn. Wij vieren zelf alles in 1x en ik zet dan op de achtertafel kleurplaten etc neer en bak cakejes die ze daar zelf mogen versieren. De oudere kinderen gaan vaak naar de speeltuin. We hebben een speelgoedhoek en daar hebben we dan alles met geluid weggehaald. Je kunt ook een springkussen in de tuin zetten, maar dat is enkel leuk met een beperkt aantal kinderen (anders bijna een garantie dat er kinderen huilend vanaf komen). Als je het in 2x viert zou ik er minimaal 1 dag tussen houden nu een verjaardag überhaupt veel energie van een kind vergt.

18 dagen geleden

Reactie op Joeddoes88

Ze is twee. Wat grappig dat ze al allemaal vriendjes en vriendinnetjes heef ...
Het is ook echt heel schattig en lief om te zien. En ze praat continu over hen. Ik vind het vooral grappig hoe ze dat op die leeftijd zien en die benaming er ook al aan geven 🥰. Het zijn kinderen van het peuterzwemmen, de opvang en het zwangerschapsgroepje.., kinderen met wie ze vooral omgaat en speelt (bij de opvang zowel daar als thuis zeg maar).

18 dagen geleden

Wij vieren het ook in 2x haha, eerst met vriendjes en mijn vriendinnen die dus eigenlijk allemaal kinderen hebben die nodigen we dan uit en dan met familie. We doen het op doordeweekse ochtend en gewoon lekker (hopelijk in de tuin) met taartje en lekker snacks voor Kindjes. Watertafel en wat speelgoed leuk neerleggen voor rest niets geks. Zit nog na te denken om een goodiebag mee te geven ?🤭

18 dagen geleden

Aaah zo super leuk dat ze er al mee bezig is! Met vriendjes zou ik het simpel houden, bijvoorbeeld een thee partijtje (kopjes sandwiches dat soort) of een knutsel feestje (dat jij het voordoet en zij nadoen. Dit zou in theorie allemaal aan tafel kunnen en hoeft ook geen uren te duren

18 dagen geleden

Reactie op _Sylvia_

Het is ook echt heel schattig en lief om te zien. En ze praat continu over ...
hmmm als het van allerlei andere dingen is, is het voor die kindjes wel spannender om bij jullie te komen. Dan is misschien met ouders wel leuker.