5 Reacties

5 jaar geleden

Ik weet niet of ze het in Nederland hebben maar: Dilea, alpro soja. Mijn partner wordt enorm ziek van koemelk/weipoeder/melkpoeder. En dit zijn merken waar hij gerust van kan eten. In brood zou normaal gezien geen melk mogen zitten. De tuc koekjes (naturel) zit ook geen melk in. Verder proberen we de verpakking goed na te lezen. Als het nog maar te maken heeft met koe of wei of melk dan kopen we het niet. De producten waar opstaat kan sporen bevatten van, die durven we wel kopen. Ze moeten zich bij het bedrijf namelijk indekken. Probeer in de winkel gewoon de verpakkingen van de producten goed na te lezen. Hoop dat je hiermee wat bent.

5 jaar geleden

Schär is een glutenvrij merk. Het klopt dat ze ook koemelkvrije producten hebben maar ze richten zich primair op glutenvrij en zijn dus onnodig duur als je alleen maar koemelkvrij zoekt. Zoek eens op vegan koekjes. Die zijn altijd koemelkvrij. Bijvoorbeeld Oreo!

5 jaar geleden

Mijn dochter van 1,5 mag ook geen producten met koemelk. Diagnose was ook laat (wegens omstandigheden). Een paar tips: Liga’s zijn koemelk-vrij (in ieder geval die tot 12 mnd) De knabbelstengels van ella’s kitchen (een soort chips zonder zout) verkrijgbaar bij AH en etos. Vinden ze erg leuk en lekker om te eten. Alpro soja heeft een speciaal pak voor kinderen tussen de 1-3 jaar (met voldoende eiwitten en vitaminen) en die staat in het ongekoelde schap en er zit een giraffe op de verpakking getekend. Vaak vinden ze deze extra lekker (ook verwarmd).

VRIEND

5 jaar geleden

Hi, de speculoos van Lu is vegan en de granolakoeken van Lu ook. Verder zijn echte Italiaanse soepstengels volgens mij ook gewoon zonder melk en brood ook, behalve dan van die melkbroodjes. Je kunt verder inderdaad ook kijken naar plantaardige producten van bijvoorbeeld alpro.

5 jaar geleden

Bij veel winkels kun je een allergie lijst krijgen als je erin vraagt.. Melk/lactose is een bekende allergie en die heeft iig de plus zo beschikbaar. ( Ik ben overgevoelig voor smaakversterkers, dat betekent dat ik van alle hartige dingen het etiket lees, vrijwel elke keer dat ik het koop..sowieso met vernieuwd, nieuwe receptuur en nu nog lekkerder moet ik het nakijken) Kalm aan met de soyaproducten (mijn cyclus raakt ontregeld door soya) is wat ik zou doen. Vegan is in principe melkloos. En vaak staat het ook op het schap. Dat je jam glutenvrij is..euhm denk ik dan ja. Maar schijnbaar...nodig. Verder zelf maken. En dan vegan of met vervangers.