9 Reacties

één jaar geleden

Hebben jullie al de Hanen cursus gedaan? Het boek praten doe je met z’n tweeën hoort daarbij en is heel leuk. Je zou met de logopedist eens kunnen praten of er aan een vermoeden TOS wordt gedacht en dan kijken naar vroegbehandeling. Is je kind misschien nu nog wat jong voor, maar zeker gezien de wachtlijsten overal wel iets om misschien eens naar te kijken.

één jaar geleden

Vraag je logopedist om advies en een evaluatie van de behandeling. Zij heeft doelen opgesteld op basis van wat ze ziet bij jouw kindje en werkt daar ook gericht aan. Hanen cursus kan hierop een aanvulling zijn, maar ik zou ook daarover in overleg gaan met de behandelaar. Eventueel is onderzoek bij een audiologisch centrum nog een optie? Ook dit kun je met je logopedist overleggen. Groetjes van een logopediste :)

één jaar geleden

Hoi, ik lees even mee hier precies hetzelfde. Zoontje word over 2 maanden 3 jaar en praat nog niet. Een paar kleine woordjes en veel ook nog onverstaanbaar. Begrijpt wel alles inderdaad. Heel frustrerend voor hem vooral maar soms ook voor mezelf omdat je hem zo graag in alles wilt begrijpen.

één jaar geleden

Ik was zelf een enorme laatbloeier qua praten. Oma had tegen mama gezegd: 'wacht maar tot ze naar school gaat.' Na een week of 2 ben ik beginnen praten en ben ik niet meer stilgevallen 😅

één jaar geleden

Reactie op mommy202022

Hoi, ik lees even mee hier precies hetzelfde. Zoontje word over 2 maanden 3 ...
Heeft hij al logopedie? Dan zou ik zeker een verwijzing naar een audiologisch centrum bespreken.

één jaar geleden

Peuterspeelzaal heeft veel geholpen

één jaar geleden

Hoi, ik heb zelf geen ervaring ermee, maar wel iemand in mijn omgeving waarvan het kind 'pas' met 3,5 jr ging praten. Nu is hij 7 en praat hij steeds beter, hij communiceert nu in ieder geval heel goed. Deze jongen is al wel 2x geëmigreerd en heeft 4 talen om zich heen gehoord/aangeboden gekregen, dus daar speelt ook wel iets van hierin mee. Iets anders, een beetje in de trant van misschien kun je er wat mee. Wij hebben voor onszelf babygebaren ontdekt. Kinderen zijn eerder in staat te gebaren dan te praten. Wij doen het vanaf 6 maanden, dochter is net 7 maanden en gebaart nu 'honger' en 'meer'. Wij bieden er nu 6 aan en breiden langzaam uit. Ook met zoon gedaan, hij gebaarde ook 3 of 4 dingen toen hij 8 maanden was, praten kwam met 13 maanden. Het helpt (denk ik) kinderen zich eerder te kunnen uiten, te communiceren wat ze willen. Het schijnt dat kinderen die hebben leren communiceren met gebaren ook sneller gaan praten. Wie weet zou het iets kunnen betekenen. Je kunt gebaren denk ik wel op YouTube vinden, onder babygebaren. Gebaren die wij handig vonden/vinden: honger, meer, melk, muziek, op, genoeg, klaar, luier

één jaar geleden

Heeft hij gehoorproblemen door oorontstekingen? Dit kan namelijk. Met onze zoon (20 maanden) een aantal maanden geleden naar ha geweest om te dit te bespreken , ik had een vermoeden , maar echt geen idee. En wat bleek oren zaten deels dicht. Naar knoarts en die bevestigde dit meneer heeft buisjes gekregen in een binnen een paar maanden begint hij echt te praten.

één jaar geleden

Hier bijna 2 en zegt enkel mama