14 Reacties

één jaar geleden

Onze dochter van toen 3,5 jaar stotterde flink. Toen hebben we logopedie ingezet. Ik vond dit heel fijn en het stotteren is helemaal over gegaan!

één jaar geleden

Mijn zoon is net 2 en kwijlt overmatig. Daarnaast loopt zijn spraakontwikkeling wat achter. Wij lopen al bij de logopedist. Zij geeft wel aan dat het voor kinderen onder de 2,5 wat lastiger is om opdrachten uit te voeren, maar spelenderwijs kan er een hoop. Ik zou even contact opnemen met het cb en anders kun je dacht ik ook zonder verwijzing terecht bij een logopedist.

één jaar geleden

Ik ben zelf logopedist en ik zou als ik jullie was gewoon een intake doen bij de logopedist en kijken wat zij vindt. Heel raar dat de huisarts zegt dat ze voor 4 jaar geen logopedie doen. Je wilt juist dat ze met 4 jaar, als ze naar de basisschool gaan, redelijk verstaanbaar zijn voor iedereen! Ik moet zeggen dat ik heel veel kindjes heb van 2,5, 3 jaar die bij mij in behandeling zijn voor hun spraak. En als het niet nodig is dan zegt de logopedist dat ook en geeft ze eventueel wat adviezen. Maar voor de zekerheid zou ik zeker eens een afspraak maken. Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts!

één jaar geleden

Ik ben toen met mijn zoontje ook naar de logopedist geweest omdat hij eigenlijk niet verstaanbaar was. Behalve voor mij dan. Maar hij draaide heel veel letters om. En was dus niet altijd wat van te maken. Logopedie heeft veel geholpen. Al bleek uiteindelijk ook dat hij erg slecht hoorde doordat er bijna altijd vocht achter z'n trommelvliezen zaten. Dus uiteindelijk ook buisjes. Dus dat heeft samen goed geholpen. Zou dus indd gewoon ergens anders kijken waar ze hem wel kunnen helpen!

één jaar geleden

Tuurlijk bestaat dit voor kinderen onder de 4 jaar. Huisarts leeft onder een steen ;). Neem maar contact op met een logopedist!

één jaar geleden

Logopedie kan al mee gestart worden vanaf het 2e jaar. Uit mijn ervaring geen wondermiddel. Een halfuurtje in de week brengt geen toegevoegde waarde aan de taalontwikkeling van het kind. Niet om Logopedisten af te kraken, maar wat zij doen kan jij als moeder beter. Ga op ooghoogte met je kind communiceren. Herhaal de woorden duidelijk en verricht activiteiten. Hoe meer een kind in aanraking komt met activiteiten hoe sneller een kind woorden gaat onthouden. Het is altijd goed om een medische oorzaak uit te sluiten. Sommige kinderen zijn eenmaal late talkers. Einstein, Elon Musk! De slimste en rijkste mens op aarde. Schaf educatieve spelletjes aan. Logopedisten werken volgens het boekje! Als de doos tevoorschijn komt met de aap, papegaai en een huisje is het heel simpel. De papegaai huppelt naar de vijver, waar is de vijver? Dat soort dingen. Moet je hier tijd aan besteden? Nee. Een kind ontwikkelt zich op eigen tempo. Vooral doen als jij je hier prettig bij voelt. Maar het kan voor een kind ook heel frustrerend zijn. Ik geloof in eigen tempo laten ontwikkelen. Elk kind gaat op den duur praten. Ik heb niet over slis en stotter therapie. Hiervoor bieden ziekenhuis wel Hypnotherapie aan.

één jaar geleden

Reactie op Fairy83

Logopedie kan al mee gestart worden vanaf het 2e jaar. Uit mijn ervaring ge ...
Uhm, sorry! Volgens mij heb jij geen flauw idee wat het vak logopedie inhoudt! Ga je daar eerst maar eens in verdiepen voordat je zo’n stukje schrijft.

één jaar geleden

Mijn zoon doen 2,5 jaar kreeg ook 2x per week logopedie. En maar goed ook! Bleek een hele drama te zijn om de woorden correct te zeggen. Heeft uiteindelijk een Kentalis traject gevolgd van een jaar. 4x per week logopedie en school of zijn 3e levensjaar.. Ik vraag mij af of je wel weer wat logopedie in houdt en wat voor trap een kind kan krijgen als deze op de basisschool komt en nog niet correct communiceert. Ik ben Kentalis eeuwig en uiteraard alle logopedische hulp dankbaar!

één jaar geleden

Logopedie is zeker wel belangrijk!! Wij zijn voor zijn rond zijn derde gestart. Misschien kun je een aantal logopedie praktijken bellen en vragen om advies? Ik hoop toch echt dat je gewoon alvast mag langskomen om even te overleggen. Kindjes hoeven op die leeftijd echt niet altijd verstaanbaar te zijn. Zo iemand kan een keer mee kijken en adviezen geven. Succes!

één jaar geleden

Reactie op Fairy83

Logopedie kan al mee gestart worden vanaf het 2e jaar. Uit mijn ervaring ge ...
Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. In dit specifieke geval als jij als moeder een kind hebt dat logopedische behandelingen heeft gehad. Je kan dan je mening uiten over dat specifieke traject voor jouw kind. Je kan echter niet jouw ervaringen gebruiken om het gehele vakgebied van een logopedist onderuit te schoppen. De uitspraken die je hier doet zijn niet ok. Een logopedist heeft enorm veel kennis en expertise. Iets wat je als moeder zijnde en leek niet hebt op het gebied van taalontwikkeling. @ts, laat je alsjeblieft informeren door een professional. Je zou zelf contact kunnen leggen met een logopedist in de buurt. Je kan deze vraag echter ook neer leggen bij het Ondersteuningsteam van de gemeente (of centrum voor jeugd en gezin: afhankelijk van de gemeente hoe dit wordt genoemd maar jouw huisarts zou moeten weten waar je hiervoor kan aankloppen). Succes!

één jaar geleden

Je kunt zonder een doorverwijzing een intake doen bij een logopedist. Dan kunnen jullie samen kijken of logopedie helpend kan zijn.

één jaar geleden

Mijn zoontje was ook 2,5 toen we begonnen met logopedie, heb er zelf een opgezocht... En je moet niet doen wat de peuterspeelzaal zegt, je moet dit doen omdat je zelf denkt dat het een goede stap is. Kindjes moeten al zoveel op jonge leeftijd... Ik ben wel blij dat ik gegaan ben, want bleek dus dat meneer vocht achter z'n oren had en hij ons nooit goed heeft kunnen horen

één jaar geleden

Bedankt allemaal😉 ik heb contact gezocht met het consultatiebureau en die hebben een spreekuur met een logopediste, daar hebben we een afspraak voor en die gaan kijken of het nodig is😊

één jaar geleden

Mijn zoontje is gestart met 3jaar en een paar maanden en ik heb er geen spijt van! Hij heeft enorme sprongen gemaakt. Deels denk ik ook dat het gewoon natuurlijk is gegaan en hij er gewoon wat later aan toe was, maar eerder dit jaar sprak hij nog wel onduidelijk en nu kan iedereen hem goed verstaan. Voelt juist fijn dat hij nu met een goede basis naar de basisschool gaat en niet met een achterstand! Wat de huisarts zei is denk ik achterhaald. Sommige test methodes waren namelijk indd vanaf 4 jaar, dus logopedist moest steeds kritisch kijken of de methode geschikt was voor mn zoontje en realistisch voor zijn leeftijd.