15 Reacties

één maand geleden

Hier hielp het om het middagdutje in te korten. Sowieso nooit tot later slapen dan 14:00u En max 1,5u, het liefst maar 1 uurtje. Is ze om 5 uur al wakker en wil ze om 11u al een middagdutje doen, prima. Dan halen we haar om half 1 uit bed. Wil ze tussen de middag niet slapen en ligt ze pas om 13:30u ook prima, 14:00u maken we haar wakker. En alles er tussenin natuurlijk.

één maand geleden

Wrs te lang middagdutje, waardoor ze niet moe genoeg is

één maand geleden

Reactie op Cherize

Wrs te lang middagdutje, waardoor ze niet moe genoeg is
Ja dat dacht ik ook, maar of ze nu twee uur of één uur slaapt, het maakt niet uit. Ook niet of we haar om zeven of acht uur naar bed brengen. Het duurt sowieso minstens anderhalf uur. Dus hoe later we haar naar bed brengen, hoe later ze uiteindelijk slaapt(en hoe minder uren ze maakt in de nacht). Het middagdutje heeft ze wel echt nog nodig.

één maand geleden

Herkenbaar! Hier zijn we er inmiddels achter dat de deur een stukje open laten helpt, zodat ze ons kan horen. En vanavond bedacht ik opeens te zeggen; “ga maar lekker slapen lieverd, mama komt straks nog even bij je kijken”. En toen was het goed blijkbaar 😉 Zet ‘m op mama 😘

één maand geleden

Toevallig las ik vandaag bij een slaapcoach dag stap 1 bij alle slaapproblemen is: kijk goed naar de spreiding van slaap gedurende de dag. Tot hoe laat duurt haar middagdutje? En is ze niet onder- of overprikkeld als ze s avonds gaat slapen? Klopt haar wakkertijd / bedtijd?

één maand geleden

Ja herkenbaar, bij dochter van 3 jaar. Misschien is groot bed toch te interessant om er steeds gek te doen? Het is wel vorm van veilig gevoel een bedje met hekje erom erom. Klom ze uit bed dat het nodig was? Hier klom ze gewoon uit bed. Misschien had ze eerst niet door dat ze eruit kon en nu wel? Heeft ze nog speen? Bij onze dochter was het echt vanaf dat ze geen speen meer had. Zelfde wat jullie zeggem, tig keer eruit, springen, dansen, gek doen. Alles helpt hier een tijdje e. Daarna begint het weer.... Zeggen: ik kom zo weer even terug om te kijken of je slaapt. Ik neem dit knuffeltje mee en leg hem terug dan kun je zien dat ik bij je bem geweest. Een sterrenlampje wat op plafon schijnt Extra lampje aan Zeggen ik blijf je zitten tot je slaapt Zeggen je hoeft niet t slapen ga maar boekje lezen.

één maand geleden

Het is moeilijk advies geven omdat dit blijkbaar per kind zo verschilt. Wat me in jouw verhaal opvalt is dat je zegt "vaak pas rond 20:30". Mijn dochter is ook 2y4m, maar 20:30 is een hele normale bedtijd hier. We gaan altijd af op haar vermoeidheid, dus na een drukke dag gaan we soms om 19:30 naar boven en als ze lang heeft geslapen in de middag pas om 21:00. Middagdutje is rond 12 uur en hierin zijn we ook flexibel naar gelang de dag, maar we hebben haar nog nooit wakker gemaakt. Ze slaapt dan meestal tot een uur of 15:00, maar vaak ook zo een uur langer of juist korter. Ik zeg niet dat ze altijd direct slaapt wanneer we haar 's avonds naar bed brengen, maar 9 van de 10 keer gaat het soepel. Ik heb dus ook helemaal niets met eerder genoemde tips voor niet slapen na xx:00. Als het werkt prima, maar sommige kindjes laten zich niet in het ritme stoppen dat wij als ouders graag willen. Probeer vooral op je kindje af te gaan en doen wat voor jullie, als gezin, goed voelt.

één maand geleden

Reactie op Sela123

Herkenbaar! Hier zijn we er inmiddels achter dat de deur een stukje open la ...
Dit! Bij mijn dochterje van 2,5 jaar oud is het ook opeens weer drama. Is niet moe zegt ze, wilt niet slapen, maar vooral: wilt bij mama in bed slapen. Ging juist al hele tijd zo goed. Ben wel hoogzwanger dus ze voelt de veranderingen aankomen denk ik. Maargoed..langer blijven zitten, lichtje aan, deur open...allemaal met moeite. Tot ik keer zei mama gaat even douchen en dan kom ik daarna weer terug. Toen was het beetje jammeren maar ze accepteerde het wel. Dus nu als ik haar naar bed breng zegt ze zelf al: mama komt zo weer even kijken!? Ja schat, ik kom zo terug. Wat eigenlijk nooit nodig is want ze slaapt binnen paar minuten 😅. En ja ze wordt elke nacht huilend wakker en belandt weer tussenin, maar ze start iig in eigen bedje 🙈

één maand geleden

Reactie op prinsesbelle

Het is moeilijk advies geven omdat dit blijkbaar per kind zo verschilt. Wat ...
Hoi, Ik voek enig oordeel in jouw bericht. Ik stop mijn kindje niet perse in een ritme. Maar volg mijn kindje. Als mijn kindje na 14:00u nog slaapt dan wordt ze midden in de nacht wakker en kan ze niet meer slapen. Dit frustreert haar zelf want ze ligt dan drie uur lang te huilen en te woelen. Later naar bed trekt ze niet, om uiterlijk half 8 wil ze zelf echt naar bed ongeacht hoelang en tot hoelaat ze s middags heeft geslapen Ik maak haar niet wakker zodat ik om 7 uur savonds rust heb. Ik maak haar wakker omdat zij anders niet goed slaapt. Ik ben in principe ook een moeder die zegt dat je nooit een slapend kind wakker moet maken. Ik ga zelf later naar mijn werk s ochtends als mijn dame een keer besluit uit te slapen. Dus ik sta er precies zo in als jij. Kijk wat werkt voor je kindje.

één maand geleden

Hier dochter van 2j6m en al een hele tijd hetzelfde. Hier is het gewoon echt minder slaap nodig op 24 uur. Of we skippen het middagdutje en dan gaat ze er gewoon 19.00 uur zonder problemen in (doen we niet vaak, alleen met een lange dag weg bijv). Of ze gaat er gewoon pas 20.30 uur in. Als we haar er dan om 19.00 uur in doen, is ze ook 1,5 uur wakker. Ik denk dat dit een hele normale leeftijd is om minder slaap nodig te hebben. Wij bewegen er flexibel omheen, dat werkt voor ons.

één maand geleden

Volgens mij komt het vaker voor na de overgang naar een groot bed. Tenminste dat las ik bij een slaapcoach. Eerst is het nieuw, daarna ontdekken ze de vrijheid.

één maand geleden

Dank voor alle reacties, heel fijn! De deur open/dicht laten en zeggen dat mama even gaat douchen/plassen/de was doen en daarna even terug komt doen we ook al. 🥴 En als we haar later naar bed brengen (bijv. om 20:00u), dan zijn we gerust tot 22:00u bezig en onze indruk is dat we dan echt te laat zijn mbt haar vermoeidheidspiek. Pfff zo lastig. Ik ben zelf ook hoogzwanger dus ze zal denk ik ook wel verandering aan voelen komen. Ook zie ik wel dat het past bij haar leeftijd: grenzen verkennen, autonomie opeisen, eigen wil ontdekken. We modderen nog maar even door, denk ik. 🥹

één maand geleden

Reactie op Rookie88

Dank voor alle reacties, heel fijn! De deur open/dicht laten en zeggen dat ...
Jullie doen het goed en het gaat beter worden met slapen. Houd vol, mama!

één maand geleden

Reactie op Rookie88

Dank voor alle reacties, heel fijn! De deur open/dicht laten en zeggen dat ...
Soms werkt eerder naar bed juist heel goed.

één maand geleden

Reactie op Evelyne1234

Soms werkt eerder naar bed juist heel goed.
Ja dat klopt! Dat hebben we in eerdere fases ook ervaren. Alleen nu slaapt ze soms tot 14:00u ofzo, en dan voelt 18:30u of nog eerder al helemaal zo vroeg.