34 Reacties

één jaar geleden

Wij hebben onze gastouder gevonden via een gastouder bureau. Eerst kijken of er een klik mee is. Vind ik heel belangrijk. Wij zaten eerst bij een gastouder waar wij eigenlijk niet tevreden over waren ook geen klik mee hadden. Na 2 maanden een ander gastouder via het bureau en onze zoon heeft het ontzettend naar zijn zin. Als die binnenstapt ziet die mij niet meer staan, krijg alleen vlug een kus en dat is het.. Erg fijn dat die niet huilt als ik wegga. Wij betalen per uur en de mogelijkheid is om ons kind alleen sochtends te brengen. Onze zoon gaat 1 keer per week een dag van 7.30 tot 17.00 maar er zijn ook kinderen die pas om 9.00 komen en al eerder worden opgehaald.

één jaar geleden

Mijn kindje zit met 5 maanden bij gastouder. Ze is heel relaxt en heeft meerdere kinderen die soms maar een halve dag komen en elke week op een andere dag. Soms is hij dus met 2 andere kindjes, soms die dag alleen. Als ik eens een andere dag nodig heb kan dat ook altijd. Ze rekent echt alleen de uren dat hij er is. Ik heb haar gevonden via een gastouderbureau en die kunnen ook altijd iemand anders vinden als mijn vaste gastouder niet kan.

één jaar geleden

Mijn zoon gaat drie dagen per week naar een gastouder. Hier is het idd ook uurtje factuurtje. Volgens mij verschilt het per gastouder of je een halve dag kunt afnemen of dat ze liever hele dagen hebben. Ik heb haar gevonden via een Gastouderbureau. De reden waarom mijn zoon naar een gastouder gaat is omdat het veel kleinschaliger is

één jaar geleden

Dat moet mogelijk zijn! Je kan een gastouder bureau bellen en je wensen voor leggen, dan gaan zij een gastouder voor je zoeken die mogelijk bij jullie past.

één jaar geleden

Wij betalen onze gastouder per uur. We hebben een flexibel contract en elke week stuur ik een rooster door voor de aankomende week, omdat mijn werktijden niet elke week hetzelfde zijn. Eenmaal ‘gereserveerd’, betaal ik ook voor die uren. Dus als ik bijvoorbeeld om 14.00 vrij ben ipv 16.00, dan betaal ik gewoon voor de afgesproken uren. Over het algemeen is onze dochter op maandag en donderdag van 08.00 tot 16.00 bij haar (ongeveer) en op woensdag een halve dag (08.00-13.00). Vind het vooral verwarrender voor m’n dochter als ze bijv maar 2,5 uur heen hoeft, maar in het verleden is het wel eens voor gekomen. Nu heb ik zwangerschapsverlof en heb ik met de gastouder afgesproken dat ze mijn ‘werkdagen’ van 10.00-16.00 bij haar is. Onze gastouder is aangesloten bij een gastouderbureau. Overdag tot 14.30 komt het wel eens voor dat ze er helemaal alleen is, maar over het algemeen zijn er wel andere kindjes en vanaf 14.30 doet ze ook BSO dus ze ziet sowieso andere kindjes, waar ze echt van geniet. Heb 1 keer een dagje meegelopen in een KDV en kreeg daar zo een naar gevoel bij dat ik dat meteen niet meer wilde voor onze kinderen 🙊.

één jaar geleden

Als het je puur gaat om contact met andere kindjes een paar uur per week, dan kun je ook denken aan een peuterspeelzaal. Dat mag vaak vanaf 2. Bij een gastouder heb je niet de garantie dat er andere kindjes zijn en dan ook nog eens in ongeveer dezelfde leeftijd.

één jaar geleden

Reactie op JannekeJen

Als het je puur gaat om contact met andere kindjes een paar uur per week, d ...
Helaas is peuterspeelzaal pas vanaf 2,5 jaar… vandaar dat ik wat wil tot die tijd

één jaar geleden

Reactie op Peterpan

Helaas is peuterspeelzaal pas vanaf 2,5 jaar… vandaar dat ik wat wil tot di ...
Ah jammer. Hier is het vanaf 2.

één jaar geleden

Kan hoor, 2 korte dagen. Maar dan moet je op zoek naar een gastouder die bijv. naschoolse kindjes heeft. Dus dan komt jou kindje sochtends en haal je weer op tijd op. Zo doen wij dat ook en betalen alleen de afgesproken uren, 8-14uur. Maar voor het sociale contact heb je er niet veel aan ben ik bang. Dan kan je ook voor de psz gaan over een tijdje.

één jaar geleden

Ik zit ook bij een gastouder en ben ontzettend blij met de keus om voor een gastouder te kiezen ipv een kdv. Gevonden via een gastouderbureau. Het fijne vind ik vooral dat het veel kleiner en rustiger is. Minder prikkels en meer aandacht voor de kindjes. Onze zoon had daar zelfs zijn eigen bedje en slaapkamer. Qua halen en brengen heel flexibel. Aan de hand van mijn werktijden geef ik de uren dat ik opvang nodig heb door en klaar. Als ik eerder vrij ben haal ik hem eerder op en als ik iets langer door moet dan ook geen probleem. Natuurlijk wel in overleg maar nooit geen probleem. Alle kindjes in de opvang van onze zoon komen en gaan op verschillende tijden. Ik betaal per uur opvang.

één jaar geleden

Wij hebben onze gastouder via via gevonden. Zij staat aangeschreven als een bijzonder goede en zit altijd vol door de mensen die via via bij haar komen. Uiteraard loopt de officiële aanmelding, het contract en de betaling via een bureau, maar een plaatsing via een bureau maakt ze zelden mee. Dus zou ook eens goed om je heen vraag voor tips 🤗 Waar je op moet letten: - is het er schoon en ruikt het ook hygiënisch? - hoe is haar huis ingedeeld? Onze gastouder heeft bijv een grote tuin die voor de helft is afgezet voor de kinderen en super leuk is voor ze. Daarna heeft ze een aparte ontvangstruimte en een hele leuke speelkamer voor ze - heeft de gastouder eigen kinderen die nog niet zelf naar school kunnen? Vind ik persoonlijk een nadeel want vaak zie je dan dat de slapende kinderen wakker gemaakt worden om eigen kinderen te halen - vraag of je mag kijken bij de slaapkamers. - hoe zit een dag bij haar er uit? Ritme, themaatjes of doet ze maar wat? - vraag of je langs mag komen als er kindjes zijn. Dit doet die van ons altijd zodat je een hele goede indruk krijgt van het dagelijks reilen en zeilen. Zoveel nieuwe kindjes komen er per jaar niet, dus dit is prima te combineren voor haar - en het belangrijkste: wat voor gevoel geeft ze je? Bij one gastouder hebben wij eerst 1,5 dag opvang afgenomen dus een halve dag was mogelijk, maar niet ideaal natuurlijk voor haar want die andere halve dag krijgt ze niet opgevuld. Wij zijn na een halfjaar 2 dagen gaan afnemen omdat het zo ontzettend goed beviel en het bijna zielig was om ons zoontje halverwege de dag weer te halen.

één jaar geleden

Reactie op mi1989

Wij hebben onze gastouder via via gevonden. Zij staat aangeschreven als een ...
Eigen kindjes hebben als gastouder maakt niet echt zozeer uit. Er zijn heel veel gastouders die ook BSO doen en die dus alsnog je kindje uit bed moeten halen om de andere kids op te halen. Dus daar moet je ook rekening mee houden. Voor ons is het geen probleem eigenlijk. Ze gaat dan gewoon iets eerder (rond 12u) op bed en wordt er om 14.15 weer uitgehaald. Thuis gaat ze dan wat eerder naar bed ‘s avonds 😁

één jaar geleden

Eigen kindjes hebben als gastouder maakt niet echt zozeer uit. Er zijn heel ...
Als je het als ouder geen probleem vind is het natuurlijk goed! Maar ik zou het zeker vragen bij een kennismaking. Niet alle ouders vinden het fijn als kindjes worden wakker gemaakt. Die van mij gaat bijv om 12u niet slapen, maar feesten in z’n bed en dan gaat het ten koste van je kindje vind ik als ze hem dan op andere tijden op bed leggen en ook wakker moeten maken. Maar als je kindje toch wel slaapt, maakt het idd niet uit. Maar nog steeds wel fijn om te weten of dit speelt bij de gastouder :)

één jaar geleden

Reactie op mi1989

Als je het als ouder geen probleem vind is het natuurlijk goed! Maar ik zou ...
Soms is het lastig hoor, als ze bijv wel later slaapt en dus in totaal maar een uurtje over de hele dag kan slapen daardoor. Ik heb zelf de afspraak met de gastouder gemaakt dat wanneer haar puberdochter thuis is en onze dochter nog slaapt, dat ze haar dan kan laten liggen. Dat voelt voor ons goed, ik weet dat de gastouder alsnog op maar 5 minuten afstand is en het gebeurt sporadisch. Maar ik kan me ook indenken dat je dat als ouder niet wil. Zo maakt iedereen daar zijn/haar eigen afweging in.

één jaar geleden

Ik heb er een aantal gebeld. Maar nog niks spreekt me aan. Heel erg willen binnen slepen van mij en mij soort van dwingen om meer dagen te komen want 1 dagje is niet fijn voor mijn kindje…. 😵‍💫 ben er eigenlijk wel weer klaar mee……. Maar oke, ik zoek rustig verder

één jaar geleden

Reactie op Peterpan

Ik heb er een aantal gebeld. Maar nog niks spreekt me aan. Heel erg willen ...
Om te wennen aan een bepaalde persoon/gastouder/kindjes is het natuurlijk wel handig om elkaar op regelmatige basis te zien. 1 ochtendje in de week bijvoorbeeld zou ik voor m’n dochter dan bijv ook wel weinig vinden om er daadwerkelijk wat aan te hebben. Wel een goed teken trouwens dat ze voor het oprapen lijken te liggen, dat is ook wel eens anders 🤭😜

één jaar geleden

Als het alleen gaat om contact met kindjes kun je ook opzoek gaan naar een activiteit. Onze dochter gaat ook niet naar een opvang of gastouder. Ik ga met haar naar een peuter dans klasje. Ook elke week naar een openbare (grote) speeltuin waar ze met andere kindjes is. Misschien past dat beter bij jullie?

één jaar geleden

Reactie op Grace93

Als het alleen gaat om contact met kindjes kun je ook opzoek gaan naar een ...
Ja heb ik ook over na gedacht. Maar dan is hij nog steeds onder mijn vleugels zeg maar… agh ik ga even verder kijken of ik een match vind

één jaar geleden

Om te wennen aan een bepaalde persoon/gastouder/kindjes is het natuurlijk w ...
Ja dat snap ik hoor. Zou hem dan 1 dag willen brengen maar dat kon alleen als iemand anders de 2 andere dag haar kind zou brengen bij de gastouder. Want ze neemt alleen maar voor 3 dagen in de week aan… ja lekker je zakken vullen dus. Maar 3 dagen vind ik veelste veel! Het is puur voor hem leuk, maar niet noodzakelijk zeg maar..

één jaar geleden

Reactie op Peterpan

Ja dat snap ik hoor. Zou hem dan 1 dag willen brengen maar dat kon alleen a ...
Ik denk niet zozeer dat je het zo negatief hoeft te bekijken dat het een geldkwestie is (iedere gastouder heeft haar eigen beleid), het is dan gewoon duidelijk dat het geen match voor jullie is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties en mogelijkheden die wellicht beter bij jullie wensen aansluiten!